hirdetés
ber1.jpg

Egy 16 éves, beteg kislány álmát váltotta valóra a szegedi taxis

Vancsika nagyon jó tanuló, jogász szeretne lenni, de még sosem járt diszkóban. Eddig.
Dobó Maitz Petra írása - szmo.hu
2019. október 07.


hirdetés

2016 karácsonyán már hírt adtunk arról a szegedi taxisról, Berinszki Zoltánról, aki úgy döntött, az ünnepek alatt bármelyik beteg gyerkőcöt ingyen szállítja haza, majd a kórházba vissza, ha hazaengedik akár pár órára is a kórházból.

Berinszki Zoltán azóta a Taxisok és civilek a beteg gyermekekért Alapítványt is üzemelteti, Szeged taxis angyala továbbra sem tétlenkedik.

2019. szeptember 29-én például cirkuszba vitte Vona Auróra Vanesszát, aki 16 éves, Orosházán él és Arthrogryposis multiplex congentinában szenved (hasonlóan a pár hete a médiában bemutatott Zente babával, ez a betegség is a gerincvelői izomsorvadás egyik válfaja, amely sok esetben csontdeformitást okoz). Vanessza (vagy Vancsika, ahogyan mindenki szólítja) az édesanya tudomása szerint a második legidősebb ilyen beteg az országban.

"Vasárnap vittem cirkuszba egy orosházi AMC-s lányt (az orvosai szerint csoda, hogy egyáltalán járni tud, ami csak az ő akaraterejének köszönhető). Elmondta nekem, hogy 16-éves múlt, Orosházán a Táncsics Gimnáziumba jár (nagyon jó tanuló), majd a szegedi egyetemre szeretne jelentkezni jogásznak"

- mondta a taxis.

Vanessza ekkor megsúgta Zoltánnak, hogy legnagyobb vágya az volna, ha egyszer elmehetne egy olyan diszkóba, ahová a többi kamaszlány is eljár szombatonként. Ahol lehet zenét hallgatni, lehet táncolni.

Lapozz a továbbiakért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
zente.jpg

„Az orvoscsoport hozzáállása példás” – itt tart a kis Zente kezelése

Megvoltak az első vérvételek - innentől egy hónapon belül kell megkapnia a gyógyszert. Nagyon speciális kezelés következik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 05.Miután összegyűlt a 700 millió forint, amivel az SMA 1-es típusában szenvedő Zentének elkezdődhet a kezelése, és megkaphatja a világ legdrágább gyógyszerét, édesanyja leírta, hogy kezdődtek a vizsgálatok és az első lépések a gyógyulás felé vezető úton.

"Kedden Budapestre utaztunk az első érdemi tárgyalásra. Végigmentünk tematikusan az összes szálon. Van jó pár dolog aminek teljesülnie kell a magyarországi kezeléshez. Ilyen pl. az OGYÉI engedély, a Hungaropharma tevékeny részvétele ami által a gyakorlatban is ide kerül a Zolgensma, mely rendkívül kényes gyógyszer. Szállítani csak -70 fokon lehet. Aztán sok sok szerződés és jogi nyilatkozat melyeknek kidolgozása szintén folyamatban van. Az általunk felkért orvoscsoport hozzáállása példás! Kizárólag a fent leírt procedúrák függvénye a hazai kezelés. Csak ezért nem mondhatja még ki senki, hogy igen ők fogják beadni a Zolgensmát. Rajtuk ez már nem fog múlni" - írta a Facebook-csoportban az édesanya.

Lapozz a teljes Facebook-posztért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
xfaktor-35evutan.jpg

35 év után az X-Faktorban találkozott újra testvérével a 70 éves Antal bácsi

Ennél meghatóbb jelenetet nehezen lehetett volna összehozni...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 06.A 70 éves Balogh Antal Géza már csak megkapó személyiségének hála is a nézők szívébe zárhatná magát, ám a szombaton indult 9. széria versenyzője produkcióját is lelkesen fogadták.

Márpedig ő elsősorban egy szívszorító családi dráma feloldása reményében érkezett.

"Azért jöttem ide – tudom, hogy nem nyerem meg, énekelni nem tudok, gitározni nem tudok –, mert komoly oka van"

– kezdte a férfi, aki saját elmondása szerint 14 évesen vette először kezébe a gitárját, de 40 évre szögre is akasztotta azt. Az elmúlt tíz évben tanult meg rajta játszani és azóta nincs olyan nap, hogy ne venné elő.

Most azonban eltűnt testvére miatt lépett az X-Faktor színpadára.

