hirdetés
provence_apartments_fonyod_final_20200324_3-1.jpg

Egyre többen vesznek saját balatoni nyaralót

Az idei vírushelyzet miatt rég nem látott telt ház volt egész nyáron a balatoni szálláshelyeken, a megnövekedett kereslet pedig a nyaraló vásárlásra is hatással volt.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2020. október 08.


hirdetés

A koronavírus járvány miatt nagyon sokan úgy döntöttek, hogy tengerparti nyaralás helyett inkább a magyar tengert, a Balatont választják. A szállásokon tapasztalt telt ház és az egyre magasabbra szökő árak miatt pedig akik tehetik, egyre többen választják inkább azt, hogy bérlés helyett a saját nyaralójukba fektetnek be. Hiszen sokan készülnek úgy, hogy egy darabig a belföldi nyaralásra kell berendezkednünk,

egy saját nyaraló pedig amellett, hogy időtálló, még jó befektetés is lehet, hiszen sok-sok évig, akár több generáción át a boldog nyarak színhelye lehet, amikor pedig épp nem a család használja, kiadva még pénzt is hoz a házhoz.

“Minden eddiginél több nyaralót adtak el idén, az emberek félnek külföldre utazni. Jelenleg, mivel nem látják a járványhelyzet végét, normalizálódását, hosszútávra rendezkednek be. Már az idén is nehéz volt szabad, kiadó szobát, nyaralót találni, időben foglalni, és az árak is felmentek, néhol akár 30 ezer forint/éjszaka összeget is elkértek egy-egy szabad apartmanért, szobáért. Azt tapasztaljuk, hogy ez jelentősen megnövelte a vásárlási kedvet” - meséli Farkas Tamás, a Balaton Beach House beruházások ügyvezető igazgatója. - “Sokan már a nyaralásuk alatt jelentkeztek be hozzánk eladó nyaralóink megtekintésére, de több olyan sikeresen lezárt beruházásunk volt, ahol lényegében a tervező asztalról adtuk el a nyaralókat.”

A Balaton Beach House alapvetően a Balaton környéki, vízpart közeli stúdió méretű nyaralók és apartmanok értékesítésével foglalkozik, a szlogenjük is az, hogy “Vízpart közeli apartmanok, stúdiók szakértője, építtetője.” A cég is azt tapasztalta, hogy idén nyáron ezekre a kisebb méretű és árban is megfoghatóbb nyaralókra nőtt meg a kereslet, a legfelkapottabb pedig a déli part volt, az élen Balatonlellével és Siófokkal. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy az év végén átadásra kész siófoki Villa Novocento és a balatonlellei Vincellér Ház iránt is nagy a kereslet. “A vásárlók elsősorban a 20-30 millió forint közötti ingatlanokat keresik, így a minigarzon - garzon - stúdió méretű apartmanok gyorsan elkelnek. A mi tapasztalatunk az, hogy a legtöbb vásárló előnyben részesíti a kisebb projekteket, beruházásokat, amelyek inkább családias, baráti jellegűek, maximum 7-10 apartmanból állnak.”

Legtöbben saját célra vásárolnak, de jó pár vevőjük volt, aki egyszerre 3-4 ingatlant is vásárolt befektetés céljából. “Tapasztalatunk az, hogy szívesebben fektetik be az emberek a pénzüket olyan ingatlanokba, amelyek nem csupán értékállók, hanem hosszútávon saját célra és befektetésre is használhatóak. Az árak a déli parton, Siófokon egyértelműen emelkednek.”

hirdetés

Ingatlanberuházásaik keretében általában már meglévő ingatlanokat kínálnak, teljeskörű külső és belső felújítással, így az újépítésűekkel ellentétben a különféle piaci változók, mint a munkaerő- vagy az építőanyag hiány nem veszélyezteti a megvalósulásokat. A kereslet is azt mutatja, hogy leginkább azok a nyaralók kelnek el gyorsan, melyeket a vevők pár hónapon belül birtokba is vehetnek: “Ez nagyon előnyös a vevőnek, hiszen belátható időn belül költözhet, de jó a beruházónak is, hiszen könnyebb kézben tartani a kivitelezést. Új projektjeinket: a két siófoki, a balatonlellei, a fonyódi és a hévízi apartmanházakat kivétel nélkül, akár néhány hónapon belül átadjuk, ha a vevő még idén október 31-ig előszerződik velünk.”

