hirdetés
kifosztas-szabolcska-mihaly-utca-bp-1000x537.jpg

Egészségügyi dolgozónak adta ki magát egy férfi, így fosztotta ki az idős lakót

A férfi elvette a tulajdonos mobiltelefonját és az aranynyakláncot is kitépte a nyakából.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 15.


hirdetés

Előbb megtévesztette, majd kirabolt egy idős lakástulajdonost egy férfi még augusztus végén Budapesten - írja a rendőrség a police.hu oldalon,

Augusztus 27-én, a reggeli órákban jutott be egy XI. kerületi Szabolcska Mihály utcában lévő társasház egyik lakásába úgy, hogy egészségügyi dolgozónak adta ki magát.

Nem törődve az idős tulajdonossal, körülnézett a lakásban, elvett egy mobiltelefont, majd kitépte a lakó nyakából az aranyláncot, végül ezekkel együtt távozott.

Az újbudai nyomozók elemezték a környéken lévő térfigyelő kamerák felvételeit és a talált nyomokat. A 35 éves, móri férfit a kiadott körözés alapján a székesfehérvári rendőrök szeptember 12-én fogták el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányság B. Jánost kifosztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Címkép: illusztráció (Google)


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ikerlanyok.jpg

Intenzívre került az indiai asszony, aki 73 évesen szült ikreket – férje szívrohamot kapott

A babák egészségesek, de idős szüleiket megviselték az izgalmak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 14.Rekord idősen, 73 évesen lett anya egy indiai nő, miután 80 éves férjével majdnem 60 éven át sikertelenül próbálkoztak gyereknemzéssel.

Mangayamma Yaramati ráadásul

egyből ikreknek adott életet

szeptember 5-én. A már idős, nyugdíjas asszony mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe - olyan donor-petesejtet kapott, amit férje, Sitarama Rajarao spermájával termékenyítettek meg.

Mielőtt az idős asszony belevágott volna a lombikbébiprogramba, számos konzultáción és vizsgálaton vett részt. Az egészségügyi szakemberek megállapították, hogy kora ellenére jó egészségnek örvend, így engedélyezték számára a szülést.

A házaspár ikerlányai egészségesen születtek, édesanyjuk pedig világra hozásuk után méltán érdemelhette ki a világ legidősebben szülő nője címet.

A történet azonban nem teljesen végződött happy enddel.

Az asszonyt a szülés után átvitték az intenzív osztályra, egyelőre ott is tartják a biztonság kedvéért, férje pedig röviddel a lányok megszületése után szívrohamot kapott a nagy izgalmak közepette

- írja a The Sun.

Amikor korábban arról kérdezték, mi lesz a gyerekkel, ha vele vagy feleségével bármi történik a koruk miatt, azt mondta: "Minden Isten kezében van. Aminek meg kell történnie, az megtörténik".


KÖVESS MINKET:hirdetés
sally_challen.png

Kilenc éve kalapáccsal verte agyon, de még mindig szereti meggyilkolt férjét a 66 éves nő

„Szeretlek, Sally” – ezt írta akkor egy cetlire, amit a holttestre tett. Most elárulta, hogy azóta sem változtak az érzései. Drámai történet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 14.Először állt a nyilvánosság elé Sally Challen azok után, hogy júniusban szabadlábra helyezték. A 66 éves nőt nyolc éve ítélték életfogytiglani szabadságvesztésre, miután reggeli közben közel húsz kalapácsütéssel agyonverte a férjét. A The Sun beszámolója szerint a nő most rövid nyilatkozatot tett, ebben többek között elismerte, hogy a meggyilkolt férje férje korábban pszichológiailag terrorizálta, tinédzser korában abortuszra kényszerítette, rendszeresen zaklatta a súlya miatt, valamint folyamatos nőügyeivel és hazugságaival becsapta.

Ennek ellenére könnyek között úgy fejezte be a nyilatkozat felolvasását, hogy

"Még mindig nagyon szeretem Richardot, rettenetesen hiányzik, és azt kívánom, bárcsak ne történt volna meg ez az egész. Ő az én részem."

Sally és Richard röviddel a gyilkosság előtt költöztek újra össze Surreyben. Úgy tervezték, hogy felszámolják angliai életüket és nemsokára Ausztráliába költöznek.

