hirdetés
csernobil-pripjaty-mervai-mark-1000x650.jpg

Egy szál tangában fotózkodott Csernobilban egy Insta-sztár, több tiszteletet kér az HBO-sorozat forgatókönyvírója

Az HBO sorozata óta a csernobili 'katasztrófaturizmus' közel negyven százalékkal nőtt.
The Guardian. Címkép: Mérvai Márk - szmo.hu
2019. június 12.


hirdetés

A csernobili "halálzóna", vagyis az atomerőmű és környéke, valamint a mellette lévő Pripjaty városa az 1986-os atomreaktor-robbanás óta teljesen kihalt, és le van zárva. Az 1990-es évek végétől azonban szigorúan ellenőrzött keretek között turistacsoportok látogathatják, többnyire védőöltözetben, és az idegenvezetőknél sugárzásmérő van.

Az HBO világméretű döbbenetet kiváltó sorozata, a Csernobil az utóbbi hetekben ugrásszerű, mintegy 40 százalékos emelkedést hozott a "halálzóna-turizmusban." Rengetegen akarják látni a helyszínt, ahol a szörnyű atomkatasztrófa megtörtént.

Köztük népszerű Instagram-sztárok is, akik saját profiljuk látogatottságát igyekeznek növelni a csernobili fotókkal. Ez a fotó, amelyen egy lány védőöltözetét félig ledobva kivillantja tangás fenekét, sokak szerint enyhén szólva is súrolja a jó ízlés határát.

Instagram post by @nz.nik * Jun 6, 2019 at 2:32pm UTC

605 Likes, 364 Comments - @nz.nik on Instagram

A jelenséget látva a filmsorozat 48 éves forgatókönyvírója, Craig Mazin is megszólalt.

Lapozz, hogy mit mondott:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
hiradó.png

Nagyot bakizott az M1 műsorvezetője: azt mondta, melegben fogyasszunk elég alkoholt

Inkább vizet igyunk, az alkohol nem hidratál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 11.Nem mindennapi, ám annál őszintébb ötletcsokorral száll szembe a köztévé a nyári kánikulával. Meteorológusuk ugyanis közölte: ne feledjünk védekezni a meleg ellen, menjünk az árnyékba és igyunk elegendő alkoholt.

Valószínűleg "folyadékot" akart mondani a műsorvezető, akitől híradós kollégája úgy vette át a szót, mintha mi sem történt volna, és egy párhuzamos univerzumban élnénk, ahol néhány feles megoldja a hőség minden gondját.

Nem oldja meg, - a webbeteg.hu információi szerint halálhoz is vezethet a felelőtlen iszogatás a hőségben. A portál így fogalmaz: A nagy hőségben kerüljük az alkoholos italokat. Az alkohol és a hőség külön-külön is megterhelő lehet, együtt viszont óriási mértékben megviseli a keringési rendszert, olyannyira, hogy az akár össze is omolhat.

A videóért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
capa-video-horvatorszag-nemet-csalad-1000x697.jpg

Egy óriási cápa jelent meg a magyarok közkedvelt üdülőhelyén, videó is készült róla

Az állat egy család mellett bukkant fel a horvát tengerpartnál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 12.A horvát tengerparton, a magyarok által is közkedvelt Makarska közelében töltötte nyaralását egy német család, amikor vitorlázás közben június 7-én egyszer csak feltűnt mellettük egy óriási cápa a vízben - számolt be a Total Croatia News.

Az állatról videót is készített a család egyik tagja, a felvétel pedig felkerült a Youtube-ra is. A portál szakértőnek is megmutatta a képeket, így kiderült, hogy az állat egy röviduszonyú makócápa, amely arról is ismert, hogy nagyon gyorsan tud úszni, akár a 70 kilométeres sebességet is elérheti.

A cápa viszont csak egy rövid látogatást tett, szerencsére nem történt baleset, de a Total Croatia News-nak nyilatkozó szakember szerint ez a fajta emberre is veszélyt jelenthet, de nem gondolnák, hogy jelen esetben valódi fenyegetésre adna okot a megjelenése.

Lapozz a videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
vape2.jpg

Cikkünk hatására megváltoztatják a Vape rovarirtó reklámszlogenjét

„A természet harmóniája rovarok nélkül tökéletes” feliratok hamarosan eltűnnek az üzletekből, a cég elismerte a hibát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 12.Kedd este számoltunk be arról egy olvasói fotó alapján, hogy a fentebb említett szlogennel hirdetik a népszerű rovarirtó-márkát az egyik szupermarketlánc budapesti üzletében (de minden bizonnyal nem csak ott, hanem országszerte).

Az esettel kapcsolatban levelet írtunk a terméket forgalmazó Henkel Magyarországnak, arról érdeklődve, hány körös szűrőn ment keresztül "A természet harmóniája rovarok nélkül tökéletes" szlogen, és gondoltak-e arra, hogy a rovarok valamivel nagyobb szerepet is betöltenek az ökoszisztémában annál, hogy esetleg idegesítik zümmögésükkel, vagy csípéseikkel az embereket.

Azt is megkérdeztük, hogy amennyiben ezt nem vették figyelembe, várható-e, hogy felülvizsgálják az említett reklámanyagot, és eltávolítják azokból az üzletekből, ahová kikerült.

A cég példás gyorsasággal, alig fél nap után válaszolt, mégpedig a következőt:

"Számunkra fogyasztóink megelégedettsége a legfontosabb, figyelembe vesszük és értékeljük véleményüket. Valóban a VAPE márkánk futó kampányában használt bolti megjelenésen rosszul került megfogalmazásra egy szlogen, melyet visszavonunk és gondoskodunk mihamarabbi eltávolításáról."


KÖVESS MINKET:
hirdetés
vape-kicsi.jpg

„A természet harmóniája rovarok nélkül tökéletes” – ezzel a szlogennel hirdetnek egy rovarirtót

Biztos, hogy jól átgondolták?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 11.Egy olvasónktól kaptuk az alábbi képet, ami egy országos szupermarketlánc egyik budapesti üzletében készült.

Csak annyit tennénk hozzá, hogy a szlogen kitalálója valószínűleg nem gondolt bele, hogy a rovarok valamivel nagyobb szerepet is betöltenek az ökoszisztémában annál, hogy esetleg idegesítik zümmögésükkel, vagy csípéseikkel az embereket.

Reakcióért kerestük a terméket forgalmazó Henkelt, amennyiben válaszolnak, frissítjük a cikket.

FRISSÍTÉS (szerda 14:55): a cég alig fél nap után jelezte, megváltoztatják és eltávolítják a szlogent.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x