Égen-földön kereste a családja a férfit, akit a szerdai tüntetésről vittek el
Még eltűntként is bejelentették, és csak nagy sokára tudták meg egyáltalán, hova került.
24.hu, hvg.hu, Fotó: Hölvényi Kristóf - szmo.hu
2018. december 15.Ránézésre dönthették el a fiatalról a rendőrök, hogy beviszik-e a szerdai tüntetés után. Csak pénteken este engedték ki, és sokáig a családja sem tudott róla semmit, az anyja kereste kétségbeesve. Az esetről a 24.hu számolt be.

A férfi a szerdai tüntetés után éjjel 11 után ment ki az utcára, amikor végzett a munkában. Éjjel kettőkor igazoltatták a rendőrök, ezt még egy barátjának telefonon el is mondta, utána viszont elérhetetlenné vált.

December 13-án, csütörtökön reggel az ismerősei, családtagjai telefonálni kezdtek, hogy hová tűnhetett, végig hívták a kórházakat, rendőrkapitányságokat, de sehonnan nem kaptak érdemi információt.

A 27 éves férfit anyja csütörtök reggel be is jelentette eltűntként. Végül aznap este 8 órakor jelentkezett egy rendőr az anyánál, hogy kihallgatták a fiát, és hogy az Aradi utcai fogdába fogják átszállítani. Mint arról a lap beszámolt, az anya péntek reggel 9 órakor megjelent az Aradi utcában, hogy ruhát vigyen a fiának, de az nem volt ott. Felhívták a X. kerületi kapitányságot, így derült ki, hogy még nem szállították át a fogdába.

A rendőrség a családnak először még szabálysértésről beszélt, később viszont már bűncselekmény elkövetéséről, és a férfit csak pénteken este 7 óra körül engedték el.

"Az igazoltatás után a rendőrök azt mondták, mehetek haza, majd két rendőr a sorfalon kívülre kísért, szembe állítottak egy ősz hajú, szemüveges civil ruhás férfivel, aki megnézett minden oldalról, majd intett, hogy vihetnek"

- mondta a hvg.hu-nak.

"A vádirat alapján én is lehetnék, mert ugyanolyan cipő, nadrág, kabát, táska volt rajtam. De nem rongáltam vagy gyújtogattam. A tömeg sűrűjében voltam, láttam a tüzet, elmentem mellette, lefényképeztem, de csak szemlélője voltam az eseményeknek" - mondta a férfi.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x