hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Egy 3 éves gyerek értelmi szintjén áll, de tudatosan cselekedett a szekszárdi kislány gyilkosa
A gyanúsított korábbi javítóintézeti felügyelője döbbenetes dolgokat mondott a férfiról. Szerinte megelőzhető lett volna a tragédia.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 14.


hirdetés

Megdöbbentő dolgokat nyilatkozott a szekszárdi gyerekgyilkossággal gyanúsított férfi korábbi javítóintézeti felügyelője. Mint azt mi is megírtuk, a 19 éves férfi korábban két évet töltött fiatalkorúak börtönében. A felügyelő az RTL Híradónak azt mondta:

a fiú mentális problémákkal küzdött, már az intézetbe is úgy került oda, hogy 12 fajta gyógyszert szedett, ezért egy hétig azt se tudta, hogy a javítóban van.

Zárkózott volt, nem tudott beilleszkedni, mindig kihúzta magát a közös feladatok alól, teljes kirekesztettségben élt ott.

A felügyelő szerint

a szekszárdi gyerekgyilkos már akkor is egy 3 éves gyerek értelmi szintjén állt, de beszámítható volt, tudatosan cselekedett.

Azt is elmondta, hogy várható volt, hogy a 19 éves férfi bűncselekményt fog elkövetni, ha kikerül az intézetből, szerinte a tragédia elkerülhető lett volna, ha a fiú megfelelő segítséget kap.


KÖVESS MINKET:

Korábbi csecsemőjét is megölhette a sárkeresztúri nő
A 23 éves nő beismerte, hogy 2017 nyarán is szült egy gyermeket, akit egy erdőben magára hagyott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást 2019. március 16-án egy 23 éves nő ellen, aki a gyanú szerint egy zichyújfalui családi ház melléképületében a reggeli órákban megszülte, majd megölte újszülött gyermekét.

A gyanúsított, közölte most a rendőrség, kihallgatása során beismerte, hogy 2017-ben is szült egy gyereket, akit egy Pest megyei település erdős területén magára hagyott. A nő a helyszíni kihallgatása során megmutatta a korábban elkövetett bűncselekmény helyét.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást két rendbeli, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt folytatja.


KÖVESS MINKET:Döntött az EU: elhalasztják a Brexitet, de feltételekkel
A londoni parlamentnek a jövő héten el kell fogadnia a megállapodást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Haladékot kaptak a britek az Európai Uniótól: az állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójukon arról egyeztek meg, hogy 2019. május 22-éig hosszabbítják meg az Egyesült Királyság kilépésének határidejét, de csak akkor, ha a londoni parlament alsóháza elfogadja az erről szóló megállapodást a jövő héten.

A hvg.hu tudósítása szerint, ha mégsem fogadják el ezt a megállapodást, akkor az Egyesült Királyság április 12-ig továbbra is az Európai Unió tagja maradna, de eddig az időpontig értesítenie kellene az Európai Uniót, hogy részt fog-e venni a május végi európai parlamenti választáson.

Az Index.hu arra emlékeztet: a britek a mostani állás szerint nem vesznek részt az EP-választáson, a helyeiket már szét is osztották a többi tagország között. Április 12-ig tudnák legkésőbb jelezni, hogy ha mégis választást kellene náluk is tartani.

Ha nem kapnak halasztást a britek, és nem fogadnak el megállapodást sem, akkor március 29-én rendezetlen formában, egyik napról a másikra esnek ki az EU-ból. Ez komoly káoszt okozna az Egyesült Királyságban, de az EU is láthatóan el akarta kerülni ezt a forgatókönyvet - írja az Index.hu elemzése.


KÖVESS MINKET:
Napsütés és tavaszias idő után újabb hidegfront érkezik
Vasárnapig tart a jó idő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, lesznek ugyan gomolyfelhők, de esőre nem kell számítanunk – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése. Az északias szél többnyire mérsékelt marad, de Borsodban és a Tiszántúlon átmenetileg megélénkülhet a légmozgás. A csúcshőmérséklet 16 és 20 fok között várható. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép.hu előrejelzése szerint szombaton nyugaton és a Tiszántúlon számíthatunk sok napsütésre, máshol valamivel több felhő lehet az égen, de azért ezeken a tájakon is készülhetünk napos időszakokra. Csapadék nem várható. Keleten, északkeleten élénk lehet az északias szél. Délután 17-22 fokot mérhetünk.

Vasárnap folytatódik a kellemes tavaszi idő, bár időnként gomolyfelhők megjelenhetnek az égen, de egy-egy gyenge zápor csak néhol északon fordulhat elő. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmelegebb órákban 17-22 fokra számíthatunk.

Hétfőre egy hidegfront érkezik, ennek következtében feltámad az északnyugatira forduló szél, helyenként esőre, futó záporokra is számítani kell. Sokfelé visszaesik a hőmérséklet, de az Alföldön még mérhetünk 17-20 fok körüli maximumokat.


KÖVESS MINKET:
Eltemethette édesanyját a nő, akinek azt mondták, bombát találtak a sírban
Hosszú idő után kiderült, hogy nem is háborús bomba van a sírban, hanem egy vascső.
Címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Hosszú ideig kellet várnia egy miskolci asszonynak, hogy eltemethesse édesanyját. A nőnek ugyanis a sírásól azt mondták a hantról, ahova az édesanya koporsója került volna, hogy az előző temetés során egy háborús bombát találtak a sírban, de azt visszatemették a helyére. Így az asszony addig nem kaphatott engedélyt a búcsúztatásra, amíg a sírt le nem ellenőrizték.

A nő segítséget kért a rendőrségtől, de sokáig semmi sem történt. A nő ügyvédje szerint ugyanakkor a hatóságok feladata, hogy ilyen esetben intézkedjenek, de ez nem történt meg. A Blikk az illetékes rendőrkapitányságtól azt a választ kapta, hogy az ügyvéd állítása valótlan.

"A kollégáim a bejelentést követően haladéktalanul a helyszínre mentek, ahol megtették az elsődleges intézkedéseket, a Magyar Honvédség Tűzszerész Szolgálatát pedig azonnal értesítettük. A rendőrség tehát – amint a bejelentésről tudomást szerzett – a jogszabályi előírásoknak megfelelően, szakszerűen és haladéktalanul intézkedett" - nyilatkozta a lapnak Janasóczki Attila sajtószóvivő.

Végül hosszú idő után mégiscsak feltárták a hantot és fémdetektorral is átvizsgálták a területet, de kiderült, hogy a sírban lévő háborús bomba valószínűleg sokkal inkább egy helyi legenda, mint valódi robbanószer, hiszen a sírban csupán egy 15 centis fém csődarabot találtak.

"Megnyugvást jelent számomra, hogy az édesanyám abban a hantban nyugodhat, amelyet még ő választott ki magának"- mondta a lapnak az asszony, aki azóta eltemethette az édesanyját.

A lap annak is megpróbált utánajárni, hogy honnan eredhetett a háborús bomba története, de csak annyi derült ki, hogy a sírásók is egy régi kollégától hallották, aki pedig szintén csak hallotta valakitől, hogy valamikor abban a hantban pokolgépet találtak.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x