hirdetés
hgf
Egy magyar startup csinálta meg a takarítás Uberjét
A Helpy megreformálná a takarítóközvetítést, amihez egészen eddig még nem ért el a 21. század.
Berei Dániel cikke, képek: Helpy - szmo.hu
2016. március 23.


hirdetés

"
Ismersz egy jó takarítónőt?

– Biztos te is hallottad már a kérdést. Így megy ez ugyanis manapság, 2016-ban, a digitális forradalom közepén Magyarországon. Ezen változtatna a Helpy, a magyar startup, ami 150 ezer eurós, azaz több mint 50 millió forintos befektetést kapott márciusban.

aaaacccc

Mi a Helpy?

Ha új helyre költöztél, nincs az ismeretségi körödben megbízható takarító, akire rábíznád az otthonod vagy csak egyszerűen nincs időd vagy kedved keresgélni az interneten vagy a telefonkönyvben, akkor bepötyögöd a böngészőbe, hogy Helpy.hu.

(Egyébként is, akiben szívesen megbízol, otthagyod az otthonodban 8 órára, ráadásul tudod róla, hogy igényesen dolgozik, na, azt nem a neten keresgélve fogod megtalálni...)

Szóval, miután beütötted, hogy Helpy, az oldalon könnyedén le tudod adni a rendelésedet. Ötféle alapcsomagból tudsz választani, például a lakásméretnek megfelelően, majd választhatsz hozzá extrákat is (ablaktisztítás, sütő, hűtő tisztítás, mosás, vasalás, stb...). Ezután az időpont kiválasztása (lehet rendszeresen, heti, kétheti, havi takarítást is kérni) és a részletek megadása van hátra, az egész mindössze 2-3 percet vesz igénybe.

aaaafffffff

Innentől kezdve minden úgy működik, mint például az Ubernél, a rendszer emlékeztetőt küld a takarítás előtti nap, majd a takarítást követő napon egy visszajelzést kérő e-mailt kapsz.

És ez talán a legfontosabb elem a rendszerben. A Helpy-nél ugyanis ügyelnek arra, hogy a visszajelzések alapján csak megbízható takarítókat küldjenek, illetve javítsanak a hiányosságokon, ha kell.

Ki használja?

"
Jelenleg a vásárlóink nagy része a 30-45 éves hölgyek köréből áll, hiszen leginkább az ő feladatuk a háztartás rendben tartása

és ők igénylik a leginkább a segítséget. Célunk az hogy mindenkihez eljusson a szolgáltatásunk legyen szó férfiról vagy nőről, idősről vagy fiatalról” – mondja Patrícia arról, hogy kinek is van ma szüksége egy ilyen felületre.

Az oldalon egyébként lehet jelentkezni takarítónak is a Helpy-hez. Azt ígérik, hogy rendszeres bevételed lesz majd, hiszen rendszeres munkalehetőséget biztosítanak neked (ha megbízható és alapos vagy, persze). Ami pedig még vonzóbb lehet: a Helpy-nél megvan arra a lehetőség, hogy a takarítók lakhelyét és a takarítandó helyszíneket figyelembe véve a legközelebbi munkát ajánlják ki. Így nem nyúlik a 8 órás munkaidő 12-re az utazással.

aaaaa

Német minta

Az alapítók számára rendszeresen felmerülő probléma volt, hogy nem találnak megbízható takarítót. Aki ugyanis megfelelő munkát végez, szinte elérhetetlen, mert minden nap házról házra jár, ajánlás hiányában pedig lehetetlen megbízható takarítót találni. A probléma adott volt, ezért elkezdték keresni, hogy külföldön hogyan orvosolják.

"
Ekkor találtunk rá a Németországban működő Helpling cégre, akik pontosan ezt a hiányt igyekeznek pótolni"

- meséli Krcsma Patrícia, a Helpy PR-osa.

Rövid piacfelmérés után pedig arra jutottak, hogy erre Magyarországon is lenne igény, ezért megalapították a Helpyt.

A Drukkából külföldre?

A négyfős csapat vezetője Csillik Timur, aki Angliában az Oxford Brookes Egyetemen nemzetközi kereskedelmet tanult. Korábban a Nimbus Market nevű startupot is vezette, így nincs híján tapasztalatnak. A Helpy kapcsán akkora elánnal dobta bele magát a munkába, hogy az ötlet és a lelkesedés hamar meghozta a gyümölcsét a befektetők terén, ennek is köszönhető a mostani, 150 ezer eurós tőkeinjekció. A marketing és sales feladatokat korábban Krcsma Patrícia látta el, ezért most Udvardy Szabolcs a felelős, Patrícia pedig a közösségi média és a szóvivői feladatokat látja el. Az ügyfélkapcsolati és operatív vezetési feladatokat Bacsányi Ádám végzi, de az elmúlt hónapok alapján nagyon úgy néz ki, hogy még több új ember után kell nézniük.

aaaafff

A csapat a Drukka nevű startup-inkubátorból indult, ők segítettek nekik a kezdeti nehézségek áthidalásában. Infrastruktúrát, pénzt, szakmai támogatást sem sajnáltak a fiatalos csapattól, az alapítók feladata pedig csak annyi volt, hogy az üzleti tervben meghatározott időn belül szerezzenek tőke befektetést, hogy önálló útra indulhasson a Helpy. Mivel ez sikerült, a befektetést az operatív és marketing költségekre fordítják majd.

