hirdetés
sünikarácsonya.jpg

Egy magyar cég és a kollégák családtagjai karácsonyi mesekönyvet írtak

A ShiwaForce dolgozói munkaidő után otthon meséket írtak és gyerekeikkel rajzoltak. Most mesekönyv készült a közös történetekből.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. december 15.


hirdetés

A technológiai szakemberekről ritkán feltételezzük, hogy a történetalkotáshoz is úgy értenek, mint az informatikához és a fejlesztéshez. A ShiwaForce dolgozói azonban elhatározták gyerekeikkel, hogy meséket alkotnak közösen, amelynek egy színes, fantáziadús 80 oldalas mesekönyv lett az eredménye.shiwaborito2-1

A 15 mesét és több tucat gyerekrajzot tartalmazó könyv határtalan fantáziáról tanúskodik, olyan történetekkel, mint egy űrlény karácsonya, a hasfájós medve, a jégmadár vagy éppen a téli álmából felkeltett süni karácsonya.shiwabook

A ShiwaForce csapat tagjai az elmúlt hetekben munka után a gyerekeikkel együtt rajzoltak és színeztek, írtak mesét közösen. Az innovatív online megoldásokkal foglalkozó cég számára fontosak a családi értékek, a csapat és az, hogy odafigyeljenek egymásra:

"

Együtt örülünk, amikor egy új Shiwa-bébi születik – jelenleg 44 gyerekünk van –, és együtt örülünk annak is, amikor egy feladatot jól megoldva új termékünk lát napvilágot. Legújabb gyermekünk ez a mesekönyv

- meséli Kovach Anton, a cég vezérigazgatója.

hirdetés

A színes mesekönyvből részleteket is kaptunk, olvassatok bele:

Kora András - Űrlény karácsonyra

Másnap reggel sehol sem találták. Egyszerűen eltűnt. A kis ágyacskája üres, a reggeliző tálcáján már megolvadt az odakészített jégkocka és hó. Az ablakpárkányon lévő távolbalátó szék is érintetlen. Pedig Eszter kereste mindenhol: a kis legó házacskákban, kint a kerékpár-tárolóban, a teremgarázsban, az udvaron, a lomkamrában. Hiába.

Még az iPad-en is bepötyögte: Bugybugy! Hol vagy? Jelentkezz!

Semmi.

Pedig mennyire buli volt az elmúlt két hét!

Az egész Karácsony előtt kezdődött. Eszter idén valami nagyon különlegeset szeretett volna kapni ajándékba. Írt is levelet, hogy a legók mellé nagyon szépen kér egy plüss állatkát. Nem, egy igazi állatkát. Nem! Még annál is izgibbet: egy igazi űrlényt! IGEN!

Le is rajzolta.

A szülők tanácstalanul mosolyogak: Meglátjuk, csak ennyit mondtak.

Aztán eljött a Karácsony este. Nagy volt a sürgés-forgás. Készültek a sütemények, a fa egyre ékesebb lett.

Este megszólalt az apró csengő, az egész család a fa köré gyűlt. Eszternek sem kellett kétszer mondani, sorban bontogatta az ajándékokat: kis ruhácska, könyvek, Lego.

Egy doboz maradt a végére csupán. Vajon ez ki ajándéka lehet? Nem volt rajta kártya. Felemelte. Nagyon könnyű volt, mintha üres lenne.

Kibontotta, kinyitotta: üres.

Haha, jó móka - gondolta, de azért még egyszer jól belenézett.

- Bugybugy - hallatszott a doboz sarkából. Eszter felnézett a dobozból és felsikított:

- Anya, apa, köszönöm! Teljesült a kívánságom, egy… egy… űrlény! Nézzétek!

Anya és apa teljes döbbenettel és kétségekkel hajoltak közelebb, és amit láttak… nem hittek a szemüknek: a doboz sarkában egy apró lény nézett fel rájuk, hatalmas vigyorral az arcán, és csak ennyit mondott:

- Bugybugy.img2

Eszter azonnal tudta mit kell tenni.

- Anya, apa, csináljunk neki egy kis lakosztályt, hiszen mától nálunk fog lakni.

Az elkövetkező napok alaposan felforgatták a család életét. Rájöttek, hogy Bugybugy kedvencei a fagyasztott dolgok, főként a jég és a hó. Így aztán beindult otthon a jégkockagyártás.

Eszter mindenhova magával vitte. Együtt mentek a boltba bevásárolni, együtt sütöttek-főztek, olvastak, az XBox-on együtt nyomták a gázt az autóversenyben, együtt mentek a nagyikáékat meglátogatni, és az autóban hazafelé együtt sikították a zenére, hogy “Let it go… Let it go…”

Szuper két hét volt!

Reggelre viszont minden megváltozott. Egész nap keresték, nem értették hova tűnt. Eszter tanácstalanul ült az ágyán, vajon ő rontott el valamit? Hiszen annyira jól megvoltak, szerinte Bugybugy is jól érezte magát.

Lefekvés előtt aztán minden világossá vált. Lámpaoltás után az ablakpárkányon beállított távolbalátó székecskével szemben az ablaküvegen feltűnt egy halványan pislákoló felirat, amit nap közben nem vettek észre:

“Fincsi volt az a hideg, nedves valami, és nagyon jó dolog énekelni és rohangálni, és játszani, és versenyezni, és könyveket lapozgatni, és… Köszönök mindent, de a szüleim már várnak!

