hirdetés
kezmosas-fertotlenites-semmelweis-egyetem.jpg

Eddig egészen biztosan rosszul mostál kezet, pedig az sokat jelent járvány idején

Kiszúrtuk, milyen hasznos most, a koronavírus-pánik idején a Semmelweis oktatófilmje. Mutatjuk!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 27.


hirdetés

Még 2019 szeptemberében tett közzé egy hasznos és fontos videót a Semmelweis Egyetem - akkor, amikor még nem volt talán nyoma sem a koronavírusnak, nemhogy a járványnak.

Most pedig, hogy már a világ több mint 30 országában jelen van a vírusfertőzés, és a tisztaság, elsősorban a kéz tisztasága lényeges a fertőzés elleni védelemben, még a korábbinál is fontosabb a megfelelő, napi többszöri kézmosás.

A felvételen elhangzik, hogy kevesen tudnak helyesen és hatékonyan kezet mosni, pedig ez fontos.

Az egészségügyi világszervezet egy svájci kezdeményezésre alkotta meg a kézhigiéné 6 mozdulatsorát, amit mindenkinek meg kellene tanulnia.

hirdetés

Otthon is így kellene kezet mosnunk, hogy teljesen megtisztítsuk a kézfejünket a kórokozóktól.

VIDEÓ: Az alapvető 6 lépés a kéz teljes tisztaságához


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
89486274_536855073627946_7355522984963997696_n.png

Márciustól Budapest legháziasabb étteremcsaládja is házhoz viszi rendelésedet

Mostantól a VakVarjú négy étterméből is házhoz rendelheted kedvenc ételeidet!
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2020. március 27.


hirdetés

Bár most egy darabig hiányolnunk kell törzshelyeinket, a vasárnapi közös családi összeüléseket, a kedvesen mosolygó pincéreket, az otthonos hangulatot, de szerencsére a kedvenc fogásainkról most sem kell lemondanunk. Épp így a legfinomabb „varjúságokról” sem, ugyanis

Budapest legháziasabb étteremcsaládja, a VakVarjú mostantól házhoz szállítja fogásait.

Így neked nincsen semmi dolgod, csak kiválasztani, mi az, amit leginkább kívánsz, megrendelni és várni arra, hogy a falatok az öledbe „repüljenek”.

hirdetés

A VakVarjú Pest, Vakvarjú Újlipót, VakVarjú Buda és VakVarjú Csónakház éttermekből nem csak házhoz rendelheted az ételeket, de választhatod a személyes átvételt is. Utóbbi esetben azonnali rendelés esetén 40 perc múlva át is veheted az étterem ajtajában a friss finomságokat.

A teljes étlapot itt tudod megnézni, elöljáróban azonban eláruljuk, az összes népszerű VakVarjú-fogás szerepel rajta, a házias fogásoktól a reform ízekig. Hazaviheted többek közt a hely híres kenyérlángosát, VarjúMama és VarjúPapa kedvenc, négy főre szóló családi táljait, desszertnek pedig jöhet a palacsinta vagy egy ízletes császármorzsa.

Ráadásul akár három napra előre is leadhatod a rendelésedet és a kívánt időben, frissen, ropogósan kaphatod fel akár a teljes vasárnapi családi ebédet. Ha személyes átvételhez szeretnél rendelni, azt ide kattintva teheted meg, kiválasztva, hogy melyik étterembe veszed át a megrendelésed. Ha pedig házhoz szeretnél rendelni, választhatod az étterem saját varjait az adott étterem honlapján megjelölt kerületekben vagy keresd a hozzád legközelebb eső VakVarjút a Netpincér.hu-n.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
urhajos.jpg

Asztronauták adnak tanácsot, hogyan lehet kibírni a bezártságot

A kommunikáció, az öngondoskodás mellett még több fontos dologra is felhívják a figyelmet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 23.


hirdetés

A világ számos országában vezettek be kijárási tilalmat, vagy kérték meg az embereket, hogy maradjanak otthon a koronavírus-járvány miatt. Sokan vannak önkéntes, vagy elrendelt karanténban az otthonukban vagy intézményekben.

