"Elegünk van abból, hogy amíg Orbán Viktor olcsón menzázik, addig az ELTE-n leépítések történnek"
Tiltakozó diákok zavarták meg a helyettes államtitkár beszédét Educatio oktatási kiállításon. Mutatjuk a videót!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 12.Diákok Zavarták meg Horváth Zita, felsőoktatási felelős helyettes államtitkár előadását az Educatio oktatási kiállításon.

A Hallgatói Szakszervezet 15-20 tagja felállt a rendezvényen az első sorban, és kórusban mondta el a véleményét az oktatásról. Az akcióról a Mérce készített és tett közzé felvételt Facebookon.

"Elegünk van abból, hogy folyton kib.nak velünk" - kiabálta kórusban a csoport. "Elegünk van abból, hogy amíg Orbán Viktor olcsón menzázik a Várban, addig az ELTE több karánt is több százmilliós leépítések történnek. Lassan tényleg ott tartunk, hogy a kémiai kísérleteket szóban, az informatika műveleteket papíron kell levezetni."

A demonstrálók azt is mondták még kórosban: "Minőségi felsőoktatásról akarsz kioktatni minket, miközben most üldöztétek el a CEU-t. Gazdasági racionalizáció címszó alatt betiltottatok egy olyan szakot, ami a magyar társadalmi egyenlőtlenségekkel foglalkozott."

Így folytatták:

"Kiállunk oktatóink mellett, az őket feljelentőknek pedig üzenjük: takarodjanak az egyetemeinkről."

A diákok hangját ekkor a szervezők azzal próbálták meg elnyomni, hogy felhangosították a zenét. Az még hallatszik a felvételen, amikor a tiltakozók azt kiabálják:

"Nem leszünk rabszolgák, éppen ezért állunk ki azok mellett, akiket a ti politikátok nyomorít meg."

VIDEÓ: Így zavarták meg a beszédet a Hallgatói Szakszervezet akciójával:


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x