hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Egy egész országot elvágott az internettől és a telefontól a mágneses vihar
Tonga lakói hetekig nem használhatják a hitelkártyáikat sem.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 23.


hirdetés

Sokan szeretnének eljutni egy olyan lakatlan szigetre, ahol nincs sem telefon-, sem internet-kapcsolat. A tongaiaknak majdnem sikerült, bár a legkevésbé sem kérték.

Az történt ugyanis, hogy

egy nagy, villámlásokkal kísért mágneses vihar tönkretett egy tenger alatti kábelt, és ezzel elvágta a 176 szigetből álló Csendes-óceáni királyságot szinte minden mobiltelefon- és internet-szolgáltatástól.

Tonga számára ezek a kapcsolatok szó szerint életben vágóan fontosak, mivel ezek nélkül nehezen lép összeköttetésbe a világgal, a mintegy 100 ezer fős lakosság napi ellátásától a sziget legfőbb jövedelmét jelentő turizmusig. Így az, ami egyeseknek „paradicsomi állapotot” jelentene, számukra katasztrófát jelentett. A helyi hatóságok a legfőbb szolgáltatások helyreállítását egy kis műholddal oldották meg, közben azonban leállították a hozzáférést a létszükséglethez nem tartozó közösségi oldalakat, köztük a Facebook-ot, vagy a YouTube-ot, hogy megőrizzék az elengedhetetlen sávszélességet – írta a Daily Mail.

Ez az állapot vélhetően fennáll néhány hétig, de valószínűleg ugyanígy el lesznek zárva a tongaiak bizonyos pénzügyi tranzakcióktól és hitelkártya-használattól is. Ez utóbbi különösen azokat a családokat sújtja, amelyeknek egyes tagjai külföldön dolgoznak, és nem tudják fizetésüket hazautalni szeretteiknek.

Fennakadások várhatóak a repülőgép-közlekedésben, mert megbénult az internetes helyfoglalás is.

Tongára néhány év óta úgy tekintenek, mint a globális felmelegedés szimbólumára.

Számos fórumon, köztük az ENSZ 2015-ös párizsi klímacsúcsán felhívták a figyelmet arra, hogy a szigetcsoport az egyik első áldozata lehet a tengerszint megemelkedésének, ha kritikus mértékben olvadni kezd az Északi- és a Déli-sark jégtakarója.


KÖVESS MINKET:
Edzés közben, az evezőpadon csuklott össze egy fiatal nő - leállt a szíve
Az ausztrál nő esetét az edzőterem egyik kamerája is rögzítette.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Egy ritka, veleszületett szívbetegségben szenvedett az a 21 éves lány, akinek a noosai Anytime Fitnessben egyszer csak leállt a szíve. A queenslandi Emily Counter az evezőpadon edzett még 2018 októberében, amikor összecsuklott és leállt a szíve. Az esetet pedig az edzőterem kamerái is rögzítették.

A fiatal lánynak szerencséje volt, ugyanis az edzőterem alkalmazottai először manuálisan kezdték meg az újraélesztést, majd defibrillátorral próbálkoztak, és végül a lány szíve újra verni kezdett - írja a Weekly Times ausztrál lap.

Emily Countert a noosai kórházba szállították, a lány három napig kómában feküdt. Végül egy héttel később szívműtéten esett át, hamarosan pedig ismét nekiállhat az edzésnek. Azóta pedig elindított egy kampányt, hogy minden konditeremben meglegyenek a szükséges életmentő eszközök, hogy mással se történhessen tragédia.


KÖVESS MINKET:
Lebénult és megsérültek a szemei - így él most a nő, aki túlélte az abortuszt
Carrie annak ellenére sem haragszik az édesanyjára, hogy még a születése előtt súlyos kárt tett benne.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Carrie édesanyjának reménytelen volt az élete annak idején: társ nélkül nevelte két gyermekét, ám sajnos mégis teherbe esett Carrie-vel. Az abortusz mellett döntött, mert úgy érezte, nem tud már felnevelni egy harmadik csöppséget. A beavatkozás nem sikerült, és egy hónap múlva kiderült, még mindig várandós - írja a Life.hu.

A kislány sérült szemekkel, féloldali bénultsággal született.

Carrie anyja az SBSK kisfilmjében arról beszélt, hogy reménytelennek tűnt akkoriban az élete, ezért döntött az abortusz mellett, ám az nem sikerült.

Az abortuszt túlélő Carrie elmondta, nem haragszik az édesanyjára, és jó a kapcsolatuk

annak ellenére is, hogy a beavatkozás nyomait kénytelen örökre magán viselni. A nőre 42 évesen a szerelem is rátalált, azóta pedig férjhez is ment.


