hirdetés
avon-mellrak-elleni-kuzdelem-hose-dij-1000x583.jpg

Egymillió forinttal jutalmazzák azt, aki segíti a mellrákban megbetegedett nők gyógyulását

Július 14-ig bárki jelölheti a pályázatra azt a jótevőt, aki méltó lehet a Mellrák Elleni Küzdelem Hőse címre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 15.


hirdetés

Egymillió forinttal támogatja az Avon a Mellrák Elleni Küzdelem Hőseit, hogy önkéntes tevékenységükkel tovább segíthessék a mellrákban érintett nőket.

Magyarországon évente 7500-8000 nőt diagnosztizálnak emlődaganattal, akiknek teljesen megváltozik az életük és minden erejükkel a gyógyulásukkal kell foglalkozniuk. Szerencsére

rengeteg olyan önzetlen jótevő él köztünk, akik segítő tevékenységükkel hozzájárulnak az emlődaganatban diagnosztizált betegek gyógyulásához. A Mellrák Elleni Küzdelem Hősei pályázat őket keresi, hogy támogatni tudja őket a további munkájukban.

A pályázatra július 14-ig jelölhetők azok a köztünk élő hétköznapi hősök, akik megfelelnek a feltételeknek.

Kik lehetnek a Mellrák Elleni Küzdelem Hősei?

A tavalyi pályázat egyik nyertese volt Dr. Csabai Márta pszichológus, aki munkatársaival közösen indított támogató csoportot az emlődaganattal operált betegek számára. Az Avon pályázatán elnyert egymillió forintos támogatásból egy ismeretterjesztő kisfilmet készített "Belső erőforrásaink megtalálása. Gyógyulás a mellrákból" címmel.

Egy másik hős 2018-ból Balassa Gabriella, aki egy alapítványnál végez kiemelkedő önkéntes munkát, és maga is megküzdött a súlyos betegséggel. Az elnyert összegből az emlőműtéten átesett nők fájdalmát enyhítő szívpárnák gyártását sikerült megvalósítania.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
snapshot-1.jpg

75 év után találkoztak a háborús szerelmesek, milliókat hatott meg Jeanine és Kara Troy románca

A normandiai partraszállás 75. évfordulója hozott össze újra egy amerikai férfi és egy francia nőt, akiknek szerelmét a háború szülte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 13.A ma egy metzi öregotthonban élő Jeanine Pierson 17 éves volt, amikor 1944-ben a kelet-franciaországi Briey kisvárosban találkozott egy jóképű amerikai katonával, Kara Troy Robbinsszal. A szövetségesek már felszabadították Párizst a náci megszállás alól, és kelet felé nyomultak. A 23 éves Robbins éppen kimenőn volt, és Jeanine öccsén keresztül ismerkedtek meg. A katona keresett valakit, aki kimossa a ruháit, a fiú elvitte őt hozzájuk, és édesanyja vállalta a feladatot. Jeanine és Kara Troy között azonban fellobbant a szerelem. Boldogságuk azonban alig két hónapig tartott. A fiatalembert szólította a parancs, egy éjjel váratlanul eltűnt, és soha többé nem tért vissza.

Jeanine és Kara Troy ma 92, illetve 98 éves. Mindketten megházasodtak, majd megözvegyültek. És 75 év után újra találkoztak, hála a D-nap évfordulójának és a France 2 tv-csatornának.

Ez utóbbi ugyanis a megemlékezések kapcsán felkereste Amerikában a partraszállás több veteránját.

Miután Robbins elmesélte szerelme történetét, a France 2 Jeanine keresésére indult. Így aztán, amikor a közel 100 éves Kara Troy megérkezett Franciaországba, egykori szerelme várta őt. Robbins nem akart hinni a szemének, azt hitte, Jeanine nem él már, pedig soha egy percre sem felejtette el őt.

A tv-kamerák megörökítették a nagy találkozást, ölelésüket, a felvétel azóta bejárta a világot és milliókat hatott meg.

Lapozz a videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
zsules-utan-fel-oraval-vizsgazott.png

Fél órával a szülése után a gyermekágyon érettségizett le a fiatal nő

A 21 éves etióp asszony azt mondja: semmiképp nem akarta csúsztatni a vizsgát, sőt, így még a vajúdás is könnyebb volt.
BBC - szmo.hu
2019. június 12.A 21 éves Almaz Derese már régóta készült a középiskolai záróvizsgákra. A BBC-nek azt nyilatkozta: a terhessége ideje alatt végig tanult.

