Egyre nagyobb a tömeg a Kossuth téren: "Túlórázni jöttünk" - skandálják a tüntetők
Farkasszemet néznek a Parlament lépcsőjén álló rendőrökkel, és egyfolytában skandálnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 12.Nem csitul a tüntetés Budapesten, ami azért indult, mert ma elfogadták a túlóratörvényt a parlamentben. Több száz ember gyűlt össze a Kossuth téren, hogy tiltakozzon, majd a körúton átvonulva a Margit hidat is elfoglalták, amit a rendőrök lezártak. Ezután a Fidesz-székházhoz ment a tömeg, ahol a könnygáz is előkerült. A tüntetők ezután szétváltak, egy részük visszament a Kossuth térre, míg mások az Andrássy úton vonultak, egy másik csoport pedig elfoglalta a Lánchidat. Kisebb várakozás után viszont visszaindultak a Kossuth térre, ahol már egy ideje letáborozott egy nagyobb csoport.

A Parlamentnél nagy a rendőri készültség, velük szemben sorakoznak a tüntetők, és egyfolytában skandálnak. Lökdösődés, dulakodás kezdődött, a rendőrök közül többen sisakot is húztak. Megjelentek a rohamrendőrök is a Parlament lépcsőjén, akik testpáncélt viselnek.

A tömeg egyre türelmetlenebb és dühösebb, a Himnuszt és Kossuth-nótákat énekelnek, fütyülnek, vagy a rendőrökkel kiabálnak, akikhez folyamatosan érkezik az erősítés.

Az egyenruhások végül könnygázt is bevetettek a tüntetők ellen, többen fújták az embereket a lépcsőkről, akik kénytelenek voltak hátrálni. Többen meg is fordultak és másfelé indultak.

Élő közvetítésünk a helyszínről:

Az ATV élő közvetítése:

A HVG élő közvetítése:

A Blikk élő közvetítése:


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x