"
Nemrég indítottuk el a szolgáltatást Győrben és Szegeden is, ősszel pedig további Magyarországi nagyvárosokba is szeretnénk terjeszkedni"

– mesélt a célokról Patrícia.

cleaners1

A közelebbi célok közé tartozik az amúgy is pofás weboldal átalakítása, ahogy ők mondják, sok időt és energiát fektetnek abba, hogy még egyszerűbb és élvezetesebb legyen a rendelés folyamata. Figyelték a felhasználók viselkedését az oldalon, és a tanulságok alapján összeállítanak egy olyan oldalt, ahol a megrendelők is személyes profillal rendelkeznek majd, és saját maguk tudják nyomon követni a leadott és a korábbi rendeléseket is.

És ami még várat magára (de nem marad el): egy iOS és egy Androidos Helpy-alkalmazás, de a csapat nagyon eltökélt amellett, hogy 2017 elején megcélozzák a szomszédos országokat, hogy nemzetközi céggé váljanak. Igaz, ehhez alighanem új befektetési körökre lesz szükségük.

Ha örülsz a sikerüknek, oszd meg a cikket!


KÖVESS MINKET:

hirdetés
43 éve már beintett a halálnak, majd összeégett fejjel és tüdővel még kétszer a világ legjobbja lett
Niki Lauda halálával a Forma-1 egyik legnagyobb legendáját veszítette el a világ. Ő nemcsak egy született autóversenyző és egy sikeres világbajnok volt, hanem egy olyan ikonikus figura, akiről a motorsport rajongóin kívül is minden ember példát vehet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 21."A Forma-1-ben minden idénynek 25 pilóta vág neki. És minden évben ketten meghalnak közülünk. Milyen emberek vállalnak ilyen munkát? Nem hétköznapi fazonok, annyi szent. Lázadók, bolondok, álmodozók, olyanok, akik nyomot akarnak hagyni, maguk után - akár az életük árán is"

- mondja Niki Lauda (azaz az őt alakító színész) a Hajsza a győzelemért (Rush) című film elején, ami Lauda és legfőbb ellenfele, James Hunt parázs rivalizálását mutatja be. Olyan élethűen, hogy az ember beleremeg, amikor belegondol: minden, amit ebben lát, valóban megtörtént Niki Laudával.

A fent említett sorok pedig tökéletesen jellemezték őt. Niki Lauda valóban mindent megtett azért, hogy a világ most, a halála után hősként, egy igazi legendaként emlékezzen rá.

Gazdag osztrák családba született Nikolaus Lauda néven, apja pedig azt szerette volna, hogy ő legyen az utódja a vállalkozása élén. Ám Niki nem volt elkényeztetett gazdag ficsúr, egyetemre sem akart menni, csak az autóversenyzés izgatta. Ezek után apja kitagadta a vagyonából, így nem az ő pénzén indította be karrierjét, hanem hitelekkel. Életbiztosítást kötött, majd azt elzálogosította, hogy elegendő pénzt szerezzen ahhoz, hogy bevásárolhassa magát a Forma-1-be. Hazájában, az 1971-es Osztrák Nagydíjon állhatott először rajthoz, amelyen végül nem ért célba, sőt az egész első szezonja pocsékul sikerült, de Lauda nem arról volt ismert, hogy feladja. Pláne nem a versenyzést.

Elszántságát bizonyítja az is, hogy amikor újabb banki hitellel bevásárolta magát a BRM istállóhoz, hogy jobb eredményeket érhessen el, volt, hogy még csak fizetést sem kapott a munkájáért. Az 1973-as Belga Nagydíjon viszont ötödik lett, így megszerezte első pontjait a világbajnokságban, a csapatfőnök pedig ezután fizetést ajánlott neki.

A fiatal osztrák ezután szárnyalt: folyamatosan megverte rutinosabb csapattársát, Clay Regazzonit, ezzel felhívta magára Enzo Ferrari, a legendás F1-es istálló alapítójának figyelmét. A következő évben már az ikonikus vörös autót vezethette. Pechjére akkor a Ferrarinak nem ment jól a szekér, Lauda pedig hamar rájött erre, amikor először ült új versenygépébe a csapat tesztpályáján, Fioranóban.

"Borzalmas! Úgy mozog, mint egy disznó" - panaszkodott a Ferrari egyik szerelőjének, miután megállt.

"Nem mondhatsz ilyet!" - mondta döbbenten a szerelő.

"Miért?" - kérdezett vissza Lauda.

"Ez egy Ferrari!"

