hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Együtt mentek a halálba szaúdi lánytestvérek, csak ne kelljen visszatérniük az arab országba
Ragasztószalaggal kötötték össze magukat, így ugrottak a Hudson folyóba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 23.


hirdetés

"Mi történt a Farea-testvérekkel?" - tavaly ősszel ezzel volt tele a sajtó az Egyesült Államokban. Október 24-én két fiatal lány holttestét emelték ki a Hudson folyóból New Yorkban. Nem sokkal később kiderült, hogy a 16 éves Tala Farea és a 22 éves Rotana Farea halt meg, egy szaúdi testvérpár.

A két lányt felöltözve találták meg, egymással szemben a derekuknál és a bokájuknál összekötözve halhattak meg.

A nyomozók akkor még nem tudták biztosan megmondani, hogy bűncselekmény vagy öngyilkosság történhetett-e. Gyilkosságra többek közt a nemzetközi botrányt kavaró Hasogdzsi-eset miatt gyanakodhattak.

A testvérek 2017 novemberében szöktek el a szüleiktől, decemberben pedig egy olyan virginiai otthonba költöztek, ahol családon belüli erőszak áldozatai leltek menedékre. 8 hónapot voltak ott, majd eltűntek az otthonból. A testvérpár New Yorkba ment.

Egyes értesülések szerint a lányok anyja hívást kapott a szaúdi nagykövetségről az öngyilkosságot megelőző napon, miszerint a családnak haza kell térnie, mivel

a testvérek menedékkérelmet adtak be az Egyesült Államokban.

Szaúd-Arábia washingtoni nagykövetsége tagadta, hogy keresték volna a családot - írja az Index.

A rendőrség most megállapította, hogy Tala és Rotana Farea öngyilkosságot követett el.

Az utóbbi időben egyre többször fordul elő, hogy a nők menekülni próbálnak Szaúd-Arábiából. Korábban egy menekülni próbáló nő videója sokkolta a közvéleményt - azon a felvételen mondta el élete történetét, azt, hogy bezárták, de ő szabad akar lenni. A nőt elutazása közben kapták el, azóta nem lehet tudni, gmi lett vele.

Nemrég Rahaf Mohammed al-Kunun, egy 18 éves lány lett világszerte ismertté: ő Thaiföldön át akart Ausztráliába menekülni családja elől, Twitteren kért segítséget, és végül Kanada fogadta be.


KÖVESS MINKET:

Kommandósok őrzik a szökött rabot a kórházban, de édesanyja meglátogathatta
A bíróságról fegyverrel menekülő Sz. Károly már magához tért, életveszélyes sérülésekkel került kórházba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

A Blikk azt írja, bár szigorúan őrzik, de édesanyja meglátogathatta a kórházban Sz. Károlyt, ítélethirdetéskor leütve a fegyőrt, annak fegyverével szökött meg a Fővárosi Törvényszékről.

A lap szerint a menekülése során túszt is ejtő férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, a rendőrök ugyanis végül hét lövéssel vetettek véget 36 percen át tartó ámokfutásának Budapesten. Másfél napig mélyaltatásban tartották, vasárnap tért magához, az állapota stabilizálódott. Édesanyja a legszigorúbb szabályok mellett, mindössze pár percig lehetett mellette a kórházban, fiára ugyanis kommandósok vigyáznak.

Sz. Károlyt még 2017-ben fegyveres rablás miatt kilenc évre ítélték, pénteken rongálás és garázdaság miatt vett részt tárgyaláson. Egy év egy hónapot szabtak ki rá, de nem fogadta el az ítéletet: kihasználva, hogy nem volt bilincsben, leütötte az őrt, elvette a fegyverét és kirohant a teremből. A Blikk megszólaltatott egy ügyvédet is, aki szintén az épületben tartózkodott pénteken egy másik tárgyalás miatt.

"Úgy tudom, a bíró abban a pillanatban megnyomta a pánikgombot, ahogy az elítélt elvette az őr fegyverét. A portán lévő biztonságiak közül az egyik legtapasztaltabb kolléga azonnal rohant, hogy megnézze, mi történt. Ekkor pont összetalálkozott a fegyverrel szökni próbáló férfival, aki túszul ejtette. Az erőszakkal szerzett pisztolyát a fejéhez tartotta, és kényszerítette, hogy kimenjenek együtt az épületből. Itt aztán egy autóba szállt, a biztonsági őrt pedig elengedte. Hiába rendelkezik szegény nagy rutinnal, rettentően megviselték a történtek"

- mondta el a lapnak dr. Gatter László.

