szules
Egy fotó, amelynek láttán ezrével osztják meg szülőszobás történeteiket az anyák
Szeretethullámot indított el egy bejegyzés és a hozzá tartozó fénykép, amelyen egy szülésznő segít egy kismamának a szülés után.
BoredPanda
2017. szeptember 18.

Egy jó szülésznő rengeteget segíthet a nagy esemény során és abban is, hogy később milyen emlékeket őriz róla a kismama. Jill Krause, a Baby Rabbies blog szerzője nemrég a Facebookon fejezte ki nagyrabecsülését a szülésznők és dúlák iránt, amellyel jókora szeretethullámot indított el.

Krause megosztott egy bámulatos képet Katie Lacer fotóstól, melyen egy szülésznő segít a vécén ülő kismamának, aki éppen csak megszült, mellékelve szívhez szóló történetét a szülésznőről, aki neki segített ugyanígy a szülése után.

szuleszno cover

Arra senki sem számított, hogy hálás édesanyák sorra osztják majd meg történeteiket és képeiket, ahogy arra sem, hogy Lacer és elképesztő munkássága ilyen elismerő figyelmet kap.

A bejegyzés már több mint 65 ezer megosztásnál jár.

A poszt szövege:

"Sosem fogom elfelejteni a szülésznők arcát, akik a mosdóba kísértek a gyermekeim születése után. Akkor, mikor oly törékeny, fáradt, rémült és erőtlen az ember lánya. Hatalmas pocakom leapadt, szégyenlősségnek már rég nyoma sincs. Jóindulattal és méltósággal gondoskodtak rólam. Számomra ezek a pillanatok adtak erőt és megerősítést, hogy egy egész közösség a segítségemre van, még ha csak arra a röpke pár percre is a mosdóban, a vécén ülve, míg egy türelmes nővérke megmutatja, hogyan rakjam be a hűtőbetétet az eldobható bugyimba. A barátom, MommaKT Shoots fotója ide repített vissza. Szinte most is érzem a sebtapasz illatát. Szóljon ez minden szülésznőnek és dúlának, és mindenkinek, aki megmutatja, hogyan használjuk a hűtőbetétet (vagy segít lezuhanyozni a császár után)."

A bámulatos képet Katie Lacer készítette, akinek a többi fotóját is rengetegen megosztották.

Krause eredeti bejegyzése komoly szeretethullámot indított el a szülésznők iránt, akik az anyukákat segítették, rengeteg történetet kaptak:

Leigh Kathleen

"Mikor már a kitolásnál tartottunk, emlékszem, elhúztam a fejem a szülésznő mellkasától, és láttam, hogy az agyonmosott felsője ÚSZIK a könnyeimtől és a verejtékemtől. Nem győztem bocsánatot kérni, mire ő azt mondta: 'Ez itt az élet maga a felsőmön, kislány! Sehol máshol nem lennék szívesebben! És most nyomjuk ki azt a babát!'

"
Imádtam! Alig várom, hogy én is nővér lehessek!

Laure Self

"Imádtam a szülésznőimet! Két évvel ezelőtt a férjemmel elveszettünk egy kislányt a 23. héten, az ajándék kisfiunk pedig ugyanabban a kórházban született idén májusban. Minden szülésznő tudta, mi történt velünk, és mikor a fiam megszületett, de nem lélegzett, azonnal elvitték az újszülött intenzívre, (fél órával később foghattam meg őt először, úgy két percre,) én meg nem bírtam abbahagyni a zokogást.

"
A szülésznők velem sírtak. Simogatták a hajam, a hátam, és mindent megtettek, hogy fel tudjak kelni és átmehessek az intenzívre az édes kis csöppségemhez.

Hozták róla a fényképeket, egyszerűen fantasztikusak voltak. Ezen a képen először tartom őt a kezemben, mielőtt elvitték. Ezt a rengeteg képet is mind ők készítették nekem!"