"Ez egy sz.rkupac! Rohadtul alulkormányzott és a súlyelosztás is katasztrófa. Elképesztő! Minden körülmény adott, mégis ilyen sz.rt csinálnak!" - válaszolta Lauda kíméletlen őszinteséggel. Zöldfülűként is volt annyi bátorsága, hogy mindezt kimondja.

A Ferrari végül be is látta, hogy igaza van. Hallgattak Niki technikai tanácsaira, aki nemcsak pokoli sebességével és versenyzői képességeivel tűnt ki társai közül, de lenyűgöző műszaki tudásával is.

A versenyhétvégéken gyakran a szerelőkkel együtt dolgozott az autón a garázsban, de volt olyan is, hogy egymaga bütykölte. A kocsi tervezésére és fejlesztésére is hasznos javaslatokat tett, sőt a versenytaktikáját is magának dolgozta ki. Profizmusa és munkamorálja nemcsak a közvetlen kollégáit, de versenytársait és a szakértőket is lenyűgözte.

A kemény munka végül meghozta a gyümölcsét: a következő szezonban ő volt az egyik leggyorsabb pilóta, sorra futotta a pole pozíciós időket és nyert két versenyt is, viszont az autó megbízhatatlansága és saját rutintalansága miatt még nem tudott harcba szállni a világbajnoki címért. A második ferraris szezonjában azonban már semmi sem állíthatta meg abban, hogy ő legyen a világ legjobbja ebben a sportágban.

Ezek után hatalmas tragédia lett volna, ha már alig 27 évesen, pályafutása csúcsán elveszítette volna őt a Forma-1. Pedig nagyon közel volt hozzá.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
37 éve napi 2 órán át gondozzák kertjüket, az övék lett a legszebb az országban
Munkájuk elismeréseként megkapták a Britannia Legszebb Kertje címet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 20.A Daily Mail mutatta be azt az idős párt, akik nagyon komolyan veszik a kertészkedést, és naponta több órát is eltöltenek a szabadban, hogy növényeik a lehető legtökéletesebb állapotban legyenek.

Tony és Marie azt mondják. már 37 éve dolgoznak varázslatos kertjükön Walsallban. Otthonuk hátsó kertjébe összesen 3000 fajta növényt telepítettek, amik közül csupán kettőt nem a saját kezükkel ültettek. Azóta pedig minden egyes nap két órát töltenek a növényeik gondozásával.

A 37 év alatt a házaspár tagjai elmondásuk szerint 15 ezer fontot költöttek kertjük tökéletesítésére, ami nagyjából 5,5 millió forintnak felel meg.

Munkájuk elismeréseként megkapták a Britannia Legszebb Kertje címet, így érthető, hogy a kertre évente több ezren kíváncsiak, ám ők nem erre a legbüszkébbek.

Lapozz a kertről készült videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Magyar játékos lett a Bundesliga legjobbja
Gulácsi Pétert a Bayern München elleni meccsen mutatott teljesítményéért díjazták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 13.hirdetés
Sírva fakadt Marozsán Dzsenifer, miután Budapesten megnyerte újabb BL-címét
A magyar származású focista köszönetet mondott a családjának és megmutatta a csukáján díszelgő magyar zászlót is.
Fotó: MTI/Czagány Balázs - szmo.hu
2019. május 19.A francia Olympique Lyon hatodszor, magyar származású középpályása, Marozsán Dzsenifer negyedszer nyerte meg a női labdarúgó Bajnokok Ligáját, amelynek szombati, budapesti döntőjében 4-1-re legyőzték az FC Barcelonát.

Marozsán Dzsenifer Budapesten született, így számára nagyon különleges volt a BL-döntő helyszíne. "Ez egy álomdöntő lesz, amelyért keményen megdolgoztunk, és büszkék lehetünk rá, hogy idáig jutottunk" - nyilatkozta a mérkőzés előtt.

A 27 éves játékos végül álomszerűen is kezdte a meccset, már az 5. percben betalált a Barcelona kapujába, így az ő találatával szerezte meg a vezetést a Lyon. A magyar szurkolók "Ria, ria, Hungária!" rigmussal köszöntötték a lelátóról középpályást, aki nem is gondolta volna, hogy gólt szerezhet a döntőben, bár nem titkolta, hogy nagyon szeretett volna. A meccs után azt nyilatkozta, ez olyan számára, mint egy hollywoodi film.

"Nagyon örülök, hogy góllal tudtam segíteni a csapatom, a végén pedig nyertünk, így happy enddel zárult a film"

- mondta.

Különleges élményben volt része akkor is, amikor a csapatkapitány helyett ő emelhette fel a magasba a BL-trófeát, Wendie Renard ugyanis átengedte neki ezt a lehetőséget:

"Nagyon hálás vagyok ezért a gesztusért neki, mert szívből jött. Azt mondta nekem: Dzsenifer, te itthon vagy, és itt van a családod. Óriási meccset játszottál, azt akarom, hogy te vidd a csapathoz a trófeát, és emeld fel a levegőbe"

- mondta a közmédiának.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x