hirdetés
jail.jpeg

Egy 1590 forintos krém miatt két éjszakát töltött fogdában egy 17 éves lány

A krém véletlenül maradt nála, szó nélkül visszaadta, mégis bevitték.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 06.


hirdetés

Két éjszakát kellett fogdában töltenie egy 17 éves Svájcban élő brit-magyar lánynak, akinek véletlenül a kezében maradt egy krém - írja a 444.hu.

A magyart alig beszélő lány jogász édesapjával érkezett Magyarországra.

Október 22-én, délután fél 2-kor a lány és édesapja a nyíregyházi plázában vásárolgattak, majd különváltak, a lány egy drogériába ment. Az apa telefonon hívta lányát, hogy siessen, menniük kell.

A lány éppen elhagyta volna az üzletet, amikor megjelent a biztonsági őr, hogy közölje, lopáson kapta. A lány ugyanis elfelejtett fizetni egy 1590 forintos krémért, ami a kezében maradt.

hirdetés

A lány elnézést kért, és visszaadta a krémet. A biztonsági őr viszont ragaszkodott hozzá, hogy a lány vele menjen az üzlet raktárába, az édesapát pedig eközben nem engedte be.

A lány rosszul beszéli a magyart, de még a biztonsági őr által hívott rendőrökkel is egyedül kellett beszélnie, ugyancsak magyarul, a jegyzőkönyvet is ezen a nyelven vették fel, és íratták alá vele.

A rendőrök ezután magukkal vitték a lány, apját pedig csak este hat után engedték be hozzá.

Ekkor kezdődött a második meghallgatás. Itt már a férfi is jelen lehetett. A meghallgatás alapja a raktárban felvett jegyzőkönyv volt.

A lány újra elismerte tettét, bocsánatot kért, de így is őrizetbe vették.

A bíróság este 7-kor bezárt, az október 23-i ünnepnap miatt pedig csak két nappal állhatott bíróság elé a lány, ezért két teljes éjszakát a fogdában kellett tölteni. Azért, hogy végül megkapja a legenyhébb kiróható büntetést: szóbeli megrovást.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
m5-kamion-auto-halalos-baleset-mti-foto.jpg

Drámai videón a hét halálos áldozattal járó kamionbaleset

A tragédia egy hónapja történt az M5-ösön.
Címkép: MTI/Donka Ferenc - szmo.hu
2019. november 29.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk az M5-ös autópályán Kistelek közelében történt hét halálos áldozattal járó balesetről. A karambolt egy szerb kamion okozta, ami átszakította a szalagkorlátot és a szembejövő sávokban összeütközött két külföldi autóval.

hirdetés

Az RTL Híradó most közzétett egy videót is a balesetről.

A felvételen azt lehet látni, hogy az autópálya Budapest felé tartó oldalán egymás után érkeznek a kamionok. Ekkor még semmi nem utal bajra. Majd váratlanul az egyik szerelvény hirtelen megindul balra. Keresztül hajt a belső sávon és átszakítja a két pálya közötti szalagkorlátot. A szemből jövő két sávban éppen akkor érkezik két autó. Mindkét kocsi belecsapódik a kamionba és azonnal lángra lobbannak.

Az egyik autóban egy négy tagú román család, a másikban két koszovói és egy koszovói-belga férfi égett halálra. A kamion sofőrje nem sérült meg.

A kamion és közelében a két autó hatalmas lánggal ég. A környék összes tűzoltóját a helyszínre riasztották. Két oldalról próbálták megfékezni a tüzet, de semmit nem sikerült megmenteni.

A baleset után nem sokkal a kamion sofőrjét kihallgatták a rendőrök, aki azt mondta, hogy egy pillanat alatt irányíthatatlanná vált a szerelvény, ezért hajtott át a szembe jövők oldalára. A sofőr szerint az egyik oldalon magától befékezett a kamion. A férfi állítását a szakértői vélemény is alátámasztotta, vagyis valószínűleg műszaki hiba okozta a balesetet. Az RTL Híradó információi szerint a szerb kamiont nem sokkal a baleset előtt éppen fékproblémája miatt javították.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:

hirdetés
szombathely-allamkincstar-holttest.jpg

Holttestet találtak a szombathelyi államkincstár épületében

Lezárták a vizsgálat végéig.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 29.


hirdetés

Senkit nem engednek be az Államkincstár épületébe Szombathelyen, az 56-osok terén. A rendőrség szalaggal lezárta a bejáratot - írja a 112 Emergency Press.

"Meg nem erősített információink szerint a reggel munkába érkezők találtak rá egy férfi holttestére az épületben" - áll a portál cikkében.

A lap úgy tudja, hogy egy ötven év körüli férfi vesztette életét az épületben, holttestét reggel a munkába érkezők fedezték fel.

A 112 Eemergency Press úgy tudja, hogy az éjjeli portásról van szó.

hirdetés


KÖVESS MINKET:


hirdetés
kekvillogo-1000x667.jpg

Hat autó ütközött az M3-ason, két mentőhelikopter és több mentőautó is érkezett a helyszínre

Az utat teljes szélességében lezárták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 30.


hirdetés

Az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalának 102-es kilométerében, Kál térségében november 30-án 11 óra 10 perc körül az elsődleges adatok szerint hat jármű ütközött össze, melynek következtében többen megsérültek - írja a police.hu.

Az MTI a katasztrófavédelemre hivatkozva azt írja,

az egyik járműbe hárman beszorultak, őket feszítővágóval szabadították ki a tűzoltók. Két mentőhelikopter és több mentőautó is a helyszínre érkezett.

hirdetés

Az érintett útszakaszt a helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szelességében lezárták, továbbá a forgalmat Nagyfügednél terelik le a 3-as főútra, ahonnan a járművezetők Füzesabonynál hajthatnak vissza az autópályára.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
lotto-4.jpg

Nem vette fel 1,6 milliárdos nyereményét a magyar lottónyertes, elúszott a pénze

Nem ő az egyetlen, aki nem jelentkezett a nyereményéért. A megmaradt pénzt más játékosok kaphatják meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 30.


hirdetés

Szinte hihetetlen, de volt olyan nyertes, aki nem vette fel a hatalmas nyereményét - derült ki a Pénzcentrum írásából. A Szerencsejáték Zrt. közlése szerint

2018 nyarán valaki nem jelentkezett az ötöslottón, a jackpoton 1 milliárd 688 millió forintos nyereményéért.

Ám mint kiderült, ez nem is annyira ritka jelenség, hetente több ezer játékos nem veszi fel idehaza a nyereményét az ötös- és hatoslottón.

hirdetés

Ha valaki nyer, de nem jelentkezik időben a pénzért, akkor bizony pórul jár.

A portál azt is megtudta, hogy a hatoslottón 2015-ben volt hasonló eset, akkor 242,2 millió forint került az át nem vett nyeremények közé.

Az így megmaradt összegeket a Szerencsejáték Zrt. különsorsolásokra fordítja, vagy a játékok nyereményalapját egészítik ki vele, tehát előbb-utóbb játékosokhoz kerül a pénz.

A cég adatai szerint az alapjátékoknak kb. a 96 százalékát tudják kifizetni a határidőn belül jelentkezett jogos nyertes részére. A fel nem vett nyeremények hetente akár több milliót is jelenthetnek - írta meg a portál.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!