hirdetés
tk3s_55548750-1000x608.jpg

Egy repülőgépet maga után húzva futotta le a maratont a kickbox-bajnok

Gyorsasági rekordot nem döntött, a beteg gyerekeknek viszont rengeteg pénzt gyűjtött.
Fotó: PA Wire/PA Images/Northfoto - szmo.hu
2020. szeptember 18.


hirdetés

Úgy "futott" le egy maratont egy brit férfi, hogy egy 1,25 tonnás repülőgépet húzott közben maga után - írja az Evening Express.

Carl Thomas a yorki Elvingtonnál fekvő repülőgép-leszállópályán rótta a köröket a több mint ezer kilogrammos gépet maga után húzva. A megmérettetés előtt abban reménykedett, hogy egy könnyebb modellt bocsátanak a rendelkezésére, ám végül ezzel kellett beérnie.

A több mint 42 kilométeres távot végül 3,2 km/h-s sebességgel teljesítette pihenés és alvás nélkül.

Thomas nem készült specifikus edzéssel a megmérettetésre, csupán annyival, hogy egy üres parkolóban kipróbálta, milyen a saját autóját maga után húzni.

A kickboxbajnok nem puszta mazochizmusból csinálta mindezt, hanem azért, hogy pénzt gyűjtsön az Ollie's Army nevű jótékonysági kezdeményezésnek, amely azokon a családokon segít, ahol legalább két Batten-kórban szenvedő gyermeket nevelnek.

hirdetés

A gyógyíthatatlan neurogenetikai betegség demenciát idéz elő a gyerekeknél, a végzetes kór néhány év alatt szellemileg leépíti őket.

Jelenleg nincsen rá gyógymód, csupán enyhíteni lehet a tüneteket, a betegek várható életkora 6-12 év.

Az Ollie's Army-t két olyan szülő indította, akiknek két gyermekük is szenved a kórban. Ők is ott voltak, amikor Thomas véghez vitte az elképesztő teljesítményt.

A PA Newsnek elmondta: hihetetlenül érzelmes és egyben nehéz pillanatokat éltek át, amikor látták, hogy a férfi a saját korlátait feszegetve küzd, így gyűjtve pénzt a beteg gyerekeknek.

A 35 éves kickbox-bajnok megmozdulásával az ügyre szeretné ráirányítani a figyelmet, összesen 250 ezer font (majdnem 100 millió forint) összegyűjtése a kitűzött cél.

Ebből ugyanis egy olyan különleges, egyelőre még csak tesztelés alatt álló enzimterápiát finanszíroznának, amely megakadályozza, hogy a betegség fokozatosan megvakítsa a gyerekeket.

A férfi azonban nem szeretne itt megállni: összesen tíz kihívást akar teljesíteni, hogy legalább 1 millió fontot gyűjthessen a beteg gyerekeknek.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
horgasz-18eves-rtl.jpg

A horgászat volt a mindene a 18 évesen meghalt fiúnak

Ismerősei és barátai egyelőre nem tudják, hogyan dolgozzák fel a tragédiát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

A horgászat volt a mindene, ezt mondták a hétvégén elhunyt 18 éves fiúnak az ismerősei.

A fiatal édesapjával és a család egyik barátjával horgászott Zalaszentmihályon, egy faházban aludtak, ahol valószínűleg szén-monoxid-mérgezést kaphattak. Az egész horgásztársadalmat megrázta a tragédia.

Az RTL Híradó megszólaltatta annak a zalaegerszegi horgászboltnak az egyik dolgozóját is, ahol a fiú rendszeresen megfordult.

Az eladó elmondta, egyik kollégája hívta fel a szörnyű hírrel, ami után másodpercekig szóhoz sem tudott jutni, annyira görcsbe rándult a gyomra.

Egészen kiskorától kezdve ismerte a fiút, akinek a horgászat volt a mindene: kánikulában és szakadó esőben is kint volt, még a félretett pénzét is erre költötte.

hirdetés

Holttestét barátnője és édesanyja találták meg, akik azután siettek oda a helyszínre, hogy sem ő, sem a többiek nem reagáltak a hívásaikra.

