hirdetés
ogy-otthonapolasi-dij-ungar-peter-1000x653.jpg

Egy fideszes képviselő ment el az otthonápolási díj emeléséről szóló vitára

Ungár Péter LMP-s politikus szerint ez szégyen.
Címkép: Ungár Péter Facebook-oldala - szmo.hu
2019. június 12.


hirdetés

A Fidesznek egy képviselője jelent meg a Parlamentben, amikor az otthonápolási díj emeléséről és kiterjesztéséről szóló javaslatott vitatták volna meg a képviselők.

Ungár Péter LMP-s politikus a Facebook-oldalán jelentkezett be nem sokkal a vita kezdete előtt. Ő tette ugyanis ezt a javaslatot az Országgyűlés elé.

"Egy, az az egy darab fideszes képviselő van jelen. Szégyen"

– írta a képhez Ungár Péter.

Ungár Péter

Perceken belül kezdődik az otthonápolasi díj emeléséről és kiterjesztéséről szóló javaslatom vitája. Egy, az az egy darab fideszes képviselő van jelen. Szégyen.

Forrás: 24.hu


KÖVESS MINKET:

hirdetés
simonka.png

Kitüntetést kapott a költségvetési csalással gyanúsított fideszes Simonka György

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, sikkasztás és okirat-hamisítás miatt rendeltek el eljárást vele szemben.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. június 11.„Egy időszak térségi szintű, kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó, a térség fejlődését, elismertségét szolgáló tevékenységért” kitüntették Simonka György országgyűlési képviselőt. A Magyar Narancs beszámolója szerint a Dél-békési Térségért” kitüntetést kapta meg.

A portál kiemeli:

a rendszerváltás óta egyetlen parlamenti képviselővel szemben sem fogalmazódtak meg olyan súlyos gyanúsítások, mint Simonka György esetében.

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint sikkasztás, okirat-hamisítás miatt rendelte el Polt Péter legfőbb ügyész az eljárást Simonkával szemben. Előbb mentelmi jogától fosztotta meg az országgyűlés, utóbb pedig az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a fideszes képviselőt.

A fideszes politikus tagadta a bűncselekmény elkövetését, és a gyanúsítás ellen panasszal élt, amit azonban az ügyészség elutasított. Simonkát január közepén újra kihallgatták a nyomozók, amit megerősített az országgyűlési képviselő ügyvédje is.


KÖVESS MINKET:hirdetés
langosert-szaguldo-motoros.jpg

227 km/h-val száguldott lángosért egy motoros Borsodban

A nagy sietség végül 300 ezer forintjába fájt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 12.227-tel száguldozó motorost állítottak meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrök a 37-es főúton, Gesztely térségében pünkösdhétfőn, dél előtt.

Az 54 éves újfehértói lakos azzal magyarázta a gyorshajtást, hogy csak egy lángosért ugrott át Borsodba.

A traffipax ezt a képet rögzítette a motorosról. Látszik, hogy éppen előzés közben érte el a 227 km/h-s sebességet.

A nagy sietség végül 300 ezer forintjába fájt, ugyanis ekkora összegű közigazgatási bírságot kapott a rendőröktől.

A police.hu közlése szerint szerint az ilyen ellenőrzések célja a kiemelt közlekedési szabálysértéseket szándékosan megszegő sofőrök és az ittas járművezetők kiszűrése, ezzel a közlekedésbiztonsági helyzet érzékelhető javítása.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
mzp-kalman.jpg

Szeretemország – most beleolvashatsz Márki-Zay Péter és Kálmán Olga beszélgetőkönyvébe

A kiadó engedélyével közlünk részleteket a pénteken megjelenő könyvből.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 11.2018-ban a parlamenti választások előtt bő egy hónappal olyasmi történt Hódmezővásárhelyen, amire csak kevesen mertek volna fogadni akár csak egy héttel korábban is. A függetlenként, de minden helyi ellenzéki erő támogatásával induló Márki-Zay Péter legyőzte a Fidesz jelöltjét, Hegedűs Zoltánt, és polgármester lett. Egy olyan városban, amelyben eddig sosem sikerült megverni a Fidesz jelöltjét.

Hegedűs Zoltán épp a minap jelentette be a politikától való visszavonulását, Márki-Zay viszont a polgármesteri munkája mellett országos politikával is foglalkozik, gőzerővel szervezi a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, segíti a magyarországi településeken megalakuló Kossuth Körök munkáját, munkatársaival készülnek az őszi helyhatósági választásokra.

Hónapokkal ezelőtt született az ötlet, hogy Kálmán Olga (aki még akkor nem sejthette, hogy főpolgármester-jelölt lesz mostanra) készítsen egy beszélgetőkönyvet a hódmezővásárhelyi politikussal. A kötet elkészült, a Könyvhétre jelenik meg, és a kiadó engedélyével most részleteket közölhetünk belőle.

– Tényleg van messiástudata?

– Nincsen, hál’ istennek. Vagy nem tudom.

– Nem tudja, hogy van, vagy nincs?

– De, de, azt tudom, hogy nincs messiástudatom, csak abban nem vagyok biztos, hogy ez szerencsés vagy nem

szerencsés dolog-e.

– Mondták már önnek?

– Persze, sokan. Nekem viszont két dolog van megtiltva: az egyik, hogy arra a kérdésre: akarok-e miniszterelnök

lenni, igennel válaszoljak, a másik pedig, hogy arra a kérdésre: akarok-e miniszterelnök lenni, nemmel válaszoljak.

– De nem is ezt kérdeztem.

– Viszont erre gondolt.

– Ez igaz. Részben.

– Na ugye! Úgyhogy ezért válaszoltam talányosabban.

Az egykori Fidesz-szimpátiáról:

– Mondhatjuk, hogy igazi elhivatott fideszes volt?

– A legelhivatottabb. És katasztrófaként éltem meg, hogy az Orbán-kormány nem nyerte meg a 2002-es választást. Mindig azt szoktam mondani, hogy nem én változtam meg, hanem a Fidesz. A barátaimmal politizáltunk, nagyon agilis voltam, 2002-ben például mindenkit próbáltam meggyőzni a környezetemben, hogy a Fideszre szavazzon. Viseltem a kokárdát hetekig, úgy, ahogyan azt Orbán Viktor kérte a szimpatizánsaitól a 2002-es választási kampányban.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
vape-kicsi.jpg

„A természet harmóniája rovarok nélkül tökéletes” – ezzel a szlogennel hirdetnek egy rovarirtót

Biztos, hogy jól átgondolták?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 11.Egy olvasónktól kaptuk az alábbi képet, ami egy országos szupermarketlánc egyik budapesti üzletében készült.

Csak annyit tennénk hozzá, hogy a szlogen kitalálója valószínűleg nem gondolt bele, hogy a rovarok valamivel nagyobb szerepet is betöltenek az ökoszisztémában annál, hogy esetleg idegesítik zümmögésükkel, vagy csípéseikkel az embereket.

Reakcióért kerestük a terméket forgalmazó Henkelt, amennyiben válaszolnak, frissítjük a cikket.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x