hirdetés
DSC_2649-1.jpg

Egy bár, ahol minden nap házibuli van, és a személyzet a haverod

A Gozsdu nem a kedvességről és a lazaságról híres, kivéve amikor a BB'z-ről beszélünk.
Szöveg: Vass Adrienn és Csákvári Péter, Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2018. február 01.


hirdetés

Régen írtunk már olyan helyről, ami a bulinegyedben található. Olyan helyről pedig, ami a bulinegyed ikonikus helyszínét képezi utoljára akkor, amikor még nem is hívták bulinegyednek. A Király-Gozsdu sarkán lévő BB'z bárnak adtunk nagyjából fél évet, így ez a cikk a leghosszabb tesztelésnek az eredménye, rengeteg menü, számtalan ital és esemény elfogyasztása után.

 

Férfi vélemény:

Ha a Gozsdu udvar vendéglátó egységei állatok lennének, a BB'z Bar & Grill lenne az anyatigris. A Király utcára nyíló ajtaja és ablakai úgy nyelik a vendégeket, mint hal a szatyrot. Magyar és külföldi egyaránt megfordul itt, délben is és éjjel is, ráadásul igazi törzsközönséggel rendelkeznek. Valamit tudnak ezek a falak, hiszen már a múlt században is legendás szórakozóhely volt. Itt volt ugyanis a Kék Macska nevű bordély, ahova a kor celebjei jártak számos óvatos és óvatlan duhajra. Ez volt állítólag VII. Edward király kedvenc helye Magyarországon, ahol megcsalta a Viktoriánus kor névadóját, magát Viktória királynőt.DSC_9964DSC_5718

It's cool to be nice. Ez a BB'z mottója. Soha életemben nem láttam még csak egy céget sem annyira komolyan venni egy mottót, mint ők. Amikor először beléptem az ajtón, egy hangos köszöntésre lettem figyelmes, mintha egy rég nem látott havernak köszönnének. Mikor rájöttem, hogy rajtam kívül senki sem jött be, ráeszméltem, hogy ez nekem szól. Ez a mentalitás megmarad a szerviz egészén, de még pont az udvariasság keretein belül. Eleinte elgondolkodtam, hogy ez vajon bejön-e mindenkinek, de b*szki, ez egy bulihely a Gozsduban, nyilván nem 50. házassági évfordulókat jönnek ide ünnepelni az emberek.

hirdetés

A cool to be nice érzéshez nagyban hozzájárul a mottó megálmodója is Barbi, aki kvázi a hely egyik tulajdonosa, és aktív vezetője. Barbi szinte a BB'z-ben él, és bár eddig nem sikerült megtudnom, de szerintem a BB'z név a BarBie'z-t rejtheti magában. Ő az a fiatal, proaktív, kutyamániás lány, aki megálmodta az egész hely stílusát úgy, hogy létrehozott egy szórakozóhelyet, ahol szívesen dolgozna.18575365_1758769454139342_2007980750_oDSC_2213

Az ételkínálat egy határozott bar food, egy tökéletes havi ajánlattal tarkítva. Nem akarnak az étlappal kilőni az űrbe, nem állítják, hogy náluk van a legjobb rántott hús a világegyetemben, hanem egy korrekt választék, üdítő fogásai vannak jelen, a bélszíntől a burritókon át a hamburgerig. A szórakozóhelyektől nem megszokott módon gigászi méretű konyhájuk van, ahol nem egy darab, nappal szobafestőként dolgozó szakács dolgozik- aki a műszak után még poharat szed- hanem tisztességes konyhai személyzet.

A BB'z egy olyan hely, ahol úgy érzed magad, mint egy atomdurva amerikai házibuliban, ahol reggelig mulatsz, majd a házigazda anyja csinál neked egy jó bundás kenyeret. A szomszéd klubbokkal ellentétben itt sosincs belépő, egyáltalán nem megterhelő az árfekvés, és a partyteremtől, a csöndesebb zugokon át a beer pong asztalig vezet az út.DSC_2571DSC_9907

 

Női vélemény:

A BB'z nem az esetem. Nagyon nem. Mégis dicsérnem kell, mert attól, hogy nem az én igényeimet szolgálja, még baromi jól össze van rakva. Pezsgő, központi, hangos, izgalmas. Élet van benne.

