hirdetés
Egy hétig minden nap esni fog, nyugaton 11-12, keleten 23-24 fok lesz
Jönnek a fagyosszentek, és meghozzák a lehűlést.
MTI - szmo.hu
2019. május 12.


hirdetés

A jövő héten is sok eső várható, a fagyosszentek idején pedig átmeneti lehűlésre is készülni kell - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn többfelé várható eső, zápor, délkeleten néhol zivatar, de az ország északkeleti harmadában estefelé lehet csak csapadék. A Dunántúlon többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharossá fokozódik, keleten megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. Hétfőre az erős szél, illetve eső miatt több megyére figyelmeztetést is kiadtak. Győr-Moson-Sopron és Vas megyére a szél veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-13 fok között, a nappali maximum nyugaton 9, keleten 24 fok körül alakul.

Kedden és szerdán is sokfelé várható eső, zápor, keleten helyenként zivatar is, többfelé lesz erős, néhol viharos a szél. A minimumhőmérséklet kedden 4-11, szerdán 6-13 fok között valószínű. A maximumhőmérséklet kedden 7-21, szerdán 9-21 fok között alakul, keletről nyugat felé haladva lesz egyre hidegebb.

Csütörtökön is többfelé várható eső, zápor, keleten, északkeleten helyenként zivatar. A leghidegebb órákban 5-11 fok lehet. Napközben 15-21 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken is lehet eső, zápor, a legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb 17-22 fok között valószínű.

Szombaton elszórtan valószínű eső, zápor, a minimumhőmérséklet 5-12, a maximumhőmérséklet 19-24 fok között alakul.

Vasárnap napos idő lesz, csak néhol záporral. A leghidegebb órák 7-14 fokos hőmérséklete napközben 20-25 fokig melegszik - olvasható az előrejelzésben.

Címlapfotó: Rostásy Szabó Mihály


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Rejtett kamerás felvételen szembesítik a pedofil papokat egykori áldozataikkal – egy nap alatt milliók látták
Egyikük nem is tagad, helyette arra hivatkozik, hogy az 'atyai szeretet' fordult át vonzalommá.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 13.Egy közösségi finanszírozásból készült, kétórás dokumentumfilm tartja lázban Lengyelországot szombat óta, amiben pedofil papokat keresnek fel egykori áldozataik - szúrta ki a 444. A Ne mondd el senkinek című filmet egy nap alatt több mint 3,5 millióan látták, és mostanra már 7 millió fölött van a megtekintések száma. Nálunk egyelőre nem elérhető, csak eredeti nyelven, angol felirattal.

Tomasz Sekielski, és testvére, Marek Sekielski filmje az egyházi pedofilügyekkel foglalkozik, mellette rejtett kamerás felvételeken megmutatják azt is, ahogy felkeresik bántalmazójukat, és megkérdezik, miért tették ezt velük.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Kidőlt fák, brutális vonatkésés: több megyében pusztított a vihar, riasztás van hétfőre is
Főleg Somogyban és Zalában okozott nagy gondot az erős szél. A hét első napján is viharos lökésekre, zivatarokra lehet számítani.
Címkép: MTI fotó, Sóki Tamás - szmo.hu
2019. május 13.Elsősorban Somogy és Zala megyében okoz gondot az erős szél - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján hétfőre virradó éjszaka. Azt írták,

sok munkát adnak a tűzoltóknak a fakidőlések.

A somogyi Marcaliban vezetékre zuhant egy vastag ág, amelyet a város hivatásos egysége darabolt fel. Kéthelyen, a Balaton utcában egy kerítésre dőlt fa eltávolításán dolgoznak.

A Zala megyei Surdra ugyancsak kidőlt fához riasztották a tűzoltókat. Muraszemenyén a főútról, míg Murakeresztúron a vasúti sínekről távolítottak el fatörzseket.

Fakidőlés miatt megsérült a felsővezeték Nagyrécse és Zalaszentjakab között hétfőn hajnalban, ezért ideiglenesen szünetel a vonatforgalom a két állomás között.

