hirdetés
korhaz-2.jpg

Egy koronavírusos beteg: „Nem értem, hogy lehet itt gyógyulni és gyógyítani!”

Embertelenek a körülmények, úgy érzi, otthon gyorsabban felépülne, mint a kórházban. Videót is készített, hogy megmutassa, milyen a kórtermük.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 24.


hirdetés

Kilincs nélküli, roskatag ajtó, döglött bogarak az ablakkeretben, omladozó vakolat és lerobbant fürdőszoba, kövér pókkal a sarokban. Ez a felvétel Kiskunhalason készült, a városi kórházban. Ide a helyiek mellett a környező megyékből is hoznak koronavírusos betegeket.

A felvételeket egyikük küldte el az RTL Híradónak, interjút is adott, de kérte, hogy ne legyen felismerhető.

Párnát sem tudnak adni a koronavírusos betegeknek a kiskunhalasi kórházban – ezt állítja egy ott fekvő beteg. Elmondta, hogy

mikor bekerült a kórházba, nem hitte el, hogy itt zajlik a gyógyítás.

Olyan szinten lerobbant minden, hogy sokszor sírnak a betegtársával együtt:

hirdetés

"Örülnék, ha Orbán Viktor beugorna ide is, szerintem elsírná magát... Felváltva sírjuk el magunkat a betegtársammal, az az igazság, hogy ilyen körülmények között ez embertelen".

Nincs meleg víz a fürdéshez, az ajtót, amit be kéne csukni, nem lehet bezárni, mert nincs kilincs rajta. Annyit tudtak elérni, hogy ne reteszeljék rájuk az ajtót. Elmondta, hogy sajnálják az ott dolgozókat is, hogy ilyen feltételek mellett kell a munkájukat végezni.

A tüneteiről elmesélte, hogy nagyon gyenge, fáradt, nyomás van a mellkasán. Még soha nem érezte magát így. Most úgy véli, hogy lehet, otthon gyorsabban felépülne, tiszta körülmények között, mint ebben a kórházban - mondta a végén.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

Eközben a városban üresen áll az a teljesen új, és minden géppel felszerelt konténerkórház, amit direkt a koronavírusos betegek gyógyítására építettek a tavasszal, de még nem üzemel. A minisztérium szerint majd a megfelelő időpontban nyitják meg.

A kórház egyebek között azt írta: az épületet kifestették, de nemrég csőtörés volt, és a helyreállítás még folyik, de a betegek megfelelő szobákat kapnak.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mti-zacher.jpg

Zacher Gábor: a járványkezelés ma politikai kérdés Magyarországon

Azt mondta, hogy kijárási korlátozás, idősávos vásárlás, iskolák bezárása, sokkal több tesztelés, amire szükség lenne. De a kormány politikát csinál a járványkérdésből.
Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs - szmo.hu
2020. október 25.


hirdetés

Szigorításokra lenne szükség a járvány miatt – erről beszélt az ATV Civil a pályán című műsorában Zacher Gábor toxikológus.

Azt mondta, hogy kijárási korlátozás, idősávos vásárlás, iskolák bezárása, sokkal több tesztelés az, amire most szükség van. Elmondta, hogy tudja, az egészségügyi szempontok mellett gazdaságiakat is figyelembe kell venni, ő viszont az előbbieket részesítené előnyben.

"A járványkezelés az egy szakmai, egészségügyi, szervezési, és szakmai kérdés, nem politikai kérdés"

- mondta.

A kormány szerinte politikai kérdésként kezeli az ügyet.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
koronavirus-csepeli-polgarmester.jpg

„Alig tudtam levegőt venni” - mentők vitték kórházba Csepel koronavírusos polgármesterét

Borbély Lénárd légzését jelenleg is oxigénnel segítik.
Címkép: Facebook/Borbély Lénárd - szmo.hu
2020. október 26.


hirdetés

Múlt héten derült ki, hogy Csepel polgármestere is megfertőződött koronavírussal. Borbély Lénárd most a Facebook-oldalán osztott meg információkat az állapotáról.

"Sajnos a koronavírus megbetegedés óta az állapotom nem javult, csak napról napra rosszabb lett. És ez is elég változó módon. Szombat este már alig tudtam levegőt venni, és így már a beszéd sem nagyon ment. Ki kellett hívni a mentőt és kórházba kerültem. Itt kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladást kaptam, az immunrendszerem összeomlott, és a véroxigén szintem folyamatosan csökken. Ezért jelenleg oxigénnel segítenek, de ezek a napok meghatározóak, hogy javulok-e, és hogyan tovább. Szombat este óta szteroidos gyógyszert, antibiotikumot és egy további gyógyszeres kezelést kapok. A nővérek nagyon kedvesek és az orvosok is. Köszönöm nekik!"

