hirdetés
ami1-1000x667.jpg

Ölelhető „barátokat” készít beteg gyerekeknek egy csoport önkéntes

Rab Tímea és Man Viktória önkéntes 'csapata' kis figurákat horgol elsősorban daganatos beteg gyerekeknek. A kezdeményezéshez akár te is csatlakozhatsz!
Dobó Maitz Petra írása - szmo.hu
2019. augusztus 05.


hirdetés

Véletlenül találtunk egymásra Rab Tímeával, ő is egy igazi tündér, aki közöttünk él, és akit be kell mutatnunk nektek. Tímea és barátnője, Man Viktória irányítja, terelgeti ugyanis a "Horgoljunk a beteg gyermekeknek - amigurumi jótékonysági csoportot", valamint egy Facebook-oldalt SzeretetFonal néven, amelyhez bárki csatlakozhat, aki szívén viseli a kórházban ápolt kis betegek sorsát és tud, valamint szeret horgolni.

– Hogyan indult a kezdeményezés?

– Az ötlet úgy indult, hogy én évek óta segítek beteg gyerekeknek kupakokkal és próbálok emellett anyagi segítséget is gyűjteni nekik. Egy kisfiúnak is segítettem, aki szerencsére azóta már meggyógyult, és az ő anyukája kitalálta, hogy annak a kórháznak, ahol a kisfiút kezelték, gyűjt játékokat. Na, itt jön a képbe Man Viki (ő a barátnőm), aki kitalálta, hogy akkor ő egy horgolós csoportban ezt a kezdeményezést kiírja, hogy ki szeretne horgolni pár figurát, amit majd ez az anyuka elvisz a kórházba. Az akció olyan jól sikerült, hogy végül nem is az anyuka, hanem én vittem el a kórházba. Nagyon nagy siker volt.

– Ahogyan az lenni szokott, itt jött el a pillanat, amikor egy igazi gépezet beindult?

– Igen. Ezután többen kérdezték, hogy lesz-e még ilyen. Akkor csináltuk meg a csoportot a Facebookon, amelynek ma már majdnem négyszáz tagja van.

– Mely kórházakba viszitek a munkáitokat?

– Évente többször megyünk különböző kórházakba, egyelőre Budapesten, bár mindketten Szolnokon élünk. A kis szervezői csapatunk tagja lett közben Danku Nóra is, a fotósunk.

Elsősorban daganatos beteg gyermekeknek visszük el az amigurumikat, de legutóbb és most is tervezzük, a GOKI-ban is voltunk a szívbeteg gyerekeknél. Ott is hihetetlen szeretettel fogadtak minket.

– Hátha valaki nem tudná, mi az az amigurumi?

– Az amigurumi egy japán horgolási technika, gyakorlatilag horgolt játékfigurát jelent. Leginkább állatfigurák készülnek, de kislány-kisfiú figura is készülhet. Ha a japán stílust követjük, bájos pofija, nagy, csodálkozó szeme van az emberi ábrázolásnak, de ez nem követelmény.

– A fonalat honnan szerzitek be?

– A tagjaink hobbihorgolók, saját fonalaikat, idejüket, lelkesedésüket áldozzák erre a nemes munkára. Szerencsére a csoport rengeteg adományfonalból is tud dolgozni, amelyek 100%-ban pamut fonalakat jelentenek.

A kapott fonalat szétosztjuk az ország minden táján élő önkéntes kézimunkázóink között, akik már a kész amigurumikat nekünk küldik vissza. A mi feladatunk az is, hogy a kis munkákat fertőtlenítsük, majd eljuttassuk a kórházakba.

– Kik csatlakozhatnak hozzátok?

– Bárki. Az ország egész területéről vannak a tagjaink: nagyik, anyukák, fiatal lányok. Aki tud horgolni, és szeretne mosolyt varázsolni egy kis harcos arcára, jöjjön, szeretettel várjuk!


KÖVESS MINKET:
hirdetés
letöltés.png

Agyvérzést kapott Londonban egy fiatal magyar apuka, a mentők fogtak össze érte

A család nem tudta kifizetni a több mint egymillió forintba kerülő hazaszállítást, a polgármester is segített.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 04.Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán osztotta meg azt az esetet, amikor a mentők összefogtak az édesapáért, akit haza kellett hozni Nagy-Britanniából.

A fiatal apuka ugyanis agyvérzést kapott Londonban, de egészségbiztosítás híján az életmentő ellátást követően komoly problémát jelentett a mentővel történő hazaszállítás. A család nem tudta kifizetni a több mint egymillió forintos összeget, így az újkígyósi születésű, dabasi állomásvezető vette kézbe az ügyet - írták a posztban.

"Kiss Tamás bajtársunk felkereste a Békés megyei város polgármesterét, aki azonnal gondoskodott az úthoz szükséges üzemanyag- és kompköltségről.