Talán a délutáni időszaka áll hozzám a legközelebb, amikor egy ebédmenü után vígan lehet társasozni, vagy dolgozni egy kicsit a laptopodon az egyik sarokban. Itt nem szólnak rád, ha nem ugrasz fel azonnal az utolsó falat elfogyasztása után.

Aztán nagyon jól tud esni az is, hogy széles az italválaszték. Klassz koktélokat ugyanúgy érdemes rendelni, mint üveg bort, vagy aperol spritzet.

Olyan extrákat is kérhetsz itt, mint például a nálunk újdonságnak és kuriózumnak számító Martini Riserva Speciale-ből készült Martini Negronit. Na ezt például tényleg erősen ajánlom tesztelésre!DSC_6242DSC_7012

Az elmúlt évben sokszor kérdezték meg tőlem, hogy milyen táncolós, bulizós helyet ajánlanék a városban, de én mindig csak nevetgéltem erre egyet és széttártam a karomat. Mert én borbárba járok, meg kávézóba, de most, hogy a BB'z-ről elmélkedünk, üzenném mindenkinek, hogy: Ez az a hely! Lelkes dj, táncoló pincérek, hol latinos, hol mai pop. Tudod, az amire tényleg lehet rázni.

Táncoslábú partykirályok és királynők, ez lehet a törzshelyetek! Szolidabb feleim, mi meg a nyüzsgés előtt nézzünk be egy burgerre, kávéra vagy meetingre, és akkor a jelenleg egyéves hely előtt hosszú jövő áll itt a Királyban.DSC_2361DSC_2947DSC_2987DSC_5847


hirdetés
KÖVESS MINKET:





Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
DSC_4321.jpg

10 hely a Balatonnál, ahol télen is jót ehetsz

Gondoltad volna, hogy a Badacsony és a Balaton télen is virágzik és pezseg? Mi leteszteltük a környéket a hétvégén, a Gasztrohegy apropójából.
Szöveg: Vass Adrienn; fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2020. január 22.


hirdetés

Mostanában egyre többet hallani arról, hogy a Balatonon nincs vége az életnek a nyári hónapok után sem, hogy a vendéglátóhelyek egész éves nyitvatartásra rendezkednek be. Örülünk az ilyen híreknek, de míg a saját szemünkkel nem láttuk, mi is nehezen hittük ezt el...

A hétvégén egy páratlan összefogás, a Gasztrohegy januári eseményén jártunk, és valóban leesett az állunk. Pezsgett a környék, és meglepően sok helyen készültek finom ételekkel és jó borokkal. És nem törődve a dérrel és faggyal, rengeteg turista lepte el a hegyet és környékét. A téma a Vadászidény volt, de nem csak különleges vadhúsokat kóstoltunk. Mondjuk és mutatjuk a saját élményeinket!

A cikk végén pedig megtaláljátok a Gasztroheggyel kapcsolatos egyéb tudnivalókat is. Hiszen februárban is várnak titeket egy különleges hosszúhétvégével.

Február 15-16-án a Disznóságoké lesz a főszerep!

Lelövöm a poént már az elején. A 10 vendéglátóhely, ami összekapcsolódott a Gasztrohegy alkalmával, mind fantasztikusan szerepelt. Egész egyszerűen nem találtunk olyan ételt ami ne ízlett volna, és nem volt olyan helyszín, ahova ne térnénk vissza örömmel. Ez számunkra és óriási meglepetés volt, és abszolút ritkaság számba megy. Úgy tűnik, hogy ez az összefogás már csak azért is hasznos, mert a név garancia a minőségi vendéglátásra, ráadásul egyáltalán nem csak vidéki körülményekhez képest. Ezek a menük és helyek egy városban is jól mennének, és véleményem szerintem akár más országban is megállnák a helyüket.

hirdetés

Egy vagy két nap persze kevés 10 hely megismerésére, mi is péntektől keddig hosszabbítottuk meg a hétvégénket, és nektek is jó szívvel ajánlhatjuk a több napos tartózkodást.  