Azt hitte, még meg tudja csinálni az írásbeliket, ám a Ramadán miatt (muzulmán vallási ünnep, amely egy hónapig tart, ez idő alatt a muszlimok napkeltétől-napnyugtáig böjtölnek) az iskola elcsúsztatta a vizsgákat.

A fiatalasszony három nagyon fontos, írásbeli vizsgája így épp arra a napra lett kitűzve, amikor elkezdett vajúdni.

A férje segített neki abban, hogy meggyőzzék az iskolát: küldjenek ki egy vizsgabiztost a kórházba, aki magával viszi a teszteket, és az újdonsült édesanya megírhatja őket.

Mindenkit lenyűgözött az asszony ereje: miután megszülte makkegészséges kisfiát, mindössze fél óra múlva nekiállt a vizsgáknak. A kórházi ágyon. Angolból, matematikából és amhara nyelvből (ez Etiópia hivatalos nyelve) írta meg a teszteket, amelyek érzése szerint nagyon jól sikerültek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
hableany-emlekmu.png

Emlékmű lehet a Hableány roncsából

Vízre már biztosan nem fog szállni, a hajó orra azonban alkalmas lehet arra, hogy mementóvá váljon.
Címkép: MTI, Mohai Balázs - szmo.hu
2019. június 14.Korábban mi is megírtuk, hogy Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában többek között a Hableány tragédiájáról is beszélt.

Ekkor említette meg, hogy

mementót állítanának a szörnyű baleset emlékére,

és hogy emiatt a dél-koreai féllel is felveszik a kapcsolatot.

A Blikk ezzel kapcsolatban megkérdezte a hajót tulajdonló Panoráma Deck Kft-t, amelynek szóvivője, Tóth Mihály elmondta: soha többé nem szeretnék újra vízre engedni a sétahajót, több okból sem.

"Sem a műszaki állapota nem teszi lehetővé, de kegyeleti okból sem bocsátanánk újra vízre a Hableányt. Úgy látjuk, a hajó orra menthető, alkalmas lehet arra, hogy valamilyen formában egy emlékmű részeként akár kiállítsák. Mi ezt nem tehetjük meg közterületen, de ha véget ér a rendőrségi vizsgálat, szívesen átadjuk a kijelölt szervezetnek"

- nyilatkozta a lapnak.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
tarnabod-onkentes-fozes.jpg

Önkéntesek főznek egy hevesi falu egy mélyszegénységben élő lakóinak

Ételt osztanak, programokat szerveznek és meg is látogatják a tarnabodi családokat az önkéntes segítők.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 12.Rendszeresen főz a Heves megyei Tarnabod lakóinak egy önkéntes csapat. A mélyszegénységben élő falusiaknak alkalmanként 500 adag ételt készítenek el, amiből jut mindenkinek, sőt kenyeret, gyümölcsöt és némi édességet is kaphatnak.

A főzések egyik szervezője, Szemere Katalin az RTL Híradónak elmondta, hogy a családok fazekakkal mennek oda hozzájuk, és inkább hazaviszik az ételt, a gyerekeknek viszont gyakran megterítenek egy asztalnál, ők szívesen esznek ott a többiekkel.

Nagy szükség van az önkéntesek segítségére, hiszen Tarnabod Észak-Magyarország egyik legszegényebb települése, ahol a családok közmunkából vagy segélyből, családi pótlékból élnek. A Tarnabod és Mi nevű közösséget egy újságíró indította el, aki riportot készített a faluról, akkor pedig elhatározta, hogy segít az ott élőknek. Már évek óta osztanak ételeket a falusiaknak, de programokat, együttléteket is szerveznek nekik.

A rendszeres főzés viszont sok pénzbe kerül, ehhez egy jótékonysági vacsorán és árverésen gyűjtenek anyagi keretet. Ezt Veiszer Alinda fogja vezetni, aki maga is rendszeresen vesz részt at ételkészítéseken. A június 18-ai eseményre, amelyet a budapesti La Perle Noire Restaurant and Lounge étteremben tartanak, ide kattintva lehet jelentkezni.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x