Mandy Morrison

"A szülésznők angyalok! Miután úgy kaptam epidurált, hogy elfolyt a gerincfolyadék egy része, amitől brutálisan fájt a fejem és a nyakam, a nővérkének meg kellett pisiltetnie, különben jött volna a katéterfelhelyezés. Figyelmeztetett, hogy szülés UTÁN egy katéter az utolsó dolog, amit szeretnék, de az epidurál miatt a hólyagom meg sem moccant. Ott ültem sírva és próbáltam pisilni, miközben úgy éreztem, hogy a fejem és a nyakam mindjárt szétrobban. A nővér visszajött egy pohár vízzel, benne egy szívószállal, és megkért, hogy fújjam, hadd bugyborékoljon.

Valami olyasmit mondott, hogy bármiféle tevékenység beindítja az izmokat, hogy tegyék, ami a dolguk. És bejött! Kettőnk reakciójából meg simán azt gondoltad volna, hogy újabb gyerek született. Igazából senki se mesél azokról a szülés utáni pillanatokról, mikor már minden méltóságod elszállt, és olyan dolgok történnek a szervezeteddel, amiről nem is gondoltad, hogy lehetséges, ráadásul fáj az összes, téged meg elönt a csodálat, miközben legszívesebben inkább meghalnál. A szülésznőt mindezt tudják, és Beyoncé áldja meg őket!"

Tiffany Barnes

"Sosem felejtem el a nővért, aki kikísért a mosdóba a lányom születése után. Véreztem, ami rendkívül kínos volt, ahogy ott álltam… de az a drága lélek meg se rezdült.

Nem győztem bocsánatot kérni, ő meg csak biztatott, hogy ne aggódjak, ez semmiség. Sose felejtem el, ahogy a lábaim mosta, és közben arra gondoltam, ezt akarhatta a Jóisten, mikor azt mondta, szeresd felebarátodat."

Michelle Scott Lamb

"Az én szülésnőm egy angyal! A köldökzsinór előesett a fiamnál, de Jennifer egy pillanatra sem esett kétségbe. Megnyomta a nővérhívót és elkiáltotta magát, hogy előesés. Mondta, hogy ezren rohannak majd be, de ne izguljak, ő marad. Felemelte az ágyamat, majd megállt, a keze bennem, hogy eltartsa a fiam fejét a köldökzsinórtól, és számolta a szívverését.

Végig ott marad velem a fejet tartva, beöltözve a sürgősségi császárhoz. Megmentette a fiam életét, és a barátom lett."

És a szülésznők? Ők is megosztottak néhány sztorit:

Jeannette Rae Schmit

"Szülészeti nővér vagyok egy nagy kórházban. Az én feladatom, hogy segítsek a kismamáknak méltó módon regenerálódni. A szülés csodálatos, de ami utána jön, már nem annyira. :) Köszönöm, hogy méltányoljátok a szülészeti dolgozókat! Néha nincs köszönet a munkánkban, de mindig megéri. Nagyon sajnálom, ha valakinek szörnyű élményei vannak a szülés utáni időszakról.

Bárcsak az én betegem lettél volna! Nem hagytam volna, hogy így érezd magad. Azt érezhetted volna, hogy szeretnek, és törődnek veled."

Jessica Dlugasch

"Hahó, itt egy szülészeti nővér! Azért csináljuk, mert imádjuk a munkánk. Az a feladatunk, hogy mindenkit újra gatyába rázzunk, ne pedig letörjünk. Szóljon ez a több ezer erős asszonynak, akiket volt szerencsém ápolni!"

Melissa Miner Fridge

"39 éves vagyok és májusban végeztem el a nővérképzőt. Álmaim munkáját végzem egy csecsemőosztályon és egyszerűen imádok a kismamákkal és a babákkal foglalkozni.

"
Nem hinném, hogy jó nővér vagyok. Én SZUPER nővér vagyok!

És ebben megerősítenek az anyukák, akik második este megörülnek nekem váltáskor, vagy azt mondják, öröm volt, hogy én voltam a csecsemős nővérük. De részemről a megtiszteltetés, hogy életük nagy pillanatának kicsit részese lehettem!"

Címlapfotó: illusztráció


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!