Tilia - A Badacsonyi Borvendéglő

A Tilia étterem a Neptun Hotelhez tartozik, ami az elmúlt években tulajdonosváltáson és komoly felújításon esett át. Érdemes náluk megszállni, mert az apró wellness részleg mellett, remek reggelivel és egyszerre modern, bohém és elegáns szobákkal várják a vendégeket.

Az étterem egy pincében található, de a design annyira kellemes és hangulatos, hogy az ember szívesen időzik egy kávé vagy limonádé mellett még pár percet... órát.

A vadászidényes tematikához kapcsolódva itt egy remek gemenci vadgulyás volt az étlapon, meg túrófánk erdei bogyósok lekvárjával. Egyiket sem tudtuk kihagyni, és mindegyiket nagyon szerettük.

Laposa Birtok

Laposáék rendesen bevették a Badacsonyt, és nagy szerepük van abban, hogy a környék így él és virul. Remek boraik mellé most  muflon szűz volt tálalva a hegyen. Talán ez volt a környék legkülönlegesebb fogása. Nagy élmény volt egy ilyen vadat kóstolni. Nem is tudtuk, hogy a meleg konyhájuk miatt is megéri már feléjük járni.

Pláne Badacsony Borterasz

Annyira klassz ez a hely, hogy arra szó nincs. Maga az épület is olyan, mint egy különleges hobbitkunyhó, és ami bent fogad, arra végképp nincs felkészülve az ember. Különleges borok és jó hangulat. Kaja fronton pedig vadnyúl rillettes, kardamomos kalács és répa chutney volt a hétvége sztárja. Nekem ez az egy hely és ez az egy étel is bőven elég lett volna a boldogsághoz. Vissza kell jönni tavasszal is, amikor él a terasz, és üzemben van a sparhelt!

Hotel Bonvino Wine & Spa

A Bonvinoban két éjszakát töltöttünk, de duplaennyi se lett volna elég. Remek a wellness, barátságosak és kényelmesek a szobák, és a félpanziós ellátás is meglepően jó élmény volt.

Náluk a svédasztalos reggelibe és vacsorába kóstoltunk bele, és nehezen tudtunk megállni 1-2 ételnél (jó, nem is álltunk meg). Vannak azok a hotelvacsorák, amikor összevissza tömsz mindent magadba, de úgy igazán nem marad meg semmi. Hát itt körülbelül az összes ételt fejből fel tudnám sorolni, mert annyi klassz lehetőség volt és olyan jók voltak az ízek.

Egy egész napos gasztrotúra után csak akkor megy le az ember vacsorázni, ha komoly indoka van rá. Én alig vártam, hogy egy jó levessel zárjam itt a napot... aztán alig vártam, hogy reggelizhessek egyet.

A folytatásért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
DSC_3117.jpg

A legszexibb budapesti pizzéria! – a Digónál jártunk, a Kazinczy utcában

Végre éttermi körülmények között is ehetünk igazi nápolyi pizzát a belvárosban. Teszteltük a helyet.
Fotó: Csákvári Péter, szöveg: Vass Adrienn - szmo.hu
2020. január 18.


hirdetés

Decemberben új egységgel bővült a Digó pizzéria flottája, de mi szokásunktól eltérően nem siettünk annyira hozzájuk. Hiszen ettünk már jópár Digó pizzát az elmúlt években. Először az Akvárium előtt bűvöltek el, majd a fesztiválokon faltuk őket két koncert között, és a Rómain is megnéztük a teraszukat. Így valahogy azt éreztük, hogy mi már mindent láttunk tűlük.

Mit mutathatnak még nekünk? Miért kellene a Kazinczy utcát is útba ejtenünk?