És bár az idei tendencia szerint elsősorban saját részre vásároltak az emberek nyaralót, továbbra is megtérülő befektetés lehet a vízparti apartman vásárlása: “A közelmúltban publikált adatok szerint idén annyira kiegyenlített volt nyáron a balatoni forgalom, hogy egy egyszerű keddi nap is legalább olyan turista forgalmat hozott, mint egy szombat. Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben ezt, aki teheti meglovagolja. Egy jó helyen lévő, vízhez közeli, összkomfortos, kényelmi extrákkal ellátott apartman akár 10% körüli hozamot is realizálhat évente. Úgy gondoljuk, hogy olyan projektet érdemes saját célra és befektetésnek is választani, amely mögött biztos háttér áll, már megvalósult, átadott ingatlanokkal. Fontos, hogy az adott beruházó jól ismerje a helyi szabályozásokat, mert egy - egy átadási időpont csúszása is múlhat rajta. Sok múlik az ingatlanközvetítő cégen is: a terepismeret, a szakmai hozzáértés, az esetleges pénzügyi konstrukciók ismerete mind-mind olyan faktorok, amiket érdemes szem előtt tartani saját és befektetési célú vásárlásoknál.”


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
1024px-Hun_43_leaving_the_Port_2018_Balatonboglár.jpg

Elárverezik a Balatonpart egyik legszebb szakaszát

A balatonboglári kempingre a jövő héttől lehet licitálni.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2020. október 19.


hirdetés

Elárverezik a balatonboglári Sellő kempinget, az érdeklődők október 27-étől november 26-ig licitálhatnak a 1,5 hektáros területre - írja a balatontipp.hu. A kemping kikiáltási ára 1 milliárd 16 millió, a licitlépcső pedig 2 millió forint, azonban mindenek előtt le kell tenni a százmilliós árverési biztosítékot.

A terület elárverezése a Bahart reorganizációja keretében valósul meg, melynek során több balatonparti területet és kikötőt értékesítenek.

A területen persze nem építkezhet szabadon a legnagyobb licitet felmutató érdeklődő, ugyanis a kiírás szerint a területnek maximum 15%-a beépíthető, az épületek magassága pedig maximum 6 méter lehet, és a terület legalább 70%-ának zöldterületnek kell maradnia. A kempingben már most is találhatók ideiglenes és végleges építmények, ugyanakkor nagy előnye, hogy a telekről közvetlenül be lehet jutni a vízbe.

A hely különlegessége, hogy egy gyönyörű félszigeten helyezkedik el, közvetlenül a balatonboglári kikötő szomszédságában, homokos partjának és játszóterének köszönhetően pedig kedvelt nyaralóhely volt a kisgyerekes családok számára is. Bár a kemping közvetlenül a vitorláskikötő mellett helyezkedik el, maga a kikötő nem tartozik az eladó területhez, mivel azt külön adják ki üzemeltetésre.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
balaton_rostasy-5-1-scaled.jpg

Ősszel a legszebb a Balaton: mikor csendes romantikázásra csábít az északi part

Csodás élmény, mikor dél körül felmelegszik az idő, mikor a szellő is langyosra vált, a vízen pedig ezüstösen csillan meg a napsugár.
Fotók: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2020. október 04.


hirdetés

Jártál már ősszel a Balatonnál? Ha igen, akkor biztos emlékszel rá, milyen érzés, mikor dél körül felmelegszik az idő, mikor a szellő is langyosra vált, a vízen pedig ezüstösen csillan meg a napsugár. Mikor a helyiek és néhány kiránduló, üdülő még ebéd előtt (vagy épp után) tesz egy kis sétát, vagy kiül napfürdőzni a vízparti padokra. Mikor a levelek már zörögnek a fákon, és egy-egy fuvallatra méltóságteljesen megindulnak a lábad elé.

Ha ez eddig kimaradt, akkor pótold, mert csodás élményben lesz részed. A reggeli párába burkolt túlpart, a nádasból előbújó kacsák, hattyúk, a délelőtti felpezsdülés, majd a délután lassan színt váltó, narancsos fénybe boruló vidék, no és a hűvös szellőkkel beköszönő este, mikor a fények szinte vibrálnak, a nedves avar pedig letompítja a lépteidet.

Íme pár friss kép, ami talán meggyőz arról, hogy ezt neked is át kell élni:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
balaton_rostasy-8-1.jpg

Belopódzott az ősz a Balaton partjára

Csend és békesség, lassan csobbanó víz, ráérősen totyogó kacsák. Egyik nap még ragyogó napsütés idézte a nyarat, másnap már sárgán zizzenő levelekkel beköszöntött az ősz.
Fotók: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2020. szeptember 26.


hirdetés

Szinte egyik napról a másikra érkezett meg az ősz a Balatonra. Pár napja még nyaralóidő csábított, most pedig sárgán rezzenő levelek között surran a szél. A nap is laposabban csillan meg a víz tetején. Már lassul a világ, csendesedik a magyar tenger is. És mi is így imádjuk.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
nyit.jpg

Eseménydús hétvége Balatonfüreden: Romantikus Reformkor rendezvénnyel, Murci fesztivállal, játékos StayInPlay applikációval várnak

A szép őszi idő csábít a sétára, hajózásra, kisvonatozásra, de a művészetek, történelem, kultúra kedvelői is találnak remek lehetőségeket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 20.


hirdetés

Szeptemberben még remek az idő egy-egy hétvégi kiruccanásra, kirándulásra. A Balaton pedig nem csak nyáron jó lehetőség a családi kikapcsolódásra, ősszel is sokszínű lehetőséget kínál.

