kjjlk
Egyéni rekordot is elért egy magyar srác a párizsi Rubik-kocka vb-n
Július 13. és 16. között rendezték meg a világbajnokságot. Egy magyar versenyző a Facebookra posztolta ki remek eredményeit.
Címkép: Vermes Kornél, Facebook
2017. július 16.

Párizsban rendezik meg a 9. Rubik-kocka világbajnokságot, amelyen a világ minden tájáról érkező 1100  játékos július 13. és 16. között mérheti össze a tudását. Ez az első alkalom, hogy a francia főváros ad otthont a világhírű magyar találmány nemzetközi versenyének, amelyet 1982 óta rendeznek meg.

Először Budapesten gyűltek össze a játék szerelmesei. Akkor még egyetlen kategória volt, idén már tizennyolc.

Két évvel ezelőtt Sao Paulóban, 2013-ban Las Vegasban, 2011-ben pedig Bangkokban rendezték a világbajnokságot. A 9. Rubik-kocka világbajnokság a nagyközönség számára nyilvános, de a versenyben kizárólag a világ legjobbjai vehetnek részt.

cube-2209365_960_720

A négynapos rendezvény legfőbb versenye a hagyományos 3x3-as kocka kirakása két kézzel, de félkezes, csukott szemű kirakós és egyéb kategóriákban is be lehet szállni, valamint más formák - mint a Megaminx, a Pyraminx vagy a Rubik-óra - legkevesebb forgatásból kirakásának világbajnokságát is megrendezik.

Ma a legjobbak átlagosan 5-6 másodperc alatt rakják ki a Rubik-kockát.

A párizsi világbajnokság sztárja a 21 éves ausztrál Feliks Zemdegs lesz, aki hat kategóriában eddig nyolc világrekordot döntött meg, köztük a 3x3-as kocka klasszikus, két kezes kirakásában is ő a legjobb: 4,73 másodperc alatt tekerte egymás mellé a színeket. Két legnagyobb riválisa egy holland tinédzser, Mats Valk és az amerikai, alig 15 éves Max Park.

kljkl

Fotó: Vermes Kornél, Facebook

Egy magyar versenyző, Vermes Kornél négy versenyszámban is elindult idén.

Facebook-posztjában beszámolt az elődöntőn elért eredményeiről: a 3x3-as kockát 12.47 másodperc alatt rakta ki, amellyel 293-ként jutott tovább, a 4x4-es kockát 45.03 másodperc alatt rakta ki, amely a 156. helyhez volt elég, az egykezes 3x3-as kirakásban pedig 22.40 másodperces eredményt el, amely új egyéni rekordja volt.

A főversenyszámában, a 2x2-es kockában 3.33 másodperccel a 71. helyen került be az elődöntőbe, amely a magyarok közötti 2. helyet jelentette.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!