átrium
Egyedülálló módon ünnepli a Magyar Kultúra Napját az Átrium
Három műfajjal, három művésszel és sok magyar verssel találkozhattok, ha ellátogattok január 21-én az Átrium Film-Színházba.
(x) - szmo.hu
2016. január 18.


A zenei és költészeti vonalról, a kecskeméti származású, Szirtes Edina Mókus gondoskodik, aki új stúdió-videóját mutatja be, amelyen Nagy László: Ki viszi át a szerelmet c. versének looperre történt feldolgozását láthatjátok. A képi atmoszférát Vojnich Erzsébet, többszörösen díjazott festőművész, festményei teremtik majd meg, Závada Péter slammer és költő pedig többféle szerepben is bemutatkozik a KI VISZI ÁT...Magyar versek hang-szeren és festményen című összművészeti esten.

KiVisziAt2_másolat

Szirtes Edina Mókus, egy úgynevezett loop-pedál segítségével, több szólamot, akár zenekari hangzást is elő tud idézni. Ennek a varázslatnak élőben is részesévé válhattok ezen az estén. Afféle világzenét játszik sok improvizációval, egyfajta műfaji keveredés jön létre, miközben a költők (Radnóti Miklós, József Attila, Szép Ernő, Müller Péter, stb.) versei időtállóan valós érzésekről, emberi értékekről szólnak. A videó, amely bemutatásra kerül 21-én, a legegyszerűbb eszközökkel dolgozik, nincs más történet, mint maga a zenélés. A kisfilmen keresztül bepillanthattok a kulisszák mögé, a hangstúdió világába, ahol a felvétel történik. A különlegessége pedig abban rejlik, hogy, megnézhetitek, hogy a looper segítségével hogyan épül fel egy egész zenekar egyetlen zenész előadásában.

VIDEO: József Attila: Mámor c. versét így dolgozta fel Szirtes Edina Mókus:

Kollégánk, Kálló Péter készítette

szirtes-edina-mokus ma_solat_1

Vojnich Erzsébet Munkácsy-díjas, valamint 2015-ben Prima Primissima díjat is elnyert festőművész a már meglévő képein túl olyan képeket mutat be nektek, melyeket erre estre válogat, és hoz egy olyan festményt is, amelyet a már korábban említett költők ihlettek.

ve_reneszansz-1200x900

Závada Péter költő, akit a Akkezdet Phiai csapat tagjaként ismerhettek, az elhangzó dalokra, költeményekre, egyedi stílusában, saját verseivel fog válaszolni.

zavada_FotoValuskaGabor ma_solat

Szirtes Edina Mókus így nyilatkozott a mostani koncertről: "Bevallom, nagyon izgulok, mert ezen a koncerten mutatom be először nagyközönség előtt a készülő lemezem anyagát. Egy, két dal erejéig nyáron már adtam ízelítőt ebből a hamarosan megjelenő albumból, de a teljes műsor most debütál majd január 21-én. (...) A koncerten is egymagam fogom megszólaltatni a magyar költők - József Attila, Radnóti Miklós, Szép Ernő, Nagy László - verseit. Mielőtt elfelejteném, van egy fantasztikus Müller Péter Sziámi vers is - Kis ablak -, amit szintén nagyon szeretek, és újrazenésítettem. Ezek tehát kizárólag egyszemélyes vallomások, olyan költők gondolatai, akik engem erőteljesen megszólítanak. Zeneileg nem tudom megmondani, hogy hova sorolható ez az este, de ha le kell fordítanom, akkor világzene sok improvizációval, a költők időtálló gondolataival, érzéseivel."

Jegyek

Ki viszi át...magyar versek hang-szeren és festményen

Január 21., 19:30

Jegyek árak: 2.500 Ft -3.500 Ft

A jegyeket online ITT tudjátok megvenni.

Személyesen:

Átrium Film-színház (1024 Budapest, Margit krt. 55. )

Nyitva tartás:

A jegypénztár hétköznap 10.00-20.00-ig vagy az első szünet végéig tart nyitva. Hétvégén délelőtti előadás előtt 1 órával nyit a jegypénztár, egyébként 14 és 20 óra között.

Az előadásról bővebb információkat az Átrium hivatalos oldalán és Facebook oldalán, illetve a folyamatosan frissülő esemény oldalán találtok.

Ha te is elmennél, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x