Aztán az egyik héten valahogy csak megjött a kedvünk a jó nápolyi pizzához, és reméltük, hogy hoz valami olyan újdonságot az hely, ami miatt érdemes lesz tollat ragadni. És láss csodát, most itt vagyunk.

Nem tudom, pontosan mire számítottam, de egy ilyen étterembelsőre biztos nem. A srácok részéről megmaradt a laza, közvetlen fogadtatás, de a berendezés és a kések, villák, poharak együttes hangulata teljesen más szintre emeli a Digótól megszokott élményt.

Rendesen elegáns és szexi a hely. De nem úgy elegáns, hogy csak ingben tudsz beülni, hanem inkább trendi, fiatalos és letisztult hangulatot áraszt.

hirdetés

Nyugis elektronika cseng a fülbe, és a pizzák mellett a borok és koktélok is repkednek ki az asztalokhoz. Még semmit nem ettem, de már nagyon bírtam az egészet.

És ha már újdonságot akartunk, hagytuk rábeszélni magunkat az előételre. Azaz az előételekre. És ez volt a hét, ha nem a hónap legjobb döntése.

Burrata a kemencéből - 1490 forint

A burrata egy friss sajt, aminek a külső része szilárdabb mozzarella, a belseje pedig egy tejszínesebb, lágyabb sajt. Ezt ők a fokhagymás paradicsomszósszal együtt a kemencébe tolják pár percre. Mielőtt forró és lágy formájában elénk kerül, még egy kis pecorinot és bazsalikomot kap a tetejére, és egy fűszeres-diós-fenyőmagos focacciát mártogathatunk bele.

Óriási adag, és szó szerint orgazmus az ízlelőbimbóknak.

Én ennél többet azon az estén nem is kívántam már, az előételnél megjött a csoda. És ez még csak nem is az én előételem volt...

Antipasti D.O.P tál - 1790 forint

Idézem: "A kemencés burrata mellé összeválogattunk nektek egy előétel tálat eredetvédett alapanyagokból.

Alig lehet megszámolni, mennyi ínyencség van rajta, de pármai sonkát, olasz szalámit, pecorino sajtot, mozzarellát, parmezánt és focacciát biztosan tartalmaz a tál."

Hát ez így eleve a legjobb borkorcsolya evör, de nyilván volt rajta még többféle savanyított csoda, meg egy kis oliva, meg egy kis kapribogyó... meg nem is tudom pontosan, hogy mi még, hiszen szabályosan sokkot kaptam.

Ez csak az előétel? Ez csak az előétel!

Én nem tudom, hogy meddig tarthatóak ezek az árak, hogy nekik is megérje, de ha rám hallgattok, azon nyomban foglaltok náluk asztalt, amíg tutira ez a felállás.

És még csak ezután jöttek a pizzák.

Ha valakinek nem lenne meg, gyorsan azért tisztázzuk, hogy mitől olyan extra a Digó pizzája, és miért lesz teljesen új élmény neked, ha eddig még nem ismerted a nápolyi stilót.

“A nápolyi pizzának a tésztája az, ami igazán különleges. A hosszú – legalább egy napos – kelesztésnek köszönhetően rendkívül ízletes, puha, középen vékony, de a széle – hirtelen sütés által – akár 2 cm magasra felpuffadt, kívül roppanós, levegősen könnyű tészta keletkezik, amelyen jól láthatóak a fatűz lángjának köszönhető jellemző sötét pöttyök. Az eredeti nápolyi pizza elkészítéséhez elengedhetetlen a hagyományoknak megfelelő felépítésű fatüzeléses kemence, amelynek köszönhetően 480 fokon kevesebb, mint 90 másodperc alatt készül el a pizza.”

A paradicsomuk San Marzano, a Vezúvról, a bivalymozzarellájuk pedig Campaniaból jön. És a többi alapanyag sem megúszós. Elképesztő sonkák és szalámik várják, hogy feltét legyen belőlük.

