hirdetés
kutyanyito.jpg

Egy kutyaotthonnak kezdtek el gyűjteni, nem várt helyről jött a legnagyobb felajánlás

A Hírességek Csarnokába került magyar vízilabdázók által aláírt pólót egy kerekesszékes fiatalember vette meg, de a célt megismerve megduplázta az összeget.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. december 30.


hirdetés

Október 29-én iktatták be a Hírességek Csarnokába a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázókat: Benedek Tibort, Biros Pétert, Kásás Tamást, Kiss Gergelyt, Molnár Tamást és Szécsi Zoltánt.

Az eseményen jelen lévő, halhatatlanok közé kerülő klasszisok és a már korábban beválasztott edzőjük, Kemény Dénes, valamint az úszó olimpiai bajnok Kovács Ágnes is dedikálta a San Francisco 49ers amerikai futballcsapat pólóját, amely jótékony célt szolgál - írták a vízilabdázók honlapjukon.poloarveres-6

A rangos eseményen jelen volt Tombácz Dóra, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai intézetének munkatársa is, aki jelenleg a Standford Egyetemen dolgozik. Az ő ötlete volt, hogy aláíratott egy eredeti amerikai futball-trikót a hat vízipólós fiúval, Kemény Dénessel és Kovács Ágival is.

Ezt a pólót Dóra a Vigyél Haza Alapítvány javára ajánlotta fel, amit decemberben árverésre bocsátottak a Magyar Vízilabda Szövetség segítségével.poloarveres-2poloarveres-7

A sikeres árverés után jött az újabb meglepetés.

hirdetés

Mikor felvették a nyertessel, Farkas Lacival a kapcsolatot, aki közölte: számára ez a póló, az árverésen elért árnál sokkal többet ér, ezért segítségként ennek a dupláját, 50 ezer forintot adományozott az alapítvány védencei javára.poloarveres-5poloarveres-1

Laci egy munkahelyi baleset miatt, 2007 július óta kerekesszékben él. Azóta legfőbb célja, hogy megmutassa az embereknek, hogy így is lehet teljes életet élni. Óvodákba, iskolákba, munkahelyekre jár sérült társaival előadásokat tartani. 2009 óta pedig tagja Magyarország egyetlen kerekesszéke rögbicsapatának is.

Mint mondta, a póló megszerzésével két legyet ütött egy csapásra. Segíthetett is, és egy fantasztikus ereklyéhez is hozzájutott.poloarveres-4

Már szinte mesébe illő, hogy Dóra és Laci is szegediek, így a póló gyorsan és közvetlenül elkerült a nagylelkű adományozóhoz.

Az alapítvány munkatársai szerint a póló árveréssel rengeteget nyertek ők is, hiszen fantasztikus embereket ismerhettek meg Dóri és Laci, valamint a vízipólósok személyében.SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Ha tetszett a történet, oszd meg másokkal is!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
dog-4608266_1920-1000x666.jpg

60 kilométerről hazatalált egy kutya, amit véletlenül otthagytak egy benzinkúton

Majdnem egy hónapon át bolyongott, de hazatalált.
Fotó: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2020. október 26.


hirdetés

26 napon és 60 kilométeren át gyalogolt egy hétéves kutya, míg végül haza nem ért gazdáihoz, akik véletlenül ottfelejtették az ebet egy kínai benzinkúton - írja a kínai híresztelésekre hivatkozva a Daily Mail.

A Dou Dou nevű hétéves állat a családdal utazott, akik éppen rokonlátogatásra indultak. Útközben megálltak egy benzinkúton, ahonnan abban a hitben indultak tovább, hogy a kutya az autóban maradt.

A lapnak elmondták, hogy a velük utazó kisgyerekük kötötte le minden figyelmüket, és nem vették észre, hogy a kutya meglógott az autóból.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
horgasz-18eves-rtl.jpg

A horgászat volt a mindene a 18 évesen meghalt fiúnak

Ismerősei és barátai egyelőre nem tudják, hogyan dolgozzák fel a tragédiát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

A horgászat volt a mindene, ezt mondták a hétvégén elhunyt 18 éves fiúnak az ismerősei.

