hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Egy magyar srác végiggyalogol Amerikán, hogy pénzt gyűjtsön a Heim Pál Kórháznak
A 25 éves Nagy Dávid már túl van a több mint 5 ezer kilométeres út felén.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. július 27.


hirdetés

Elképesztő kalandra vállalkozott egy magyar srác. Úgy döntött, keresztülsétál az Egyesült Államokon.

A 25 éves Nagy Dávid blogot vezet az útról, és videókat tesz közzé Youtube-on és a Facebook-oldalán erről a valódi teljesítménytúráról.

David Nagy

Időközben már a 2000.kilómétert is elhagytam Salemnél. Kansas következik s majd Colorádó aztán Utah,Nevada,California. Azaz a legmelegebb szakasz következik és egyben a legveszélyesebb is. Alig várom...

Magáról azt írta a bemutatkozásában, hogy szeret utazni, eddig már több mint 25 országban járt. 18 évesen fogta magát, Hollandiába költözött, majd később Kanadában - ott szerette meg a túrázást. 2016 decemberében hazajött.

A blogjában azt írta, látott néhány olyan posztot, amelyben az szerepelt, hogy többen is keresztülsétáltak már az Egyesült Államokon,a hivatalos adatok szerint 39-en teljesítették a távot, és volt, aki adományokat is gyűjtött a túrával.

"Amikor ezt láttam, hogy 39 ember teljesítette, akkor elgondolkodtam, hogy miért is csak ilyen kevesen teljesítették, de az igazi kérdés, mennyien kezdték el? Mai napig is rengetegen vágnak neki, több százan évente. Valószínű azóta már nőt a célba érők száma és amire én is célba érek 1-el megint csak nőni fog.

Majd egyszer csak jött egy sugallat, Dávid te leszel a következő, és az első Magyar aki végig sétál ezen a kontinensen. Így jobban utánajártam a dolgoknak és elhatároztam, neki vágok! "

Nagy Dávid néhány elődjéhez hasonlóan adománygyűjtéssel köti össze az utazást: a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány számára gyűjt pénzt.

Dávid Azt írta nekünk: "Jelenleg már 2500 km-t is letapostam". A New York és Los Angeles közti táv felén már túljutott.

David Nagy

Sziasztok! A feltett kérdéseitekre a válaszok! :) ?Eldavido? ?Travel the world ? ?Walking across USA 2018 www.eldavido.webnode.hu Iratkozzatok fel a youtubeon: www.youtube.com/c/eldavido...

VIDEÓ: Nagy Dávid Washingtonban:


KÖVESS MINKET:
Tudtad, hogy ma van a Down-szindrómások világnapja? - megható videót készített egy magyar ügynökség
Itt az ideje, hogy a Down-szindrómásokat is teljes értékű emberekként kezeljük.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Március 21-én ünnepeljük a költészet napját, a tavaszt köszöntő perzsa újévet és az erdők világnapját, azt azonban kevesen tudják, hogy ez a nap egyúttal a Down-szindrómások világnapja is. Erre hívja fel a figyelmet videójával egy magyar ügynökség, az Umbrella. A videót több nemzetközi ügynökséggel összefogásban készítették el.

A kisfilm bemutatja, hogy a Down-szindrómások továbbra is előítéletekkel és társadalmi gátakkal küzdenek az oktatás, a munka, vagy bármilyen hétköznapi tevékeny területén - és itt lenne az ideje, hogy végre teljes értékű, önálló döntéshozatalra képes emberekként kezeljük őket.

Nézd meg a videót!


KÖVESS MINKET:Ez most a legmenőbb kihívás: szedd össze a szemetet, fotózd le, és posztold a képet!
Egyre többen csatlakoznak itthon is az erdők és mezők önkéntes takarításához.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Nemrég mi is beszámoltunk egy olyan új kihívásról, ami nem ciki, amihez érdemes csatlakozni, ami hasznos, és ami most az egész világon a legmenőbb. Az erről írt cikkünk olyan népszerű lett, hogy eddig csaknem 7 ezren lájkoltátok.