Marinara - 1990 Ft

Marinara pizzát csak akkor mer rendelni az ember, ha tudja, hogy a tészta és a szósz elég a boldogsághoz, ha ez a két alapanyag, némi főszerrel, olivával és fokhagymával képes megcsinálni a bulit.

Döbbenet, de ez annyit adott, mint máshol a sonkával, gombával, kukoricával és kiló sajttal megborított SE!

Friarielli és nápolyi szalámi - 2890 Ft

Ezt a pizzát úgy ajánlották nekünk. Mert a friarielli olyan extrás feltét, amit nem gyakran látsz a városban, de még Olaszországban sem mindenhol. A brokkolik családjába tartozó, mégis inkább spenótra emlékeztető, savanyított zöldség nem csak kinézetével dobja fel a pizzát. Igazán izgalmas kombináció ez így.

Nem tudtunk belekötni, de annál inkább köszönjük a tippet.

A Digó igazán meglepett. Ez a legstílusosabb pizzéria most Pesten, ahol a minőségi nápolyi mellett jó bort, koktélt és előételt is érdemes fogyasztani.

Nem tudom nem ajánlani őket, pedig szívem szerint inkább megtartanám magamnak a tippet, hogy mindig legyen szabad asztalom, ha arra járok!


hirdetés
KÖVESS MINKET:






hirdetés

Megkóstoltuk a Burger King műhúsos szendvicsét – mit tud a Rebel Whopper?

Vega? Vegán? Finom? Összetéveszthető a hússal? Elmondjuk!
Csákvári Péter - szmo.hu
2019. november 15.


hirdetés

A Burger King egy olyat lépett, amire nem igazán számított senki: pár napja Európa-szerte piacra dobták a húsmentes Whopperüket, a Rebelt, ami – kapaszkodj meg – nem vegáknak és nem is vegánoknak készült, hiszen nem számít annak. Bár a hústartalma 0%, együtt grillezik az igazi húsokkal, hogy ugyanolyan íze legyen, mint azoknak.

Amikor a kezembe vettem a burgert, egy irgalmatlan kérdőjel jelent meg a fejem felett egy pár másodpercig:

Miért?

A válasz pedig adott: Itt az elsődleges cél nem az volt, hogy a vegánok pénztárcájában turkáljanak (esélyük se lenne, egy kővegánnak esküdt ellensége egy ilyen volumenű húsmulti), hanem a fenntarthatóság és a környezetvédelem.

A szarvasmarhatenyésztés problémája mostanában nagyon pörög, hiszen gyakorlatilag ennek az állatnak a túltenyésztése szipolyozza ki leginkább a Földet. Az irgalmatlan marhafogyasztás elterjedésében pedig alaposan benne van a keze a Burger Kingnek is.

hirdetés

Kicsit olyan ez a szitu, mint amit a Philip Morris csinál az IQOS-sal, mintha bűntudatuk lenne, de azért nyilván gazdagodjunk meg a jótettekből is.

Ez a Whopper egy szép és nagy lépés egy jobb világ felé.

De milyen az íze?

Pont, mint a sima Whopperé. Kicsit a textúrája finomabban darált, így egy vakteszten azért nem megy át ha egymás mellé tesszük a kettőt, mert máshogy omlik egy kicsit a hús, mint a gabonás-szójás verzió.

Magát a húspogácsát egyébként nem is a Burger King gyártja, hanem a Vegan Butcher nevű holland cég, ami úgy csapódott bele a köztudatba mostanában, mint hentesbárd a szójafasírtba, és ez a Burger Kinges húzás talán arra is elég, hogy a Beyond Meat mellett ők is kolosszális szeletet vegyenek ki a műhúspiacról.

Ajánlom figyelmébe mindenkinek a Rebelt, aki bármikor rá tud gerjedni egy jó junkfood burgerre, de rossz érzéssel töltötte el a fogyasztása. Továbbá a nem kővegáknak, akik elnézik a nagyinak is, hogy együtt süti a brokkolit a rántott csirkével, de legfőképpen azoknak ajánlom, akik most kiborultak ezt a cikket olvasva, és azt mormogják:

"A világ megérett a pusztulásra!"