A fiatal édesapjával és a család egyik barátjával horgászott Zalaszentmihályon, egy faházban aludtak, ahol valószínűleg szén-monoxid-mérgezést kaphattak. Az egész horgásztársadalmat megrázta a tragédia.

Az RTL Híradó megszólaltatta annak a zalaegerszegi horgászboltnak az egyik dolgozóját is, ahol a fiú rendszeresen megfordult.

Az eladó elmondta, egyik kollégája hívta fel a szörnyű hírrel, ami után másodpercekig szóhoz sem tudott jutni, annyira görcsbe rándult a gyomra.

Egészen kiskorától kezdve ismerte a fiút, akinek a horgászat volt a mindene: kánikulában és szakadó esőben is kint volt, még a félretett pénzét is erre költötte.

hirdetés

Holttestét barátnője és édesanyja találták meg, akik azután siettek oda a helyszínre, hogy sem ő, sem a többiek nem reagáltak a hívásaikra.

A Híradó riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mentok-kisfiu-mese.jpg

Mesével nyugtatta meg a játék közben megsérült kisfiút a mentős a kórházba vezető úton

A kisfiú eleinte nagyon sírt, de a kórházba érve már nyoma sem volt a könnyeinek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

Szívmelengető történetet osztott meg az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Mint írták, egy kisfiú játék közben nekiszaladt az asztal sarkának, ezért kórházba kellett szállítani.

A kisgyerek nagyon sírt a mentőautóban, ám miután a rutinos mentőápoló a telefonján elindított egy mesét, a Mancs őrjáratot, a kis beteg annyira belefeledkezett a történetbe, hogy a kórházba érve már nyoma sem volt a könnyeinek.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Fák százezreit ültették eddig: megnéztük, hogy állnak ma a faültetési mozgalmak Magyarországon

Cikkünkben az utóbbi 2-3 évben a legaktívabb faültetési szervezeteit és azok sikereit mutatjuk be. Mindezt egy olyan időszakban, amikor a koronavírus-világjárvány miatt a faültetési akciók kikerültek a reflektorfényből.
Szebenyi Péter - Borítókép: erdomentok.hu - szmo.hu
2020. október 26.


hirdetés

A faültetési mozgalmak az utóbbi években gombamódra szaporodtak el Magyarországon, ami köszönhető a klímaváltozás okozta pániknak, és annak, hogy egyre többen gondolják fontosnak a környezetünk megóvását.

Fontos még a cikk elején leszögezni, hogy a bemutatott szervezetek mellett hazánkban más civil csoportok, szervezetek is foglalkoznak faültetéssel az állami szervezetek mellett.

Kezdjük is a sort az Erdőmentők Alapítvánnyal

A csapatuk 1400 önkéntessel büszkélkedik, akik az elmúlt évben közel 30 000 fát ültettek. Ebből a tavalyi évben egy bank közreműködésével 20 000 fát ültettek el. A faültetési és faápolási akciók mellett rendszeresen szerveznek erdőtakarítási eseményeket is, amivel az erdőkbe hordott töménytelen mennyiségű szemét problémájára is felhívják a figyelmet.

A koronavírus-világjárvány sajnos őket is utolérte, hiszen olyan is előfordult már, hogy egy adott faültetési akción megjelent csapatot karanténba kellett küldeni.

hirdetés

"Felelős szervezetként az önkénteseink biztonsága elsődleges, így az idei őszi szezon kimenetele egyelőre kétséges"

- jelentette ki Csanádi Viktor, a szervezet vezetője.

Hatvanezer fa Békéscsabán

2019 nagy hazai faültetési hullámának egyik legsikeresebb csapata a Hatvanezer fa mozgalom, akik tavaly szeptember óta egyesület formájában működnek Békéscsabán.