- fogalmazott posztjában Borbély Lénárd, aki azt is hozzáteszi, hogy jelenleg azért van jobban, mert kap levegőt.

A polgármester azt is megjegyezte: annak ellenére viseli nehezebben a járványt, hogy 39 éves és odafigyel az egészségére, sportol, vitamint szed.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
orban-viktor-utazasok-mti-foto.jpg

Orbán Viktor negyedmilliárd forintot utazott el összesen két év alatt

Kiderült, hogy a kormányfő legdrágább utazása az idén januári háromnapos indonéz kiküldetés volt. Ugyanakkor legtöbbször csak egynapos villámlátogatásokra utazik.
Címkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher - szmo.hu
2020. október 26.


hirdetés

Összesen 256 millió forintot költöttek az adófizetők pénzéből tavaly és idén szeptemberig Orbán Viktor miniszterelnök és stábjának közügyekben végzett utazásaira – derült ki a Népszava adatigénylésére a Külügyminisztériumtól megkapott listából.

Az is kiderült, hogy a kormányfő utazásainak nagy része egynapos villámlátogatás volt, ezek során 149 millió forint ment el útiköltségre, míg szállásra 95 milliót költöttek el.

A Külügyminisztérium azt viszont nem adta meg, hogy ez összesen hány vendégéjszakából jött össze, illetve konkrétan hol szálltak meg. A Népszava szerint "a két napos utazások esetén egy vendégéjszakával kalkulálva (illetve háromnapos esetén kettővel) az jön ki, hogy Orbán Viktor és kísérői fejenként és átlagosan 78 ezer forintot fizet egy éjszakai szállásért. Hozzátéve: ez átlagos érték, a delegátusba a tolmácsokat és a biztonságiakat is beleszámítottuk, akik viszont nagy valószínűséggel nem ugyanolyan kategóriájú szállásra kerülnek, mint a miniszterelnök".

A lap azt is megjegyzi, hogy ugyan több mint egy tucat utazás csak egynapos volt, mégis számoltak fel szállásköltséget. Feltehetően azért, mert a küldöttség hajnalban, vagy jóval előbb érkezett, vagy a napközbeni tartózkodásra is béreltek szobákat.

Egy ilyen utazás volt például Orbán Viktor tavalyi, washingtoni útja is, amikor Donald Trumppal találkozott. A Népszava információi szerint ekkor - bár a látogatás ebben az esetben is csak egynapos volt - 9,6 milliós szállásköltséget számoltak el. Az Orbán Viktorral együtt 18 fős küldöttség után fejenként 533 ezer forintos szobaszámlát kellett kifizetniük egy éjszakára.

hirdetés

A kormányfő legdrágább utazása az idén januári háromnapos indonéz kiküldetés volt, amikor a 12 fős küldöttség 80 millió forintba került az államnak.

A Külügyminisztérium azt nem árulta el, hogy melyik esetben repült a kormányfő nemzetközi légitársaság gépével, és mikor volt olyan, hogy a "honvédségi csapatszállítónak" vásárolt – ám effektíve kormánygépként üzemelő - Airbus gépeket használták.

A tájékoztatás szerint

Orbán Viktor két év alatt 20 alkalommal repült a magyar honvédségi luxusrepülővel.

A Lap viszont megjegyzi, azt nem sikerült kideríteniük, hogy ez 20 le- és felszállást jelent-e, vagy húsz utazást.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
koronavirus-fertozottek-elhunytak-szama-mti-foto-1.jpg

Elhunyt 47 beteg, 2300 fölött az új fertőzöttek száma Magyarországon

2602 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 233-an vannak lélegeztetőgépen.
Címkép: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2020. október 26.


hirdetés

2316 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19),

ezzel 61 563 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg,

így az elhunytak száma 1472 főre emelkedett, 16 491-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 43 600 fő.

hirdetés

Az aktív fertőzöttek 28 %-a, az elhunytak 36%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti. 2602 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 233-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma dinamikusan emelkedik. A kórházi kezelést igénylők számának növekedése miatt bővült az ellátásába elvont kórházak száma. A kormány célja továbbra is az, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség - írják a kormányzati oldalon.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!