Csőváz,

Bugybugy”img3

Oszd meg ezt a cikket, ha neked is tetszik a mesekönyv!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
puli.jpg

Megvan a legkínosabb ajándékpulcsi az idei karácsonyra

A nő nevetve mesélte el videójában a történetet, amiben azt is hozzátette, férje először el sem akarta hinni, hogy valójában mit vett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 29.


hirdetés

Karácsonyra pulóvert adni elég kézenfekvő - tudta ezt a texasi Dorothy Green férje is, aki egy menő kötött darabbal lepte meg az asszonyt.

Felpróbáláskor derült csak ki, hogy valami nagyon nem stimmel az ajándékkal.

Kifejezetten fura volt a hátkivágása, de azt még letudták azzal, hogy kell alá venni valamit. Az azonban sehogy sem hagyta nyugodni Dorothy-t, hogy a karkivágás szabása is nagyon nem passzol.

Lehetne még fokozni a kedélyeket, de eláruljuk: a férfi valami nagyon elnézett és kutyaruhával lepte meg feleségét az ünnepekre.

A nő nevetve mesélte el videójában a történetet, amiben azt is hozzátette, férje először el sem akarta hinni, hogy valóban kutyapulcsit vett:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
nyito-4.jpg

Így ünnepeltek ti: a legjobb karácsonyfa-képeitekből válogattunk

Rengeteg szuper fotót kaptunk tőletek, amit nagyon köszönünk. Íme egy válogatás a sokféle, ötletes alkotásból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 25.


hirdetés

Arra kértünk benneteket, hogy küldjétek el az idei karácsonyfátok fotóit, mutassátok meg, hogy ki milyen fát állított. Rengeteg fotót kaptunk, amit nagyon köszönünk.

A sok szép és különleges fa közül válogattunk párat, hogy megmutassuk, milyen sokszínű és érdekes fákat alkottatok. Vannak kicsik, hatalmasak, hagyományosak, fehérek, trendi színű díszekkel, játékokkal díszítettek, egyedi tervezésűek, és picik, de ötletesek.

A többi képet ITT láthatjátok.

Ötvös Szilvyék fája:

Tolnai Erika képe:

hirdetés

Fenyő és koszorú - Király Laura fotója:

Egy különleges fali-fa megoldás Novotny Gabriellától:

Nagy Andrea fája:

Kandallós, csizmás fenyőfás kép Kisari Dórától:

Saját tervezésű és saját kivitelezésű karácsonyfa Óriás Melindától:

Plüssökkel díszített fa Szekeres Györgyné képén:

Teljes szín-összhang Balogh Csabáéknál:

Színes csillogás - Nyilasné Szente Katalin képe:

Fehér karácsonyfa Farkas Éva fotóján:

Masnis fa - Parádi Katalin képe:

Herczeg Szilvia fotója:

Ágoston Brigittáék így készültek az ünnepre:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
maxresdefault-3-1000x563.jpg

Kivágták Trumpot a Reszkessetek betörők 2-ből Kanadában

Az amerikai elnök kikerült a filmből.
Kép:20th Century Fox - szmo.hu
2019. december 26.


hirdetés

Nemcsak nálunk, de Kanadában sem múlhat el úgy az ünnep, hogy ne adja le valamelyik tévécsatorna a Reszkessetek betörők valamelyik részét, és ez idén sem volt másként. A kanadai CBC műsorára is tűzte a második részt, ám némi változást eszközölt a filmen:

egészen pontosan kivágták belőle azt a jelenetet, amikor feltűnik Donald Trump és útbaigazítja Kevint.

A hiányzó jelenet természetesen feltűnt a tévénézőknek, és Twitteren kezdtek konspirálni, politikai indíttatást érezve a háttérben. A ComicBook.com utolérte a csatorna illetékeseit, akik megcáfolták mindezt:

állításuk szerint azért vágták meg a filmet, hogy beleférjen az időkeretbe a reklámokkal együtt, és mivel az adott jelenet nem kulcsfontosságú, az is kikerült belőle.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
jenniferaniston_johnaniston.png

„Karácsony az egyik készítőmmel” - Jennifer Aniston akkor és most fotókat posztolt édesapjával

Már több, mint hárommillióan lájkolták a két képet.
Fotó: Instagram/Jennifer Aniston - szmo.hu
2019. december 27.


hirdetés

Egyre jobban belejön az instagramozásba Jennifer Aniston. A Jóbarátok Rachelje még október közepén regisztrált a közösségi platformra, azóta pedig szinte minden posztja újabb és újabb rekordot dönt meg.

Az 50 éves színésznő legutóbb édesapját köszöntötte fel karácsony alkalmából akkor és most fotókkal. A két fotóhoz csak annyit írt, hogy

"Karácsony az egyik készítőmmel. Akkor és most. Szeretlek, papa!"

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Christmas with one of my creators. Then and now #TBT Love you, papa ❤️

hirdetés

Jennifer Aniston (@jenniferaniston) által megosztott bejegyzés,

A Golden Globe-ra jelölt színésznő 86 éves édesapja ugyancsak színész. John Aniston szerepelt többek között a Szívek szállodájában, a Star Trek: Voyagerben és Az elnök emberei több részében is.

Aniston fotóit néhány óra alatt már 3 milliónál is többen kedvelték, és a hozzászólások száma is elérte a 14 ezret.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!