"Sokan nem tudják, de Békés megye a legkisebb erdős ökoszisztémával rendelkező megye az országban. Csupán 5%-a fedett erdővel, míg országosan ez 21% felett van"

- mondta, Ulbert Zoltán az egyesület elnöke.

Ennek megváltoztatása érdekében a szervezet településükön közterületekre közel 70 fát, a helyiek bevonásával ingatlanok elé 1000 fölötti fát ültettek el egy év alatt. A nagyobb területeken erdészeti módszerrel, makkvetéssel ültetik a fákat, de egy helyi gazda jóvoltából sikerült egy 12 hektáros vizes élőhelyet is gondozásba venniük. Mindezek mellett a helyi dűlők fásítását is magukra vállalták, hogy csökkentsék az agrársivatagosodás hatásait.

Fotó: hatvanezerfa.hu

Az egyesület elnökének elmondása szerint Békéscsaba az önkéntesség egyik fővárosa. Így talán nem is meglepő, hogy a településről több mint 500 fős igazán aktív önkéntesi csoporttal rendelkeznek.

Az önkéntesek mellett magasan kvalifikált szakmai háttérrel büszkélkedhetnek. A csapatukban van erdőmérnök, élőhelyspecialista, tájgeográfus is.

A lendületüket idén a koronavírus nem törte meg, hiszen még most ősszel 7 hektárnyi erdőt ültetnek be őshonos fákkal, jövőre további 10 hektár szerepel a terveik között. Számításaik szerint a magról és előnevelt faültetéseikkel jövőév végére akár az 1 milliós ültetési álomhatárt is elérhetik.

10 millió Fa

A tavalyi év legsikeresebb faültetési mozgalma a 10 millió Fa volt, akik faültetési akciókkal kezdték majd alapítvánnyá alakulással folytatták a működésüket. A cikk megjelenésének pillanatában már több mint 45 000 faültetésnél járnak, aminek java része többéves, már komoly életeséllyel bíró fákat jelent.

Mi alapvetően többéves, már komoly életeséllyel bíró fákat ültetünk közterületekre, fasorba, ligetbe, kertekbe

- nyilatkozta Bojár Iván András, a 10 millió Fa alapítója.

Az őszi szezonra nézve már korántsem tartanak a koronavírus-járványtól, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a mostanra 140 településen működő közösségeik rendületlenül dolgoztak a tavaszi ültetési szezon során. Fotó: 10milliofa.hu

Akkor több mint 20 ezer fát és cserjét ültettek el. Eredményesen fokozták a webes aktivitásukat, többek között elindították a 10 millió TV-t érdekes beszélgetésekkel. Most az őszi ültetések előkészítésén dolgoznak, amelyek megkezdését évről évre későbbre tolja a felmelegedés. Közösségeiktől több mint hatvanezer csemetére vonatkozó igényt kaptak.

JÖN Alapítvány

A környezetvédelmi Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány 3 éve szervez tavasszal és ősszel faültetési szezonban közösségi faültetési akciókat országosan. Eddigi tevékenységüket a beérkező lakossági adományokból, céges együttműködésekből finanszírozták, aminek köszönhetően eddig összesen 1646 faiskolákban előnevelt fát és több 100 cserjét ültettek el.Fotó: jonalapitvany.hu

Így több alkalommal a fővárosban a Kispesti kiserdőben vagy a Határúti kiserdőben szerveztek Budapest zöldítési akciókat.

A szervezet a faültetési időszakra rendszeresen faültetési nagyköveti programot hirdet, hogy elősegítse a lakosság egyéni akcióit is. 2019 decemberében volt az egyik ilyen nagyköveti akció, melyben 5 közterületi fát ültettek el egy győri játszótéren Marko-Valentyik Anna, Junior-Prima díjas színésznő faültetési nagykövet közreműködésével.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!