hirdetés
Elaludhatott a volánnál a 90 éves sofőr, aki frontálisan nekiütközött egy álló busznak
Csak a szerencsén múlt, hogy az idős férfin kívül senki nem sérült meg. Ő viszont nem is emlékezett arra, hogy történt a baleset.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 27.


hirdetés

Elaludt vezetés közben annak az autónak a sofőrje, aki frontálisan nekiment egy álló busznak húsvéthétfőn Budapesten. Az RTL Híradó úgy tudja,

egy 90 éves férfi ült a volánnál, aki nem emlékezett arra, hogyan történt a baleset, azt sem tudta, hol van.

Több biztonsági kamera is rögzítette, ahogy a szürke Opel Soroksáron, a Grassalkovich úton áttért a másik sávba és

két zebrán is áthajtott, mielőtt a buszmegállóhoz ért volna. Ott egy Volánbuszba éppen felszállt az utolsó utas, mielőtt a kocsi becsapódott volna a busz elejébe. Mindez olyan gyorsan történt, hogy a vezető nem is tudta figyelmeztetni a többi utast az ütközésre.

Az RTL Híradó szerint a balesetet okozó idős férfi a buszon ülőket kérdezgette, hogy mi történt, ugyanis semmire nem emlékezett. Az autóból nem tudott kiszállni, a tűzoltók szabadították ki, majd a mentők kórházba vitték. Egyedül a férfi sérült meg a karambolban, ő is csak könnyebben.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Választania kellett az apának, melyik gyermekét mentse meg a Srí Lanka-i robbantáskor
David húsvét reggelén arra ébredt, hogy édesanyja és öccse sikítoznak. Az apa telefonált Srí Lankáról: egyik vele lévő gyermekük sem élte túl a merényletet.
fotók: YouTube Facebook - szmo.hu
2019. április 27.David Linsey a Daily Mailnek beszélt a tragikus helyzetről, melybe édesapja és két testvére, Daniel és Amelie kerültek. A két tinédzser és a megszólaló David amerikai édesapja arra kényszerült, hogy válasszon, melyik gyermekét próbálja megmenteni a Srí Lankai húsvéti bombamerénylet során.

"Sikításra és káoszra ébredtem"

- mondta el David Lindey, mi történt, amikor édesanyja telefonhívést kapott az apától, Matthew Linsey-től. Az apa bevallotta, hogy egyik gyermekük sem élte túl a borzalmakat - sem a 19 éves Daniel, sem a 15 esztendős Amelie.

Amelie Linsey - Fotó: Facebook

"A hálószobám a pincében van. Felmentem. A kisöcsém, Ethan és az anyám hisztérikus állapotban voltak. A testvérem elmondta, mi történt. Az anyám nem tudott megszólalni. Ethan azt mondta, elmentek" - emlékezett vissza David.

A 61 éves Matthew és a két gyerek épp vakációjukat töltötték, s a támadások kezdetekor egy colombói hotelben reggeliztek a The Times szerint.

David azt is elmesélte az interjúban, hogy felhívta az apját, aki kórházban volt. A férfi is megsebesült, de nem életveszélyesen, s a híváskor szinte még fel sem fogta, mi történt velük. Az apa azt mondogatta, mennyire sajnálja, ami történt, és hogy úgy érzi, valamit máshogy kellett volna tennie. "Nem az ő hibája" - mondta erről David.

A fiú úgy érezte, ahhoz, hogy fel tudja dolgozni, ami történt, azonnal meg kell győződnie róla, tényleg elveszítette-e a testvéreit, ezért telefonált valakinek, aki igazolta a történteket.

Az édesanya, Angelina elmondása szerint gyermekei a legjobb barátai, és Amelie volt a család lelke. A 11 éves Ethan gyakran hozzá fordult, ha aggódott az iskolai dolgai miatt. A család egyébként azért töltötte külön az ünnepeket, mert a kisfiú otthon szeretett volna maradni, az apa azonban mindenképp el akarta vinni a két nagyobb gyereket Srí Lankára. Danny-t felvették egyetemre, és Matthew még szeretett volna időt tölteni a fiával. A család egyébként Londonban él, a gyerekek pedig kettős állampolgárok. A távolság ellenére a tavaszi szünet alatt Angelia és a férje minden nap beszéltek egymással FaceTime-on keresztül.

