Egy második világháborús tengerész sütisdobozát találták meg egy hotel padlója alatt
Hetven éve rejtőzött ott az édesanyja pitéit tartalmazó dobozka, amit most találtak meg.
Címkép: illusztráció (Wikimedia Commons) - szmo.hu
2018. december 29.Meglepő felfedezést tettek a Man-szigeten lévő Loch Hotelben. Egy, a második világháborúban harcoló tengerész egyik személyes tárgyát találták meg az egyik szoba padlója alatt: egy kis dobozkát, amiben az édesanyja által készített pitéket és aprósüteményeket tárolta.

Phil Davis a katonai szolgálat alatt szállt meg a hotelben, és valószínűleg azért rejthette el a sütisdobozt, hogy a katonatársak ne találják meg és ne egyék meg előle. Azonban megfeledkezhetett róla, hiszen évtizedekig ott maradt, úgy, hogy senki sem tudott róla - ezidáig.

A hotelt ugyanis 1998-ban újjáépítették, ekkor került elő a világháborús kincs. Akkor a man-szigeti múzeumban helyezték el, de egészen idáig megfeledkeztek róla, ezért csak most lett belőle szenzáció.

#BangladeshNews24 - BreakingNews24™ on Twitter

Mince pies from WWII found under hotel floorboard: A tin of at least 70-year-old mince pies sent to a sailor during World War II has been found - with the Christmas treats perfectly preserved - under the floor of a hotel, according to a report Monday.... https://t.co/gPVdez9c7Y

A Man-szigeti Nemzeti Örökség szóvivője szerint

a sütemények kinézete és illata még 70 év után is kifogástalan. A dobozka mellett egy kézzel írt levelet is találtak, amit az édesanyja írt Phil Davis-nek.

Megüzente neki, hogy a szülővárosában, Birminghamben a férfi családja és barátai kártyázással próbálnak meg pénzt szerezni, és felszabadítottak egy szobát az érkező vendégeknek. Az anya azt is írta, már nagyon várják haza a tengerészt.

Azt nem tudni, hogy Davis végül miért nem ette meg a neki szánt süteményeket, de valószínűleg hamar tovább kellett állnia a Man-szigetekről, és nem volt ideje arra, hogy előszedje a dobozt és magával vigye.

Forrás: Telegraph


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x