KÖVESS MINKET:

A megcsalt menyasszony a vőlegény üzeneteit olvasta fel az esküvői fogadalom helyett
És boldogan, éltek, amíg... ja nem.
Humanity World, fotók: Pixabay - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

A Humanity World számolt be az esetről, amit igyekeztünk lenyomozni, de gyanús, hogy csak újságírói fantázia eredménye. Eszerint ahelyett, hogy elmesélte volna, miért szeretett bele az előtte álló férfiba, a menyasszony az esküvőn hangosan felolvasta azokat a bizonyító sms-eket, melyeket a vőlegénye a szeretőjének írt. A története vírusként terjedt, s ma már ő maga is szívesen elmeséli, miért hozta meg ezt a kíméletlen döntést.

Casey remegve állt az oltárnál élete - elvileg - legszebb perceiben,családja és barátai előtt. Azt senki sem sejtette, hogy épp előttük fog vége szakadni a hat éve tartó kapcsolat. A Whimn nevű oldalnak a lány elmesélte, hogy előző este a barátnőivel lazult egy hotelszobában, amikor a telefonja rezegni kezdett, jelezve, hogy kapott egy csomó üzenetet.

Amikor ránézett a mobiljára, azt látta, hogy egy sor képernyőfotót küldött neki valaki egy ismeretlen számról. Mindegyiken beszélgetést olvashatott a vőlegénye és egy nő között. "Én nem mennék hozzá - írta az ismeretlen. - Hát te?" Az üzenetek mellett közös szelfiket is küldött az idegen a pasiról és a szeretőjéről.

Casey először nem tudta, mit csináljon. "Minden szó egy késszúrás volt a szívembe, az esküvőm pedig pár órányira volt. Hogyan mondhatnám le, amikor már mindenki odautazott a helyszínre és mindent kifizettünk?" Másnapra a jövendőbeli feleség meghozta a döntést: nagy változtatások nélkül le fog menni az esküvő.

"A lábaim ólomnehezek voltak, ahogy az oltár felé haladtam az esküvői ruhámban, ami már csak egy jelmez volt. Amikor az exvőlegényem rámnézett, láthatta, hogy ez nem egy boldogságtól ragyogó nő, de fogalma sem volt, mi következik." - mesélte.

"Az esküvő elmarad - jelentette be. - Úgy tűnik, Alex nem az, akinek gondoltam." (Casey a történetben megmásította a vőlegénye nevét). Előhúzta a telefonját a csokra alól és hangosan olvasni kezdett.

"Ezen a hétvégén. te és én. Forróságra számíts és készülj a legjobb formáddal" - hangzott az üzenet, és jött utána a többi. - "A tested kib...tt elképesztő. És a fenébe is, tudod, hogyan kell használni. Bárcsak a csajomnak lenne fele ennyi képessége." "Annyira hiányzol. Csak arra tudok gondolni... - és itt nyomdafestéket nem tűrő szavakkal fejezte ki a férfi, mi mindent csinálna a szeretőjével. "Még sosem volt ilyen kapcsolatom." A lány ezután a vendégek felé fordult és közölte, hogy a mai napon az őszinteséget fogják ünnepelni, s azt, hogy mindenki találja meg a számára igazit.

Casey azóta továbblépett, amiben biztosan segítségére volt a sok támogató komment, amit a története kapott.


KÖVESS MINKET:
Így még nem vette át lottónyertes a nyereményét
Nem akarta, hogy felismerjék a szerencsés jamaicai férfi, amikor elment begyűjteni a nyereményt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Névtelen akart maradni a nyilvánosság előtt egy jamaicai lottónyertes, ezért valami egészen új megoldást talált, hogy elérje célját - írja a 24.hu a Daily Mail nyomán.

A magát csak A. Campbellként megnevező jamaicai férfi ugyanis nem mindennapi módon ment el a nemzeti Super Lotto irodájába, hogy felmarkolja az 1,17 millió dolláros (328,5 millió forint) nyereményét – egy Sikoly maszk mögé rejtőzött.

A karibi országokban nem ritka, hogy a nagyobb összeget nyerő játékosok anonimak maradnak, köszönhetően a térségben megfigyelhető alacsony közbiztonságnak és a magas bűnözési rátának. Campbell azonban teljesen más megfontolásból rejtette el az arcát, egész egyszerűen

nem akarja megosztani a nyereményt a pénzéhes rokonaival.

A férfi még novemberben nyert a lottón, 54 napba telt, mire kellően összeszedte magát ahhoz, hogy begyűjtse a nyereményt. Szeretne egy szép házat venni a nyereményéből, de nem akar adni belőle senkinek és kölcsönözni sem akar. Campbell az életét megváltoztató fordulat előtt egy vállalkozást vitt, a jövőben ezt fejlesztené, és egyéb helyekre is befektetné még a nyereményt. A férfi így nyilatkozott:

"Imádom, hogy ennyi pénzem van!"


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x