cimlap
Röszkén készült a világ legjobb képe
Warren Richardson végigkövette a magyarországi menekültáradatot, egy nyári estén, a határ lezárása előtt készült a nyertes fotója.
Szeretlek Magyarország
2016. február 18.

Csütörtökön jelentették be Amszterdamban, hogy a World Press Photo 2016 nagydíját egy Budapesten élő ausztrál származású fotós, Warren Richardson fotóriporter képe kapta meg.

warren_richardson_photo_by_ildiko_fulop

Warren Richardson, fotó: Fülöp Ildikó, forrás: worldpressphoto

A World Press Photo bejelentése:

Congratulations to Warren Richardson, winner of the World Press Photo of the Year 2015! His photo shows refugees crossing the border from Serbia into Hungary. See it and all the winners: http://ow.ly/YsKJC

Közzétette: World Press Photo – 2016. február 18.

A nyertes képet a fotós a szerb-magyar határon készítette 2015 nyarán, egy éjszaka, a határ lezárása előtt. A fotóról a Francis Kohn, a zsűri elnöke, az AFP Hírügynökség fotószerkesztőségének vezetője ezt mondta: „Már a zsűrizés elején tudtuk, hogy ez egy fontos fotó. Egyszerűségében rejlik hatalmas ereje, és mert úgy látjuk, hogy szinte minden benne van, ami a menekültekkel történik. Egy igazi klasszikus felvétel a szó nemes értelmében, ugyanakkor időtlen is.”

A nyertes kép:

nyertes

Az Ausztráliában született Warren Richardson ötödik éve él hazánkban. A menekültek Magyarországra érkezését a kezdetektől fotózta. Ő volt az egyik fotós, akit a TEK rendőrei megvertek egy röszkei incidensben, és illegális határátlépés gyanújával őrizetbe is vették - írta a valasz.hu.

A menekültekről készült képeit itt nézheted meg.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!