Egy budapesti kerület utalványokkal segít a nyugdíjasoknak, akiknek gondot okoz a nyugdíj késése
Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere jelentette be, hogy a rászorulók péntek estig igényelhetik a segítséget a helyi önkormányzatnál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 11.Késnek a nyugdíjak,, ami azért okoz sokaknak problémát, mert 40 napja kaptak utoljára nyugdíjat, hiszen december 3-án, előrehozva utalták a decemberi nyugdíjakat az ünnepek miatt.

Németh Angéla, XV. kerületi polgármester döntése szerint a helyi önkormányzat étkezési utalvánnyal segít azoknak, akiknek már a hétvégén gondot okozhat a késedelmes utalás. A helyi polgármesteri hivatal pénteken tovább tart majd nyitva – írja a 24.hu –, és 18 óráig várja az időseket a segítséggel.

A nyugdíjfolyósítás napja minden hónap 12-e, de mivel ez a nap most szombatra esik, az azt megelőző napon, azaz pénteken hajnalban kellett volna megérkeznie a pénznek a nyugdíjasok bankszámlájára. Ez azonban most nem történt meg.

Az OTP oldalán délelőtt feltűnt egy tájékoztató üzenet, amiből az derül ki, hogy hétfőnél előbb biztosan nem érkezik meg a nyugdíj, de ebben nem a bank a hibás.

A Magyar Államkincstár ezután kiadott egy közleményt, amiben rácáfolnak a bank korábbi értesítésére. Azt írják, technikai okok miatt nap közben fogják jóváírni a nyugdíjakat, a postai kifizetéseket pedig január 14-én indítják.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x