hirdetés
Élelmiszert, készpénzt kapnak a nyugdíjasok húsvétra egyes önkormányzatoktól
Több városban is gondoltak az idősekre és a rászorulókra az ünnep alkalmából.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 12.


hirdetés

A kormánytól idén nem kapnak húsvéti támogatást a nyugdíjasok, de több önkormányzat is ajándékkal kedveskedik az időseknek és a rászorulóknak - írja a napi.hu

Kalocsán évek óta vita tárgya a nyugdíjasok húsvéti és karácsonyi támogatása, nemrég viszont úgy döntöttek, hogy a 2019-es költségvetésből forrást biztosítanak erre a célra. A kalocsai idősek 2000 forint húsvéti juttatást kapnak. Bár egy helyi szocialista képviselő 3500 forintos összeget javasolt, de leszavazták az ötletét.

Dombrádon a rászorulók 4500 forint értékű élelmiszercsomagot kapnak az önkormányzattól, amit április 15-ig lehet igényelni. Ebben húskészítmény és a helyi gazdáktól származó alma van.

Dunaújvárosban 55 millió forintot osztottak szét a nyugdíjasok között: húsvét alkalmából 5000 forintot kap a majdnem 11 ezer helyi idős lakos. A pénzt már elkezdték kiküldeni, április 18-ig minden érintett részére megérkezik.

Makón 10 ezer forintos utalvány jár a 70 év felettieknek, 90 százalékuk már át is vette a támogatást, amit a helyi képviselők személyesen adnak át.

Címkép: illusztráció


KÖVESS MINKET:

hirdetés
1 milliós Tippmix-nyereményéért ölhette meg unokája a 83 éves férfit Sajószentpéteren
Az idős férfi csupán 700 forintos téttel kaszált ekkora összeget.
Címkép: Google Street View - szmo.hu
2019. április 12.Mint arról mi is beszámoltunk, múlt pénteken holtan talált egy idős férfit sajószentpéteri otthonában a rendőrség, és még aznap el is fogták a gyilkosság gyanúsítottjait. Egy férfi és egy nő végezhetett a 83 éves férfivel, ráadásul a rendőrök megállapították, hogy a férfi az áldozat egyik hozzátartozója, a nő pedig az ő barátnője. A gyanúsítottakat kihallgatták, majd előzetes letartóztatásba vették őket.

Mostanra már kiderült, hogy az unokája és annak párja ölte meg a nagypapát. A Bors információja szerint azért követték el a gyilkosságot, mert

az idős férfi az utóbbi időben nagyobb összegre tett szert sportfogadással, amire a párosnak is fájt a foga. A gyanú szerint brutális módon bántak el az áldozattal: kalapáccsal és késsel bántalmazták a férfit, aki már a helyszínen meghalt.

A Bors által megkérdezett helyiek szerint a 83 éves férfi sokáig nélkülözött, mire rámosolygott a szerencse, ennek pedig mindenki örült a településen.

Ha kíváncsi vagy, hogyan tett szert a sajószentpéteri férfi ekkora összegre sportfogadással, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Savval öntöttek le egy nőt kutyasétáltatás közben Érsekújváron, meghalt a kórházban
Az arcára öntötték a maró folyadékot.
Címkép: Google Street View - szmo.hu
2019. április 12.Halálos támadás történt az utcán Érsekújváron pénteken reggel. A rendőrséget fél hatkor riasztották, mert valaki a Rakparti utcában leöntött savval egy nőt - írja az Újszó.

A portál szerint

az áldozat éppen kutyát sétáltatott, amikor arcon öntötték a savval. Súlyos sérülésekkel szállították a helyi kórházba, ahol végül meghalt.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az üggyel kapcsolatban.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Videó: milliárdokat csalt el egy magyar bűnözői csoport, ingatlanokat, hoteleket és egy szállodahajót vett zár alá a rendőrség
Több millió eurót elcsaló, „fehérgalléros” magyar bűnözőket fogott el a rendőrség.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 12.A bűnözők megtévesztő e-mailekkel csaptak be nagyvállalatokat, majd tisztára mosták a milliárdos összegű elcsalt pénzt - közölte a rendőrség.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csalás és pénzmosás bűntettek megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy magyar bűnözői csoport hét tagja ellen. A szervezetten működő csoport tagjai hosszabb időn keresztül olyan pénzösszegek eltüntetésében vettek részt, amelyet külföldi nagyvállalatoktól – valamely vezető tisztségviselő nevében – elektronikusan benyújtott hamis megbízásokkal szereztek meg.

Az elkövetők több külföldi – francia és belga – cégtől összesen 3,7 millió eurót szereztek meg, melyből jelentősen gazdagodtak. Az elcsalt összegeket legalizálás céljából többlépcsős céghálózaton keresztül – alkalmanként ciprusi off-shore gazdasági társaságok felhasználásával – ingatlanok vásárlásába fektették. A csoport vezetője Spanyolországban szerzett meg több ingatlant, valamint nagy értékű járműveket, valamennyit a bűncselekményből származó összegekből. A KR NNI rendőrei a széleskörű adatgyűjtés és nyomozás során – nemzetközi együttműködés keretében – feltérképezték a bűnös pénz útját és beazonosították a bűnözői csoport valamennyi tagját.

A nemzetközi viszonylatban működő csoport öt tagját a nyomozók már korábban elfogták és elszámoltatták. A szervezet vezetését végző két férfit a rendőrök – egyiküket a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen – 2019. április 10-én fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A rendőrök az akcióval egyidejűleg – a pénzmosással érintett összegek vonatkozásában – milliárdos értékben vettek zár alá ingatlanokat, többek között budapesti hoteleket, valamint egy szállodahajót is, amellyel a teljes kárérték megtérült.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Lelőttek egy embert a meggyilkolt Nipsey Hussle rapper temetésén
Négyen sérültek meg az utcán kitört lövöldözésben, egyikük nem élte túl a támadást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 12.Döbbenetes dolog történt Nipsey Hussle amerikai rapper temetésén. Mint azt korábban mi is megírtuk, lövöldözés tört ki az utcán annál a Los Angeles-i ruhaboltnál, amely a rapper tulajdonában volt.

Három embert lőttek meg, az állítólag véletlenül ott tartózkodó rappert három lövés érte, a kórházban belehalt sérüléseibe.

A 33 éves, Los Angelesben született afro-amerikai Hussle - akinek eredeti neve Ermias Asghedom - az Egyesült Államok egyik legismertebb zenésze volt, az idén Grammy-díjra is jelölték.

A ruhaboltot 2017 júniusában nyitotta meg, és tavaly szeptemberben már történt késelés és lövöldözés az üzletnél. A rendőrség azonban eredmény nélkül zárta le az ügyet, mert a bűncselekménynek nem voltak áldozatai, és a szemtanúk nem voltak hajlandók együttműködni a nyomozókkal. Így az elkövető személyére sem derült fény.

Ha kíváncsi vagy, mi történt pontosan a temetésen, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x