A Facebookon és más közösségi oldalon hódító új kihívás lényege:

keress egy elhanyagolt, szeméttel borított helyet, gyűjtsd össze a szemetet, és mutasd meg másoknak is!

A TrashChallenge-hashtages kihívás Magyarországon is terjed. Nálunk egyébként évek óta megszervezik tavasszal a TeSzedd! akciót, melyre idén majdnem 240 ezer önkéntes jelentkezett.

Nemrég az egyik adminunk, Demecs Norbert is beszállt az akcióba, az erről készült képeket ki is tette Facebookra:

"Amíg mások a rohanó világ elsötétedő perceiben azon gondolkoznak, hogyan harcoljanak, én azon dolgozom, hogy a természet, amely minden bánatra bármikor gyógyírünk és menedékünk lehet, fellélegezhessen a nyomás alól.

Nem az számít, hogy piszkos lesz a ruhád, vagy kócos lesz a hajad, vagy egy picit felsérted a bőröd. Az számít, hogy segíthetsz! Akkor változhat a világ, ha teszünk érte, nem pedig úgy, hogy csak várjuk a csodát.

Ma egy nagyon kedves segítőmmel a Görgő-bikki pihenő(Mátraháza) környékén 9 zsák hulladékot gyűjtöttünk össze a 24-es főút kétoldali ároksávjaiban. Őszinte öröm a jó cél érdekében cselekedni! Hamarosan folytatjuk!

Nektek is fontos a környezetünk védelme és tisztasága? Szívesen csatlakoznátok hozzánk egy vagy akár több szemétszedő túra alkalmával? Írjátok meg kommentben!

null

null


KÖVESS MINKET:
Rengetegen segítik a háromgyerekes családot, akiknek a házukkal együtt mindenük elveszett
A helyi boltban például nem kellett fizetniük, de szerte az országból érkeztek adományok hozzájuk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 20.


hirdetés

Mindenét elvesztette egy háromgyermekes család, miután leégett a házuk február elején a Vas megyei Ostffyasszonyfán. A lángokat az anya vette észre, aki a három hónapos kisfiával volt otthon, még időben ki tudtak menekülni. A tüzet az elavult elektromos vezetékek hibája okozta, emiatt az egész épület annyira leégett, hogy lakhatatlanná vált. A család azóta a falu üres orvosi szolgálati lakásában húzta meg magát.

A házuk leégése után viszont újabb tragédia érte őket: az édesanya hathetes terhesen elvetélt. Az RTL Híradónak azt nyilatkozta, a sok stressz és idegeskedés miatt mehetett el a baba.

A szülőkben legkisebb fiúkon kívül az tartja a lelket, hogy rengetegen siettek a segítségükre a történtek után. A helyi boltban például nem kellett fizetniük, de számos idegen jelentkezett náluk különböző adományokkal, kaptak például ruhákat, háztartási eszközöket, bútorokat. Ezekből rendezték be ideiglenes lakásukat, de már megkezdődött egy másik ház felújítása is, ahova a család beköltözhet.

Ha te is szeretnéd támogatni a családot, ezen a számlaszámon teheted meg: Tóth Márk 10403947-86766648-48511006.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:

Megvan, mikor temetik Baló Györgyöt
A család különös kéréssel fordult a gyászolókhoz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 23.


hirdetés

A Blikk értesülései szerint március 30-án, 14 órakor temetik Baló Györgyöt a Farkasréti Temetőben.

Az esemény nem lesz sajtónyilvános, de a család szeretettel várja azokat, akik közel álltak az elhunythoz, és szeretnének megemlékezni róla.

Emellett azt kérték a gyászolóktól, hogy csak egy szál virágot vigyenek a szertartásra, a koszorúra szánt összeget pedig nemes célú szervezeteknek ajánlják fel inkább.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x