"Van egy öcsém. Kettő volt, az egyik elment tavaly előtt, és a kisebbik öcsémet 35 éve nem láttam. Elég szűk anyagi körülmények között élt, és kért tőlem ötezer forintot kölcsön, mondta, hogy három hónap múlva visszahozza. Ez volt 35 éve, és a kis hülye lehet, nem mer jönni, de engem nem érdekel a pénz. Nem tudom, hol van. Kerestem Hernádon, mindenhol"

– árulta el Antal bácsi, majd belekezdett Bródy János Filléres emlékeim című számába, a stúdióban pedig a légy zümmögését is hallani lehetett a feszült figyelemtől. A produkció végén sokan állva tapsoltak.

ByeAlex szerint az eddigi mezőnyből ez az előadás kötötte le a legjobban, Puskás Peti pedig úgy összegezte a hallottakat, hogy "3 percben hallottuk 70 év bölcsességét".

Valamennyi meghatódott zsűritag igennel szavazott, de az igazán meghatározó pillanatok csak ezután következtek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
walk-2635038_960_720.jpg

Két barátja lett öngyilkos, 1600 kilométert sétált a fiatal nő, hogy így mentsen meg másokat ugyanettől

Szerinte a legfontosabb, hogy a rossz lelkiállapotban levők ne érezzék egyedül magukat.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. október 06.Sophia Badger Londonból Rómába sétál, miután két barátja is öngyilkos lett. A fiatal nő tehetetlenségében úgy döntött: előnyt próbál kovácsolni a tragédiákból azzal, hogy akciójával felhívja a figyelmet a mentális betegségekre.

A brit Metro azt írja: a nőt sokkolta barátai halálhíre, és azon tűnődött, vajon lehetett volna kicsit gyakrabban kapcsolatba lépni velük, és rendelkezésükre állt-e, amikor szükségük lett volna a barátságára.

"Elvesztésük hihetetlenül tragikus volt számomra"

- mondja a nő.

"Az öngyilkosság nagyon bonyolult gyászformát hoz magával. Nem igazán akarod elhinni, és küzdesz, hogy megértsd őket valahogy. Az elmúlt év napról napra hihetetlenül nagy kihívást jelentett számukra" - mondta a nő.

Sophia a lapnak elmondta: a tragédia után arra gondolt, valami pozitív dolgot kell tennie.

"Arra gondoltam, tennem kell valamit a mentális egészség tudatosítása érdekében, és pénzt kell szereznem mentálhigiénés jótékonysági tevékenységekre. Úgy döntöttem, hogy Rómába megyek, a Via Francigena nevű középkori zarándokút mentén, amelyről néhány évvel ezelőtt olvastam" - mondta a nő.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
levente-cimkep.jpg

Az SMA-s Levinek egy hónapon belül össze kell gyűjtenie a 700 milliót a kezelésére

A kisfiú Zentéhez hasonlóan gerincvelői izomsorvadásban szenved. Nagyon szorítja az idő: decemberben lesz kétéves, utána már nem kaphatja meg a méregdrága kezelést.
Címkép: Levente - SMA2 Facebook - szmo.hu
2019. október 07.Korábban mi is írtunk a hamarosan második évét betöltő Leventéről, aki, hasonlóan, mint a másfél éves Zente, SMA-ban, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenved.

Az Enyingen élő kisfiúnál félévesen diagnosztizáltak gerincvelő-izomsorvadást. Édesanyja szerint most még van esély arra, hogy ő is megkapja azt a 700 milliós kezelést, amelyre sorstársának is összegyűlt az adományokból. Nincs sok idő azonban a gyűjtésre, mert Levi decemberben lesz kétéves, a Zolgensma nevezetű kezelést pedig azután nem kaphatja meg, számol be a Blikk.

"Tudjuk, hogy a lehetetlent próbáljuk meg, de bízunk az emberekben. Levi életét gyökeresen változtatná meg a terápia, hiszen jelenleg kerekesszékhez van kötve. Remélem, egyszer majd láthatjuk a hároméves nővérével, Hannával szaladgálni az udvaron"

- nyilatkozta a lapnak édesanyja.

Levi, ha nem kapja meg idejében a méregdrága kezelést, idővel teljesen elveszti a mozgásszabadságát. Már most is lélegeztetőgépre van szüksége éjszakánként, ami sokat segít neki: erősíti az izmait és könnyebben tud tőle aludni is.

"Szülőként feldolgozni soha nem lehet, ha beteg a gyerek, csak megtanulunk ezzel együtt élni. Fájdalmas látni, amikor a testvére, Hanna hiába mondja neki: Gyere Levi, táncolj velem! Szeretnénk, hogy egyszer így legyen"

- mondta az anyuka.

Akinek van lehetősége hozzájárulni Levente gyógyulásához, a következő számlaszámra utalva tud segíteni: K&H számlaszám: 10402221-86767554-87841011 (Hosszú Gábor) IBAN: HU 12 10402221-86767554-87841011 SWIFT: OKHBHUHB Közlemény: AdományLevinek


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x