hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
wertzjn
Elemet kell vinni a vizsgálatokhoz a János kórházba
Újabb szomorú látlelet terjed a Facebookon a magyar egészségügy helyzetéről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. december 18.


hirdetés

A Pesti Cetli oldalra tették ki az alábbi képet, amelyen a Szent János kórház ambuláns betegeit arra kérik, vizsgálataikhoz hozzanak maguknak elemet a gépekbe, mivel a kórház költségvetésébe ez nem fér bele. A posztot tegnap este óta száznál is többen osztották meg.

janoskorh

Persze rengeteg komment is érkezett hozzá, néhány idézet:

"A defibrillátorhoz pedig hozzanak egy rokont, aki tekeri az áramfejlesztő kerékpárt."

"Na, bravo! Utána ne takarítsunk ki, és öntözzük meg a virágokat is??"

"...tudjuk, hogy az OEP nem finanszíroz, de ez kemény :("

"18 évvel ezelőtt a Heim Pál kórházba nekem is vinnem kellett, hogy feltegyék a 48 órás vérnyomás mérőt :( Ez sajna nem mai dolog...."

"Nekunk meg azt is meghataroztak, hogy Duracell legyen.."

"Műtét csak hozott szikével..."

Azért olyan is akadt, aki árnyalta a képet:

"Ti tényleg ennyire sötétek vagytok!? Ez nem csak Magyarországon, hanem mindenhol így működik! Nálunk is, pedig én nem magyarországi kórházban dolgozok! Az elemet a beteg viszi magával! Mit gondoltok, a rendelőben minden orvosnál 2500 ceruzaelem van? Gondolom ha otthonra a távirányítóba kell vennetek 2 kib@szott elemet, akkor nem morogtok ennyit, de így ez tök menő, mert lehet szidni mindenkit, nem igaz?! A vérnyomás monitorozás, annak leolvasása számotokra ingyenes, mert a biztosításotok fedezi, nem értem mit kell háborogni azon, hogy meg kell venni a ceruzaelemet! Az a bajuk az embereknek, hogy ki van nyalva a picsájuk!!!"

Az mondjuk nem világos, hogy miért nem tudnak tölthető elemeket beszerezni, ami egyszeri pár ezer forintos tétel, és utána évekig használható lenne.

Oszd meg a hírt!


KÖVESS MINKET:
Nézd, kit öltél meg - lánya fotóját mutatta a vádlottnak a 17 évesen meghalt lány édesanyja
14 év fegyházat kért az ügyész.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Szemtől szembe találkozott egymással a meggyilkolt K. Csenge édesanyja és a gyilkossággal vádolt B. Roland szerdán a bíróságon. A borsodnádasdi 17 éves fiatal lányt brutálisan ölték meg, a 21 éves vádlott tagadja a gyilkosságot. 2017. szeptember 4-én Csenge lemeztelenített holttestét egy vízgyűjtő aknában találták meg.

B. Rolandot emberöléssel vádolják. Az ügyészség a vádlottal szemben 14 évnyi fegyházbüntetést, mellékbüntetésként a közügyektől való eltiltást indítványozott.

A lány anyja a bíróság folyosóján először a vádlott szüleihez ment oda: szerinte egyszer sem keresték meg, nem kértek bocsánatot fiúk tettéért, ma már nem is várja el, csak annyit mondott nekik amikor kezében a lánya fotójával odalépett hozzájuk, hogy jól nézzék meg a képet.

A Blikk cikke szerint ezután a bilincsben érkező vádlotthoz is odalépett, és azt mondta neki a képet megemelve, hogy "nézd, kit öltél meg".

A nő a Blikknek elmondta, pszichiátrián kezelik, nyugtatókon él, de így is naphosszat csak az ablakon néz ki, és várja, hátha hazajön a lány.

Nyitókép: police.hu


KÖVESS MINKET:Felfüggesztettet kaptak a fegyőrök, akik megvertek egy párt, mert a férfit menekültnek hitték
A kubai származású magyar férfi barátnőjét olyan súlyosan bántalmazták, hogy eltört az arccsontja, felrepedt a szája, a szeme alatt pedig hatalmas monoklik keletkeztek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 20.


hirdetés

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a két fegyőrt, akik még 2015-ben brutálisan megvertek egy párt Szegeden, mert a kubai származású magyar férfit menekültnek nézték - számolt be az RTL Híradó.