Miután Ekrik Pál mentőtiszt és Surányi Lajos gépkocsivezető bajtársunk is önként jelentkezett a térítésmentes feladatra, már "csak" egy mentőautó hiányzott az induláshoz, amit végül a Johannita Segítő Szolgálat bocsátott a jólelkű mentők rendelkezésére."

Tegnap reggel az Országos Mentőszolgálat budaörsi mentőállomásán a legmodernebb orvostechnikai felszerelések is bekerültek az autóba és elindultak az 1700 kilométerre lévő betegért.


KÖVESS MINKET:hirdetés
rendor-elesztes.png

Szabadnapos rendőr mentett életet, kiderült, hogy az egyik ismerőse apja volt az

Épp edzésből tartott hazafelé a kecskeméti rendőrnő, amikor hirtelen döntenie kellett: ő maga kezdte meg az újraélesztést.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 04.Szabadnapos rendőr mentette meg egy elgázolt gyalogos életét Kecskeméten. A férfit egy busz gázolta el a zebrán. Már nem lélegzett, ezért azonnal megkezdte az újraélesztést. Az életmentést később az egyik kollégája folytatta. A mentők végül stabil, de életveszélyes állapotban vitték kórházba a gyalogost. Később kiderült, hogy a rendőr egyik ismerőse apjának életét mentette meg.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
sakal5.jpg

Árván maradt az aranysakálkölyök, még idejében tudtak segítséget hívni

Egy fa tövében ücsörgött, és nyüszített, az orvosi segítség megmentette. Most egy kisállatkertben a kutyák és a család nyújt neki vigaszt, de gondozói bíznak benne, hogy egyszer találnak neki társat is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 03.Egy lelkiismeretes, állatszerető gazda mentette meg a kis aranysakál életét. Ubba pár hete került a Szentendrei Kisállatkerthez, miután árván maradt.

Új családja a Facebookon mesélte el a kölyök szomorú előéletét.

"Zalakomárnál egy gazda minden reggel kihajtja állatait a legelőre, este pedig vissza. Egy nap reggel arra lett figyelmes, hogy egy kis aranysakál ücsörög egy fa tövében. Este aztán, amikor újra kiment a kis sakál, még mindig ott volt, és nyüszített.

A gazda ért az állatokhoz, így nem ment közel, nehogy elriassza, lehetőséget adva arra, hogyha a kis sakál családja a közelben van, megtalálják őt. Sajnos nem így lett.

Másnap reggel a gazda még mindig a fa alatt látta a kis sakált, egyre rosszabb állapotban. Egyértelművé vált, hogy a kis sakál elárvult.

Ekkor a gazda segítséget keresett, és megtalálta az ottani állatvédőket, akik sürgősen állatorvoshoz vitték őt, ahol megállapították, hogy ki van száradva és éhezve. Infúziót, antibiotikumot kapott, és napról napra erősebb lett.

Lapozz a folytatásért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
mezoors-baleset-190310-police-hu-foto-004-1000x750.jpg

Összefogtak a focisták a mezőörsi autóbaleset áldozatainak családjáért

A márciusi balesetben heten haltak meg. Az áldozatok között volt Nagy Ádám is, aki háromgyermekes apa volt. Az ő családját is támogatnák a kisbéri focisták.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2019. augusztus 02.Hét ember vesztette életét a mezőörsi balesetben még március elején. Az áldozatok között volt egy kilenc éves gyerek, két nő és négy férfi is. Két autó, egy Opel és egy Audi frontálisan ütközött egymásnak. Az Opel sofőrje előzött, majd miután befejezte, elvesztette az uralmát a járműve felett, ekkor csapódott a szemből érkező Audinak. A balesetben mindkét autó kigyulladt. A tragédia szemtanú tehetetlenül nézték, ahogy az autók égnek, hiába próbáltak segíteni, a tűz miatt esélyük sem volt rá.

Az Audi tulajdonosa egy kisbéri férfi volt. Igaz a baleset idején nem Nagy Ádám vezette az autóját, de ő is a kocsiban volt. A háromgyerekes édesapa idén áprilisban lett volna 26 éves. Felesége még nem tudta feldolgozni a tragédiát, az asszony az RTL Híradónak azt mondta, szerelme nélkül már semmi sem a régi, minden olyan furcsa a tragédia után.

Most az asszony neveli a három kislányt, akik közül a legidősebb még nincs 6 éves, a legkisebb pedig alig másfél éves. Az édesapa három műszakban dolgozott, hogy mindent meg tudjanak adni a kicsiknek. A családnak jelenleg viszont mindössze 75 ezer forintja marad egy hónapra akkor, ha kifizetik az albérletet.

A tragédia után többen összefogtak a családért, az önkormányzat is támogatta őket, ebből fizették a temetést. A baleset után csaknem 5 hónappal a helyi focisták kezdtek gyűjtésbe. A közösségi oldalon egy mezt bocsátottak licitre, amelyet a Ferencváros több játékosa is aláírt. A befolyt összegből a tragédia másik áldozatát is támogatnák, ő vezette Nagy Ádám kocsiját. Licitálni jövő péntekig lehet.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x