A férfi korábban már nem egy súlyos bűncselekményt is elkövetett. 2017-ben egy kőbányai bankot próbált kirabolni, de menekülés közben elütötte őt egy kocsi. Korábbi védője, dr. Bajáky Tamás szerint azért akart így pénzhez jutni, mert az akkori élethelyzetéből nem látott más kiutat, a keze ugyanis annyira megsérült, hogy egyáltalán nem tudott munkát vállalni. Pénteki tettéért nem kizárt, hogy életfogytiglani börtönbüntetést kap.


KÖVESS MINKET:Zuglói gyilkosság: Esztergomban csaptak le a rendőrök a gyanúsítottra
Ő ölhette meg a 60 éves férfit, akit saját autójában találtak holtan vasárnap - videó is van az elfogásáról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy vasárnap Zuglóban, a Nagy Lajos király útja és az Egressy út kereszteződésénél egy autó első ülésén halott férfit találtak. Egyelőre nem tudni pontosan, mi okozta a halálát, de a szemle során kiderült, hogy biztosan gyilkosság történt.

A police.hu most azt írja, még a 60 éves férfi holttestének megtalálása napján, 22 óra 35 perckor a BRFK nyomozói Esztergomban elfogták az emberöléssel megalapozottan gyanúsítható 26 éves B. Györgyöt.

Az Életvédelmi Osztály nyomozói a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és indítványozzák a letartóztatását.


KÖVESS MINKET:

Nem vett parkolójegyet, helyette rálőtt három pécsi parkolóőrre egy férfi
Kettő közülük súlyosan megsérültek, mindketten nők voltak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

Nem vett parkolójegyet egy férfi Pécsett, megbüntették, emiatt rálőtt három parkolóőrre - írja a BAMA. A portál hozzáteszi: az eset még tavaly márciusban történt, amikor a férfi jegyvásárlás nélkül ment egy üzletbe vásárolni.

A támadó a boltból kilépve látta, hogy éppen megbüntetik, ezen feldühödött: ordított, káromkodott, majd fenyegetőzni kezdett, hogy szétveri a parkolóőr fejét, a torkát pedig elvágja. Éppen kissé megnyugodni látszott, amikor egy másik őr is a odaért, ami csak olaj volt a tűzre: az autós megint felhúzta magát, az egyik női parkolóőrt meg is ütötte.

Később elővett egy ötlövetű riasztófegyvert a kocsijából, majd a helyszínen lévő három őrre rálőtt, akiket többször is eltalált.

"A lövések miatt a férfi parkolóőr könnyebb sérüléseket szerzett, a két nő azonban súlyosan: egyikük jobb alkarját találta el egy lövedék, míg kollegináját kétszer hátba lőtte az elkövető. Az ügyben a Pécsi Járásbíróságon kedden tartanak előkészítő ülést" – adta hírül a portál.


KÖVESS MINKET:
Fegyenc tört fel egy autót, hogy kimenthesse a véletlenül bezárt gyereket
Az eset Floridában történt, amikor egy csoportnyi rab útjavítás közben meghallotta a szülők segélykiáltásait.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

Fegyenc mentett ki egy autóba bezárt kisgyereket Floridában, számol be a CNN. Az eset akkor történt, amikor egy csoportnyi rab éppen felügyelet mellett útjavítási munkálatokat végzett a Tampa városához közeli Pasco megyében. Egyszer csak meghallották a kétségbe esett szülők segélykiáltásait - a házaspár ugyanis véletlenül bezárta a kocsi ajtóit. Az első ülésen hagyták a kulcsokat, míg egyéves kislányuk a hátsó ülésen maradt.

Nagy szerencse, hogy az egyik fegyenc "értett a kocsikhoz" és egy pillanat alatt kinyitotta az ajtót egy elhajlított ruhaakasztó segítségével.

"Istennek hála a világ bűnözőiért, mindannyiótokat tisztellek" - idézte a CNN a megkönnyebbült apát.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x