Daniel Linsey - Fotó: Facebook

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Sikerült újraéleszteni a szentendrei frontális karambol halottnak hitt áldozatát
A mentőhelikopter személyzetéé az érdem.
MTI, Címkép: MTI/Cseke Csilla - szmo.hu
2019. április 27.Egy ember meghalt, három másik megsérült, amikor két autó frontálisan ütközött szombaton Szentendrén, a Szentlászlói úton - közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A szóvivő elmondta, a két autóban négyen utaztak, egyikük a roncsok közé szorult, az életét már nem tudták megmenteni. A másik három sérültet a mentők vizsgálják, egyikük eszméletlen. A baleset helyszínén teljes az útzár

- mondta.

A 24.hu később úgy értesült, hogy a helyszínre érkezett mentőhelikopter személyzete sikeresen újraélesztette a baleset halottnak hitt áldozatát. A hírt a rendőrség is megerősítette.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Akár heteken belül szabadulhat a skálás gyilkos, aki három ember haláláért felelős
Bene Lászlót az elsőfokú bíróság már tavaly kiengedte volna, de másodfokon megváltoztatták az ítéletet. Májusban újratárgyalják az ügyet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 27.Pár hét múlva szabadulhat a börtönből Bene László, aki 1996 óta raboskodik a szegedi Csillagban - írja a Blikk. A férfi a '90-es években három gyilkosságot követett el, Magyarország egyik legkönyörtelenebb bűnözőjeként emlegetik, de főként skálás gyilkosként híresült el.

Bene László és társa, Donászi Aladár a '80-as években ismerkedett össze a börtönben, mind a ketten értelmiségi család sarjai voltak. 1991-ben azonban Donászi elkövette az első gyilkosságot. Ekkor még egyedül ölt, bár már hívta Bene Lászlót is, de az akkor még nemet mondott.

Később, hosszas tervezés után a Budai Skála bevételét akarták megszerezni. Azt tudták, hogy az összeget taxival szállítják majd el, így a páros keresztbeállt a taxi előtt, amikor a pénzt vitték el, majd Donászi kinyitotta a taxi ajtaját és azonnal tüzelni kezdett. A brutális gyilkosságban egy ember vesztette életét, az autóban utazó másik pénzszállító túlélte a támadást.

Ezután pedig két vadászt lőttek le, amikor azok észrevették, hogy lőgyakorlatot tartanak a Fejér megyei Sárszentmihály melletti erdőben.

1996-ban Bene Lászlót és Donászi Aladárt a Legfelsőbb Bíróság életfogytiglanra ítélte, de legkorábban 20 év letöltése után feltételesen szabadlábra kerülhetnek. Donászi öngyilkos lett a börtönben, Bene László sorsáról pedig májusban dönthet a bíróság.

Igaz, a férfi már tavaly szabadlábra kerülhetett volna, a bíróság első fokon ugyanis ezt az ítéletet hozta, de másodfokon másképp határoztak és maga Bene sem akart szabadlábra kerülni.

Bene az elmúlt egy évben nem kapott fegyelmit a rácsok mögött, de dicséretet sem a Vasárnapi Blikk információi szerint. A lap ugyanakkor arra is kitért, hogy Bene Lászlót otthon sem várja senki, az édesanyja ugyanis meghalt, testvére pedig eladta a házat, amiben a férfi szabadulása után egy szobát kaphatott volna.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Több millió vadmacskát irtanának ki mérgező kolbászokkal Ausztráliában
Túl sok kárt okoznak a farmeroknak, ráadásul más emlősök számára is veszélyt jelentenek, ezért fogják megmérgezni és levadászni őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 27.Tömeges macskairtásra készül az ausztrál kormány, mivel ezek az állatok hatalmas károkat okoznak a farmszektornak - írja a CBS.

Az országban jelenleg 2-6 millió macska él, közülük 2020-ig kétmillió példánynak kellene meghalnia a tervek szerint. Az érintett területekre repülőből kidobva szórnak majd szét olyan kolbászokat, amelyeket kenguruhúsból, csirkezsírból, fűszerekből, gyógynövényekből és egy 1080 nevű méregből készítenek el. Ez ugyan ínycsiklandó lesz az állatok számára, de alig 15 perccel az elfogyasztása után már el is pusztulnak tőle.

Az ausztrál PETA állatvédő szervezet szerint ez a módszer borzalmasan kegyetlen.

A kormány a mérgezett kolbászokon kívül azt is tervezi, hogy néhány esetben levadásszák és lelövik a macskákat. Erre azért is van szükség, mert a vadon élő macskák jelentik az egyik legnagyobb veszélyt az Ausztráliában őshonos szárazföldi emlősök számára.

A PETA és más állatvédő szervezetek elítélték ezt az intézkedést, de az ausztrál képviselők támogatták, így várhatóan előbb-utóbb eljön az utolsó vacsora több millió macska számára.

Címkép: illusztráció (Pixabay)


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x