Valóban megérett, de pont hogy a Rebel az egyik kis fényes pont a koromsötét alagút végén.


hirdetés
KÖVESS MINKET:






hirdetés
11.jpg

Traktor: Egy étterem, ahol a köret a sztár

Teszteltük a budapesti belváros egyik legújabb helyét.
Csákvári Péter - szmo.hu
2019. december 06.


hirdetés

Az elmúlt egy évben kismilliószor hallottam a Traktor Farmfoodról, és határozottan biztos vagyok benne, hogy nem csak azért jegyeztem meg a nevét, mert alapvetően tetszik ez a két szó. A Traktorral együtt a séf, Bicsár Attila neve is beleégett az agyamba sőt, még az étterem bejáratába helyezett, ikonikussá tett Porsche traktor képe is elraktározódott, anélkül hogy valaha is jártam volna az étteremben. Na ezt nevezem én marketingnek.

Mire idén ősszel elhatároztam magam, hogy megnézem magamnak ezt a Traktort, zárt ajtók fogadtak átalakítás miatt, amit igazán nem értettem, mert 1 éves éttermek esetében nem túl gyakori, hogy bezár csak úgy átalakítgani. Nem kellett azonban sokáig várni, újra megnyitotta a kapuit, ráadásul elhagyták a farmfood szót is a nevükből, és mindehhez csaptak egy olyan nyitóbulit, hogy a fal adta a másikat.

Szó se róla, nem tartom veszett ötletnek, hogy ha van az a pénz, akkor bevessenek egy ilyen erős újranyitópartit, hiszen alapvetően nem lenne egy nagy hír, egy újracsomagolt étterem, de ha egy jó száz ember végignézi benne egy többszázkilós tonhal kifilézését, majd megkóstolhatja, na az már hír.

Az étterem alapvetően egy érdekes menüvel operál, aminek az a lényege, hogy "körethez választunk köretet”. Emiatt értelemszerűen veszett kreatívak, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy bonyolultak lennének.

A pankó morzsában sült zellerkockák például nem tekinthetőek brutálisan kicsavart dolognak, mégis valami új, nem megszokott és baromi finom megoldás. Ami szintén zseniális volt, az a pirított fodroskeles csicsóka, amivel egy vödörrel meg tudtam volna enni, pedig még mindig csak zöldségekről beszéltünk.

hirdetés

A köreteken túl is van azonban élet, van kínai ötfűszerrel tálalt kacsamell, wasabis marha tatár, de a klasszikus rántott csirke, gulyásleves és a somlói galuska is ugyanúgy játszik az étlapon.

Az is lenyűgöző volt, ahogy a gigantikus tonhalat, amit a vendégek szeme láttára filéztek ki, pár perc múlv a tányérainkon tisztelhettük egy uborkás salsával, ami valami parádés ízekkel támadt az arcunkba.

Az átalakítás oka pedig az volt, hogy az étterem kinézetét is ehhez a szellemiséghez csiszolják.

A munkálatokat  pedig a nemrég nemzetközi Red Dot elismerést kapó Laki Eszter és a dániai tapasztalatokkal is rendelkező Csap Viktor vezette, akik a tervezés és kivitelezés során mindvégig arra törekedtek, hogy munkájukkal az étterem ars poeticáját tükrözzék.  A végeredmény pedig egy igazán hangulatos, dzsungel-kert stiló lett, hatalmas terekkel.

A Traktor a belváros új, izgalmas találkozóhelye címre pályázik. Hiszen egy fancy sushizó és egy legendás szórakozóhely környezetében igazán remek helyszín lehet egy őrült éjszaka megalapozásához.

Közben pedig a tapaszos hangulatot kedvelők éppúgy jól járhatnak, mint a vegák, akiknek a húson túl is mutatnak valami eredetit.

 

Cím:

Zrínyi utca 2.

Nyitva tartás:

12:00 - 23:00

www.traktorbudapest.hu

hirdetés
KÖVESS MINKET:








Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!