hirdetés
jail.jpeg

Egy 1590 forintos krém miatt két éjszakát töltött fogdában egy 17 éves lány

A krém véletlenül maradt nála, szó nélkül visszaadta, mégis bevitték.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 06.


hirdetés

Két éjszakát kellett fogdában töltenie egy 17 éves Svájcban élő brit-magyar lánynak, akinek véletlenül a kezében maradt egy krém - írja a 444.hu.

A magyart alig beszélő lány jogász édesapjával érkezett Magyarországra.

Október 22-én, délután fél 2-kor a lány és édesapja a nyíregyházi plázában vásárolgattak, majd különváltak, a lány egy drogériába ment. Az apa telefonon hívta lányát, hogy siessen, menniük kell.

A lány éppen elhagyta volna az üzletet, amikor megjelent a biztonsági őr, hogy közölje, lopáson kapta. A lány ugyanis elfelejtett fizetni egy 1590 forintos krémért, ami a kezében maradt.

A lány elnézést kért, és visszaadta a krémet. A biztonsági őr viszont ragaszkodott hozzá, hogy a lány vele menjen az üzlet raktárába, az édesapát pedig eközben nem engedte be.

hirdetés

A lány rosszul beszéli a magyart, de még a biztonsági őr által hívott rendőrökkel is egyedül kellett beszélnie, ugyancsak magyarul, a jegyzőkönyvet is ezen a nyelven vették fel, és íratták alá vele.

A rendőrök ezután magukkal vitték a lány, apját pedig csak este hat után engedték be hozzá.

Ekkor kezdődött a második meghallgatás. Itt már a férfi is jelen lehetett. A meghallgatás alapja a raktárban felvett jegyzőkönyv volt.

A lány újra elismerte tettét, bocsánatot kért, de így is őrizetbe vették.

A bíróság este 7-kor bezárt, az október 23-i ünnepnap miatt pedig csak két nappal állhatott bíróság elé a lány, ezért két teljes éjszakát a fogdában kellett tölteni. Azért, hogy végül megkapja a legenyhébb kiróható büntetést: szóbeli megrovást.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
31124621_2e023e3cfe4ad6fb8318d03fa7073fd4_wm.jpg

Egy egész család vert agyon egy dunavarsányi férfit szilveszterkor

A helyszínen még nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért közigazgatási hatósági eljárás indult a férfi halála körülményeinek tisztázására.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 12.


hirdetés

"Szilveszterkor meghalt egy 56 éves dunavarsányi férfi. Négy nappal később megtalálták holttestét, további öt napra rá kiderült, megölték, a Pest megyei rendőröknek azonban csak 24 óra kellett a tettesek azonosításához és elfogásához" - írja a police.hu.

A portál cikkéből kiderül: január 4-én otthonában családtagjai holtak találtak egy 56 éves dunavarsányi férfit.

A helyszínen még nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért közigazgatási hatósági eljárás indult a férfi halála körülményeinek tisztázására.

Az igazságügyi szakértő bevonásával végzett boncolás alkalmával öt nappal később a férfi testén bántalmazásból eredő sérüléseket rögzítettek, ezért az eljárást immár a büntetőeljárás szabályai szerint, emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatták a Pest megyei életvédelmi nyomozók.

A rendőrök 24 órán belül azonosították és elfogták a gyanúsítottakat.

hirdetés

A bűncselekményt nagy valószínűséggel a 36 éves B. Krisztián, élettársa a 41 éves N. Károlyné és fia, a 18 éves N. Tamás követték el.

Körözést adtak ki ellenük, miközben kapcsolatrendszerüket igyekeztek minél szélesebb körben feltérképezni. Így jutottak el a Komárom-Esztergom megyei Naszály településre, ahol késő este egy Kinizsi utcai háznál, egy Suzuki körül két, ismerősnek tűnő férfit láttak meg. A járműbe szálló és azzal elinduló két férfi útját egy Pest megyei nyomozókkal teli rendőrautó állta el.

