Éjfél után durvult el igazán a tüntetés – szánkót, padokat gyújtottak meg a Kossuth téren
A rohamrendőrök ezután kezdték el kiszorítani őket a térről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 13.A tüntetők egy része tüzet gyújtott a Kossuth téren éjjel 0 óra 10 perckor. A karácsonyfa köré rakott egyik szánkót gyújtották meg, aztán pad is került a szánkó mellé. A rohamrendőrök közbeléptek. A tüntetők pelenkát dobáltak a tűzbe, majd azt kiabálták: „hozzatok papírt”. A Blikk szerint 0.22 perckor a rendőrök elkezdték kiszorítani a térről a tüntetőket.

A gyújtogatás:

Itt a kiszorítás:

Később a tüntetők útjelzőtáblákat szedtek ki, miközben átvonultak a belvároson, nyomukban a rendőrökkel, akik végül a Dob utca környékén kezdték el az embereket igazoltatni - írta a hvg.hu.

Az este folyamán egyébként a rendőrség összesen négyszer vetett be könnygázt, a tüntetők szeméttel, üveggel és petárdákkal dobálták őket. A tüntetők csütörtökre is megmozdulást hirdettek.

Délután a Parlamentben már pattanásig feszültek az indulatok, amikor az ellenzék elfoglalta a pulpitust, így próbálva megakadályozni, hogy a kormánypárti képviselők elfogadják a túlóratörvényt. Kövér László házelnök puccskísérletről beszélt, de a törvényt végül megszavazták, az ellenzék szerint illegitim módon. Orbán Viktor azt mondta, hogy a túlóratörvény jót fog tenni a munkavállalóknak.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x