A végzetes reggelen a férfi baconös rántottát akart enni, de nem volt otthon hozzávaló, ezért elküldte a feleségét a boltba. Miután Sally visszaért, gyanút fogott, hogy miért kérte erre a férje. Titokban ellenőrizte Richard telefonját, feltűnt neki, hogy a férfi a távolléte alatt beszélt egy nővel, akivel korábban viszonya volt. Amikor Sally kérdőre vonta a férjét, Richard csak annyit mondott, hogy ne ellenőrizgesse őt.

A nő elkészítette a reggelit, majd miközben a férfi evett, egy kalapáccsal tizennyolcszor fejbe verte, konyharuhát tömött a szájába, a testet pedig egy régi függönybe csavarta. A holttestre egy cetlit dobott, amire csak annyit írt: "Szeretlek, Sally".

Ezek után elmosogatott, hazament a saját lakásába, majd miután másnap elvitte a fiát dolgozni, elindult, hogy öngyilkos legyen. A rendőrség végül Sussexben talált rá egy szikla peremén, miután az unokatestvérének telefonon mindent bevallott. A rendőrök két órán keresztül beszélték le Sallyt az öngyilkosságról.

A kétgyerekes nőt 2011-ben ítélték életfogytiglanra gyilkosság vádjával. Szabadulását egy olyan törvénynek köszönheti, ami akkor még nem is létezett, amikor börtönbe került. A 2015-ben elfogadott törvény szerint a mentális, pszichológiai manipuláció is családon belüli erőszaknak számít. A nő ügyvédei ennek segítségével érték el, hogy nyolc évvel a büntetés megkezdése után végül idén nyáron szabadlábra helyezték Sally Challent.

Az ítéletet jogi bravúrnak tartják a szakemberek.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
dr-ultrich-klopfer-orvos-abortusz-magzat.jpg

Több mint 2000 magzat maradványát találták meg egy abortuszokat végző orvos otthonában

Az amerikai orvost 2016-ban felfüggesztették, mert súlyos hiányosságokat és szabálysértéseket állapítottak meg a klinikáján. A maradványokra tíz nappal a férfi halála után bukkantak rá a családtagok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 14.Meg nem született babák maradványaira bukkantak egy szeptember elején elhunyt amerikai orvos otthonában a családtagok.

Dr. Ulrich Klopfer Indiana államban dolgozott orvosként egy nőgyógyászati klinikán, ahol számtalan abortuszt végzett el.

2016-ban azonban felfüggesztették a betegek megfelelő ellátásának elmulasztása, a dokumentációs követelmények megsértése, és a többszöri figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása miatt.

Az Indianai Egészségügyi Minisztérium 2014-es felülvizsgálata során ugyanis Klopfer klinikáján 27 hiányosságot tártak fel. Mivel a klinika nem nyújtott be tervet arra vonatkozóan, hogyan pótolnák ezeket a hiányosságokat, az állami hivatalt panaszt és bírósági kérelmet nyújtott be az abortusz elvégzésére jogosító engedély bevonására.

Egy másik, 2015-ös felülvizsgálat során azt is megállapították, hogy a klinika nem tartja be azt a törvényt, miszerint a betegeknek 18 órával az abortusz megkezdése előtt önkéntes beleegyezésüket kell adniuk, miután megkapták a kellő tájékoztatást.

Klopfer ezzel szemben már az első konzultáción kiadta az abortusz gyógyszert. A tanúvallomások szerint ráadásul ugyanazokkal a módszerekkel végezte el a terhességmegszakításokat, amiket már az 1970-es és 1980-as évektől kezdve alkalmazott.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
rendorseg-rendorauto-police-kep-1000x667.jpg

Hétfőtől országszerte ellenőrzik a vezetés közbeni élőzést, csetelést és szelfizést a rendőrök

A szeptember 16. és 22. között az egész országban összehangolt közúti ellenőrzést tartanak.
MTI - szmo.hu
2019. szeptember 14.Összehangolt közúti ellenőrzés kezdődik hétfőn egész Magyarországon - közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

A rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) éves ellenőrzési terve alapján szeptember 16. és szeptember 22. között tartja Magyarországon a "Figyelemmel az útra" elnevezésű ellenőrzését.

Az európai kampány során

elsősorban a menet közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrzik, de nagy hangsúlyt kap a menet közbeni csetelés, közösségi oldalon élőben való bejelentkezés (élőzés), és a szelfizés is.

A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy az ellenőrzés időszakán kívül is tartózkodjanak ezektől a figyelemelvonó tevékenységtől.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x