B. Krisztián és N. Tamás kezén már bilincs volt, amikor az erősítésként megérkező komáromi és további Pest megyei rendőrök a házból felszólításra kilépő N. Károlynét elfogták. A bujkálásra használt házat ezek után átkutatták, és számos, a megölt dunavarsányi férfi otthonából származó mobiltelefonokat, ékszereket, élelmiszert lefoglaltak. Miután kiderült, hogy a Suzukit lopás miatt körözik, azt is lefoglalták.

B. Krisztián, N. Károlyné és N. Tamás tiborszállási lakosok ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vételük mellett - folytatja a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
drogotsziv.jpg

Videóra vették, ahogy egy rendőrautó motorháztetejéről szív fel drogot valaki

A felvétel eljutott a rendőrséghez is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 12.


hirdetés

Nem mindennapi, Magyarországon készült felvételt tett közzé a a Zsaruellátó Facebook-oldal, ami nekik köszönhetően eljutott a rendőrséghez is.

A felvételen azt lehet látni, hogy egy férfi fehér, porszerű anyagot szór egy rendőrautó motorháztetejére, azt kicsit szétnyomkodja egy kártyával, csíkot formáz belőle, és felszippantja.

Kábítószerbirtoklás miatt azóta már ki is hallgattak az ügyben egy 33 éves bátonyterenyei férfit. A rendőrség szerint az eset tavaly szilveszter és január 6. között történhetett, és a gyanúsítottnál az elfogásakor kábítószergyanús, fehér színű porral szennyezett szívószálat és alufóliadarabokat találtak.

Itt látható a videó:

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
obudai-tuz-mti-mihadak-zoltan-1000x665.jpg

Több lakóépület lángolt Óbudán, mindegyik lakhatatlanná vált

Egy ember megsérült, áramütést szenvedett.
MTI, fotó: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2020. január 12.


hirdetés

Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület égett - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

A korábbi információkat pontosítva közölte, hogy öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan.

Az egyikben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták.

Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját.

Az összes épület lakhatatlanná vált, ipari létesítményre nem terjedtek át a lángok.

hirdetés

A tüzet már körülhatárolták, már csupán utómunkálatokat végeznek, ezek azonban elhúzódhatnak. A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincsen veszélyben.

A három épületben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon. Egy ember megsérült, áramütést szenvedett, őt átadták a mentőknek. A vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanították.

A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből.

A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint az esettel összefüggésben idegenkezűség gyanúja eddig nem merült fel.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ors-vezer-tere-1000x582.jpg

Kiskorúakat akartak csoportosan kirabolni kamaszok az Örs vezér terén

Bűnügyi felügyeletbe kerültek a 12-15 év közötti fiatalok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 12.


hirdetés

Bűnügyi felügyeletbe került az az öt kamasz, akik csütörtökön a kora délutáni órákban négy kiskorút próbált meg kirabolni, közülük egynél pedig sikerrel is jártak.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a 12-15 év közötti fiatal letartóztatását, amelyet javítóintézetben hajtasson végre, hogy a kamaszok a tankötelezettségüknek eleget tehessenek. Az ügyészség álláspontja szerint ugyanis enyhébb kényszerintézkedéssel nem zárható ki a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye.

A Budai Központi Kerületi Bíróság megállapította, hogy a gyanú megalapozott, a letartóztatás helyett azonban bűnügyi felügyeletet rendelt el és csak a bűnismétlés veszélyét állapította meg.

A bíróság kötelezte a kamaszokat, hogy lakóhelyük szerinti budapesti kerületet nem hagyhatják el, nem hiányozhatnak az iskolából, és nem tarthatnak egymással kapcsolatot. Emellett elrendelte, hogy távol kell tartaniuk magukat az áldozataiktól.

A végzés ellen az ügyészség mindegyik fiatal vonatkozásában fellebbezést jelentett be a letartóztatás érdekében. Az ügyészség szerint ugyanis a kapcsolattartás tilalma a 21. századi technikai lehetőségek mellett rendkívül nehezen ellenőrizhető és hajtható végre. Ezen túl a forgalmas budapesti közterületen történő sorozatrablás megkísérlése azt mutatja, hogy a fiatalok a társadalmi szabályokat semmibe veszik, és ha szabadon mozoghatnak a lakóhelyük kerületében, ismét újabb bűncselekményt követhetnek el.

hirdetés

Forrás: Ügyészség

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!