A két börtönőr harmadik társukkal együtt egy legénybúcsúból hazafelé tartva kötött bele a párba.

A férfi barátnőjét olyan súlyosan bántalmazták, hogy eltört az arccsontja, felrepedt a szája, a szeme alatt pedig hatalmas monoklik keletkeztek. A barátja és a testvére csak könnyebben sérült meg.

A vád szerint csak az elsőrendű vádlott ütött, aki korábban kick box edző volt. Ő az első rendőrségen tett vallomásában még azt mondta, nem tudja, mitől keletkezhettek a lány sérülései, "valószínűleg beverhette a fejét a földbe, amikor elesett". Később viszont elismerte, hogy ő ütött először. A férfi elsőfokon két év börtönt kapott 5 évre felfüggesztve.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:

Megrugdostak és kiraboltak egy 21 éves nőt Békésen
A saját iskolatársa és annak barátja tette a gyanú szerint, fényes nappal.
Forrás: police.hu, Fotó: Illusztráció/Google Street View - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Saját iskolatársa és annak barátja rabolt ki egy fiatal nőt Békésen. A police.hu azt írja, hogy miután elvették a pénzét, a sérültet magára hagyták, elmenekültek.

A portál azt írja, az eset 2019. március 19-én 14 óra körül, az autóbusz-állomáson történt. A 21 éves nőhöz az egyik iskolatársnője és annak élettársa ment oda azért, hogy egy őket sértő pletyka miatt kérdőre vonják.

Szóváltás alakult ki közöttük. A pár tagjai először a földre rántották a 21 éves nőt, majd egyikük megrugdosta, közben pénzt követeltek tőle.

A bántalmazott nő felállt és leült egy padra. Az iskolatársa mellé ült, élettársa pedig többször arcon ütötte az áldozatot,

nem engedték elmenni és azzal fenyegették, hogy ha nem adja oda a pénzét, megölik.

Miután megkapták a pénzt, elmentek. A kirabolt nő telefonon hívni akarta a rendőrséget, de

a páros férfi tagja visszament hozzá és újra megfenyegette, ezért csak másnap délelőtt tett bejelentést.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei egy órán belül elfogták a 22 éves békési nőt és a 18 éves barátját. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás, mindketten őrizetben vannak.


KÖVESS MINKET:

395 katolikus papot és diakónust gyanúsítanak szexuális zaklatással az Egyesült Államokban
Az illetékes érsekség közölte, a felmerülő vádakat továbbítják a polgári hatóságoknak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Az Egyesült Államok középnyugati vidékén fekvő Illinois államban a katolikus egyház 395 tagja vádolható szexuális zaklatással – állítja egy minnesotai ügyvédi iroda, amely 182 oldalas dokumentumban hozta nyilvánosságra a szexuális bűncselekményeket elkövetők nevét és fotóját. A 24.hu cikke szerint az áldozatokat képviselő ügyvédi iroda munkatársai úgy fogalmaztak: a szexuális visszaélések veszélye változatlanul aktuális.

A jelentésben megnevezettek valamennyien a mintegy kétmillió hívőt számláló chicagói érsekséghez tartozó városokban teljesítettek és teljesítenek szolgálatot.

Az érsekséghez tartozó hat egyházkerület korábban már nyilvánosságra hozott egy jelentést, amely szerint az egyház 185 tagjáról derült ki hitelt érdemlően, hogy szexuális bűncselekményekkel vádolható.

Az érsekség közleményben tudatta, hogy nem foglalkozik "önmaga rendszabályozásával". Közölték: a felmerülő vádakat továbbítják a polgári hatóságoknak, "függetlenül attól, hogy mikor és hol történt a feltételezett visszaélés, a szóban forgó személy az egyházközséghez tartozik-e vagy sem, életben van-e még vagy már elhunyt" - írja a 24.hu cikke.

Nyitókép: Pixabay


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x