Az északi part egyik legszebb városa Balatonfüred, ahol most is érdekes és szórakoztató programokkal készülnek a szeptember 25-26-i hétvégére.

Romantikus Reformkor háromnapos fesztivál

A járványhelyzet miatt átalakított programmal, de most is megtartják a Romantikus Reformkor háromnapos fesztivált Balatonfüreden. Szeptember 25-27. között több helyszínen is kiváló programokkal várják a látogatókat.

hirdetés

Íme néhány program a rendkívül sokszínű kínálatból:

- Tagore sétány - Népi és iparművészeti vásár, Vándorjátszóház – Kicsi CIPÉSZ vándorkiállítás és kézműves játékok, Gajdos Erika Tímea író dedikálja Mesés Balaton-felvidék regénysorozatát

- Vaszary Kert - Kosztümös séta a Romantikus Reformkor alatt

- Kisfaludy Színpad - Szalonna és Bandája koncert, Herczku Ági és a Banda koncertje, Novák Péter és az ETNOFON koncertje

- Szent István tér - Sasvári Sándor és Sasvári Léna koncertje, Hintós felvonulás korhű öltözetben a Reformkori Hagyományőrzők Társaságával és az ifjú párral. A menetet vezeti Sasvári Sándor színművész és lánya, Sasvári Léna

- Vitorlás tér - A balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Társasága táncos műsora

- Anna Grand Hotel Árkádsor - Muzeális borok kóstolója kedvezményes vásárlási lehetőséggel

- Astoria Hotel - Reformkori főztök kóstolója svédasztalos, 3 fogásos menüből

- Tárlatvezetés családoknak

Bővebben ITT

Murci fesztivál

A környék híres csopaki borvidékét a szüreti időszakban is érdemes felkeresni. A helyi borászok ismét megrendezik a Murci Fesztivált. Szeptember 26-án szombaton a Balatonfüred-Csopaki Történelmi Borvidék három különleges pincészete, a Gyukli Pince, a Söptei Pincészet és a Zelna Borászat összefogásával valósuló meg ez az egyedülálló gasztro-kulturális esemény, amely a friss szüreti szőlőléről, a murciról kapta a nevét. Négy helyszínen, délelőtt 10.00 órától este 20.00 óráig várják a látogatókat.

Megkóstolható az érett szőlő, a borvidéken zajló szüret terméséből frissen préselt murci, zamatos ó- és újborok, valamint a vendéglátók külön erre az alkalomra készített ételkülönlegességei.

A gyermekeket traktorozás, légvár és csapatjátékok szórakoztatják, a kíváncsiak pedig megtudhatják, mit jelent a cefre csömörszölés. A fesztivál zenei programja ismert lemezlovasok műsora mellett a balatonfüredi születésű énekesnő, Tátrai Eszter és zenekarának koncertjét vonultatja fel.

A szervezők felhívják a látogatók figyelmét a jelenlegi járványhelyzetben elvárt, felelős magatartás tanúsítására és az egymás közötti védőtávolság betartására.

Bővebb információk ITT

Kalandos felfedezőséta a StayInPlay segítségével

A kalandokat kedvelő családoknak felhőtlen szórakozást ígér az ország első StayInPlay pályája, amely egyben séta, játék, rejtvényfejtés egy ingyenes applikáció segítségével Füred utcáin az egész család számára. A közreműködők egy történetbe csöppenve, QR kódok után kutatva és rejtvényeken gondolkodva barangolhatják be a várost. A kapott feladatokat megoldva lehet továbbjutni és folytatni a történetet.

Hogy a családban senki ne unatkozzon a kaland során, két korosztály számára kidolgozott, de mindkét esetben Balatonfüredhez kötődő történet közül lehet választani. A 6-12 éves korú gyerekek Bodzik manó nyomába eredhetnek, hogy megtudják, miért is savanyú a füredi savanyúvíz, a nagyobbak és felnőttek pedig Júlia és Tivadar történetén keresztül ismerhetik meg, hogy a gyógyításon kívül mire jó még Füred híres forrásvize. A játék magyar és angol nyelven is elérhető, a játékpályák állomásai szabadtéren találhatóak, bármikor végigjárhatóak. A játékhoz csak egy internetkapcsolattal rendelkező mobiltelefon szükséges.

Bővebben ITT

Kultúra, történelem

A kultúrát, történelmet, a múltat kedvelőket ezen a hétvégén is várják a balatonfüredi múzeumok, például a Vaszary Galéria, a Jókai Mór Emlékház vagy a Vitorlázeum,

Ezekről bővebben ITT

Kisvonat, hajókázás

A városban kihagyhatatlan a Tagore sétány, a kikötő, de a családnak jó lehetőség a várost körbejáró kisvonat is. A hajózási szezon is tart még, a Balatonon több lehetőség is van erre.

Bővebben a Bahart oldalán vannak információk ITT


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!