A területi autóbusz-társaságok nem tudnak pótlójáratokat biztosítani a lezárt szakaszra, ezért jelentős, 120-180 perces késésekkel kell számolni a Székesfehérvár-Nagykanizsa-Gyékényes vonalon.

A helyreállításon már dolgoznak.

Hétfőn a Dunántúlon és délen erősen felhős vagy borult lesz az ég, északkeleten szakadozottabb lesz a felhőzet, inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Elsősorban a Dunántúlon és délen, délkeleten várható többfelé eső, zápor, néhol zivatar.

Erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérhetik az északias szelet. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

A hőmérséklet délután a Dunántúlon általában 9 és 17, keletebbre 18 és 24 fok között valószínű. Késő estére 8 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több időjárási jelenség miatt is figyelmeztet:

A Dunántúlon több helyen viharos (60-85 km/h) északnyugati szél várható. Kiemelten délután, este a nyugat-dunántúli tájakon és a Bakony, Balaton térségében helyenként 90-100 km/h-s lökések is előfordulhatnak. Eleinte csak a Zemplén, Bodrogköz térségében, majd délutántól az Észak-Alföldön, főként a Tisza vonalához közelebb eső területeken az északkeleti szelet 60-80 km/h körüli legerősebb lökések kísérhetik.

Délután, este helyenként zivatarra főként a Dél-Alföldön lehet számítani, de a Duna vonalában, középső országrészben, a Dunántúl keleti, délkeleti részén és a keleti határvidéken is elégségesek a feltételek néhol zivatarhoz. Egy-egy intenzívebb zivatarhoz viharos szél és rövid idő alatt 20-30 mm-t meghaladó csapadék társulhat.

A Dunántúl délnyugati megyéiben az eddig lehullott mennyiséggel együtt a nap folyamán területi átlagban 20-30 mm csapadék valószínű.

A viharos erejű széllökések miatt riasztást és figyelmeztetést is kiadtak hétfőre:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Óriási patkányt talált Budán a Kaukázus énekese, videón mutatta meg
Kardos-Horváth János később el is temette a hatalmas állatot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 13.Hétfő reggel az Egérúton biciklizve akadt az elpusztult patkányra Kardos-Horváth Janó, aki Facebook-oldalán nyilvános posztban mutatta meg a hatalmas rágcsálót.

Az énekes azt mondja: az állat legalább 40 dekás, és hozzáteszi, hogy ilyennel néhány évvel ezelőtt nem találkozott a fővárosban, úgyhogy a helyzettel mindenképpen kezdenie kell valamit az illetékeseknek.

Később visszatért egy újabb videóban, amiben hozzátette, hogy úgy döntött, eltemeti az állatot, ezzel is jó példát mutatva a gyerekeinek.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
31 fokot mértek az északi sarkkörnél
Közép-Európában 12-15 fokkal hidegebb van az 1979-2010 közötti átlaghoz képest.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 13.Szokatlan időjárási helyzet alakult ki Európában: Olaszországban 20 fok alatt van a hőmérséklet,

míg az északi sarkkör környékén 31 fokot mérnek.

Vasárnap az oroszországi Kojnas állomáson 31,2 fokot mutatott a hőmérő - írta meg az Időkép.

Eközben Közép-Európában hűvös az idő, van ahol 12-15 fokkal hidegebb a levegő az 1979-2010 közötti átlaghoz képest.

A portál magyarázata szerint egy meridionális áramlás okozza a nagy eltéréseket. Az erős délies áramlás miatt nagy mennyiségű, szubtrópusi eredetű levegő áramlik észak felé Európa atlanti partvidékén és az Ural-hegység térségében, ami az Északi sarkkör környékére is eljut. Közép-Európára viszont észak felől zúdul le a sarkvidéki eredetű légtömeg.

Magyarország most pont a frontvonalon helyezkedik el, ezért viharos szél hozza a hidegebb levegőt. Keleten még napos, meleg idő van, így a hőmérséklet-különbség akár a 20 fokot is elérheti.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x