A Híradó riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
simone.png

„Mondjátok meg a gyerekeimnek, hogy szeretem őket” – az egyik nizzai áldozat utolsó szavai ezek voltak

Az életét megmenteni próbáló mentősökön keresztül üzent a háromgyermekes édesanya.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2020. október 30.


hirdetés

A gyerekeinek üzent utolsó pillanataiban az a brazil édesanya, akit csütörtökön Nizzában késelt meg a 21 éves merénylő, az asszony nem sokkal később a mentőben belehalt a sérüléseibe - írja a Metro.

A 44 éves brazil születésű Simone Barreto Silva harminc éve élt Nizzában, három gyermek édesanyja volt. Egyike annak a három áldozatnak, akit csütörtökön egy 21 éves tunéziai merénylő gyilkolt meg a nizzai Notre Dame-székesegyházban. A férfi Allahu Akbar kiáltással rántott kést, vágta el az egyik sekrestyés torkát, lefejezett egy ott imádkozó idős nőt és késelte meg Silvát. A nőnek még volt annyi ereje, hogy kimeneküljön a bazilikából egy közeli bárba, ám miután a mentősök megérkeztek, nem sokkal később meghalt.

Az értesülések szerint a haldokló nő utolsó szavait a mentősökhöz intézte:

"Mondjátok meg a gyerekeimnek, hogy szeretem őket."

hirdetés

Időközben azonosították az elkövetőt, a 21 éves Brahim Aoussaouit, aki Olaszországon keresztül érkezett Franciaországba egy migránsokat szállító hajón Tunéziából.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mentok-kisfiu-mese.jpg

Mesével nyugtatta meg a játék közben megsérült kisfiút a mentős a kórházba vezető úton

A kisfiú eleinte nagyon sírt, de a kórházba érve már nyoma sem volt a könnyeinek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

Szívmelengető történetet osztott meg az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Mint írták, egy kisfiú játék közben nekiszaladt az asztal sarkának, ezért kórházba kellett szállítani.

A kisgyerek nagyon sírt a mentőautóban, ám miután a rutinos mentőápoló a telefonján elindított egy mesét, a Mancs őrjáratot, a kis beteg annyira belefeledkezett a történetbe, hogy a kórházba érve már nyoma sem volt a könnyeinek.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
zente-elso-lepesek-sma-scaled.jpg

Csodálatos fejlődés: 1 évvel a Zolgensma után Zente megtette az első lépéseit

A kisfiú első lépéseiről videó is készült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 29.


hirdetés

Egy évvel ezelőtt ezen a napon kapta meg - az országban elsőként - a Zolgensma génterápiás kezelést Zente, az SMA-s kisfiú. Ebből az alkalomból édesanyja egy poszttal készült a Facebook-oldalukon, ám Zente felülírta a tervét, ugyanis hatalmas dolog történt vele.

"Október 29. Egy évvel ezelőtt, ezen a napon került sor hazánkban az első Zolgensma génterápiára. A mi kisfiúnk kaphatta meg Nektek és a Bethesda kórház csapatának köszönhetően!

Készültem erre a napra. Hosszú köszönőbeszéddel, videóval arról milyen volt Zente 1-2 hónaposan, még egészségesnek hitt állapotban, majd 5 hónaposan teljesen leépülve, aztán pedig bemutatva a visszaépítkezés/fejlődés állomásait.

Most mégsem ez következik.

Az élet ismét felülírta a terveim!

hirdetés

Zente szeretne az én soraim, szavaim helyett köszönetet mondani! Megint sikerült neki idő előtt, farzsebből előrántani a "várt váratlan" kártyát! Úgy döntött eljött az első bizonytalan, gyenge, ugyanakkor nagyon is tudatos első lépések ideje!

Picike kezeit tavaly még segítséget remélve nyújtotta felétek. Most pedig ezeket a picike kezeket szeretett gyógytornásza felé nyújtotta, mellyel új fejezet kezdődött!

Zente hivatalosan is megtette az első lépéseket!

Ezerszer is köszönjük!"

- írta bejegyzésében Zente édesanyja, aki egy videót is megosztott Zente első lépéseiről.

Zente első lépései 2020. 10.22.

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!