Egy SUV a GTI feltalálójától, amely a legjobban kezelhetők közé tartozik
A többi gyártóhoz hasonlóan a Volkswagen is egyre jobban bővíti az SUV-kínálatát, ezúttal a T-Roc járt nálunk, amely igencsak népszerű a vásárlók körében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 03.A T-Roc a Tiguan alatt és a hamarosan érkező T-Cross között helyezkedik el a Volkswagen SUV kínálatában, a crossover 4,234 milliméter hosszú (252 mm-rel rövidebb, mint a Tiguan), tengelytávja pedig 2,590 mm. Az SUV szélessége 1.819 mm, magassága 1,573 mm. A viszonylag nagy szélesség és a meglehetősen alacsony tetőszerkezet kiemeli a jármű dinamikus arányait. Ugyanakkor a T-Roc némileg alacsonyabb súlypontja optimalizálja a kezelhetőséget a többi SUV-hez képest. Stílusát a karosszéria rövidítése is meghatározza: túlnyúlásai elöl 831 mm, hátul 800 mm, sínszélessége elöl 1,546 mm, hátul 1,541 mm

Az autó megjelenése számos részletében is karakteres, a front részen jellegzetesek például a széles hűtőrácsba épített kettős fényszórók, melyekből a csúcsváltozat LED-technológiát használ. A külön a lökhárítóba integrált nappali menetfény a sötétben is könnyen felismerhetővé teszi a T-Roc-ot. Egy keskeny króm csík választja el a hűtőrácsot és a fényszórókat az SUV-kra jellemző nagy motorháztetőtől. A hűtőrács alsó vonala egészen a fényszórókig egy szélesebb króm keretet kapott, ami meghatározza a front összképét. A krómozott kiemelés, a hűtőrács és a fényszórók együtt hangsúlyozzák a T-Roc szélességét és dominanciáját. A színre fújt lökhárító pedig már alapkivitelben is tartalmazza a nappali menetfényt, beépített irányjelzéssel. A T-Roc egyébként tizenegy külső-, és három tetőszínnel kombinálva, összesen 24-féle változatban rendelhető.

A T-Roc belső térelosztását és funkcióit a digitalizáció korához igazították, szem előtt tartva ezen egységek kezelhetőségét és vezérlését. A T-Roc opcionálisan teljesen digitális műszerfallal is megrendelhető. Az infotainment rendszert 8 colos kijelzők biztosítják, a Volkswagen háromféle lehetőséget - MirrorLink®, Android Auto™ (Google) és Apple CarPlay™ - is kínál a mobiltelefon csatlakoztatására. Ami az ergonómiát illeti, az irányítást és a láthatóságot a belső tér egyértelmű tervezése segíti. A középkonzolon integrálva, három sorban találhatóak a fontosabb járműfunkciók (start/stop rendszer, ESC, vészvillogó, parkolósegéd funkciók), valamint a klímavezérlés és az ülésfűtés. Közvetlenül ezek alatt található egy tároló az okostelefonok számára, két könnyen hozzáférhető USB-porttal, illetve az opcionális induktív vezeték nélküli töltővel.

Felszereltségtől függően a műszerfal betétének színét is megválaszthatjuk, a választott színvilág az ajtóknál is visszaköszön, s ettől függően pedig fehér, vagy vörös környezeti világítás is lehet a fedélzeten. A T-Roc fejlesztőcsapata – kihasználva a tengelytáv adta lehetőségeket – akár öt fő számára is kényelmes belső teret alkotott. A T-Roc csomagtere a hátsó üléssor támláinak magasságáig 445 liter, ami az autó kategóriájában a legnagyobbnak számít. A hátsó ülések 60/40 arányban dönthetőek, amivel a kapacitás 1.290 literre növelhető.

A T-Roc első- és összkerékhajtással is rendelhető, a modellt konfigurálhatjuk két benzines (115 és 150 LE, 1.5 Tsi) és egy dízel (115 LE, 1.6 Tdi) motorral, ezek közül a nagyobbik benzineshez kérhetünk 7-sebességes DSG váltót.

A 115 lóerős, elsőkerékhajtású T-Roc alapfelszereltséggel 6.167.670 forintért vásárolható meg, és már ebben a modellben is megtalálhatóak olyan asszisztens rendszerek, mint a Front Assist környezetfelügyelő rendszer, ami választható városi vészfékfunkcióval is, valamint a Lane Assist sávtartó automatikával.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x