A "négy fal közötti" lét most új kihívást jelent az embereknek. Mindeközben pedig állandósult a járvány miatt stressz-helyzet is.

Szakemberek próbálnak segíteni azoknak, akiket megvisel a bezártság érzése. Most

a témát legjobban ismerő, heteket, hónapokat, éveket egy kis térben több társukkal összezárva élők, a NASA asztronautái osztották meg tapasztalataikat és adtak tanácsokat ahhoz, hogyan lehet ép ésszel végigcsinálni ezt az időszakot.

A kiképzésük során több olyan készséget is fejlesztenek, melyek a bezártság-érzést oldják.

hirdetés

Kommunikáció

Fontos, hogy jól, érthetően fogalmazz és jól hallgasd a másikat. Mondd el az érzéseidet, a cselekedeteid előtt beszélj ezekről, hagyjatok időt a sikerek és konfliktusok kibeszélésére. És ismerd el, ha valamiben tévedtél.

Vezetői-követői képességek

A csoport "vezetője" legyen pozitív, a tagok pedig aktívan kapcsolódjanak be a feladatokba, mindehhez nélkülözhetetlen a kölcsönös bizalom. Világosan kell a feladatot megfogalmazni, és a példamutatás is szükséges. Kérdezzetek, beszéljetek meg megoldási lehetőségeket.

Öngondoskodás

Figyeld a magad egészségét, a higiénés állapotod, az időbeosztásod. Gondoskodj a megfelelő alvásról és figyeld a hangulatodat is. Maradj aktív, hogy egészséges lehess. Ehhez fontos, hogy ismerd magad, a képességeid, a határaid. Tegyél azért, hogy csökkentsd a stressz-szintedet. Keresd a társas kapcsolatokat, legyen megfelelő időd a munkára, pihenésre, magadra.

A csapat gondozása

Figyeld a csoportod állapotát, legyél türelmes, bátorítsd, segítsd a többieket. Forszírozd a közös programokat, vállalj önként kevésbé népszerű feladatokat. Vállald el te is a kudarcot, de osztozz a sikerben is.

Közös együttélés

Tudni kell, hogy egy közös célért vagytok együtt, ehhez pedig kezelni kell az eltérő véleményeket, hasznosítani a tapasztalatokat, az egyének képességeit. Rugalmasság szükséges a nehézségekkel szemben. Ne versengjetek, az együttműködést keressétek, tiszteljétek a másik munkáját, de dicsérjétek is meg. Konfliktus esetén is higgadtan kezeljétek a helyzetet.

Forrás: 444.hu

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
woman-4763222_960_720.jpg

Arcápolási tippek 25 felett

A bőr nem felejti a neki okozott károkat, de a gondos törődést sem. Éppen ezért fontos, hogy már fiatalon elkezdjük a bőrápolást.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2020. március 26.


hirdetés

Ahogy kamaszként figyeltünk a pattanásokra, felnőttként is érdemes kialakítani egy napi bőrápolási rutint, hiszen a belefektetett energiát és pénzt az arcunk később meghálálja.

Milyen termékeket használj?

Mindenkinek érdemes kitapasztalni, hogy milyen a bőre, mennyire száraz vagy éppen zsíros, de ami közös nevező, hogy az arctisztítás és a hidratálás minden egyes bőrtípusnál elengedhetetlen. A reggeli-esti arctisztítás segít megszabadítani a bőrödet a rá került szennyeződésektől. A smink alapos eltávolításáról sem érdemes megfeledkezni, hiszen ha sminkben alszol, lehet, hogy jól mutatsz a pizsamádban, de hosszútávon hatalmas károkat okozhatsz az arcbőrödnek, ha nem hagyod lélegezni. A reggeli, elmosódott szemfestékről és a párnán hagyott fekete foltokról nem is beszélve…

Az arcápolási rutin az évek alatt változhat is, hiszen míg fiatalon elég az alapokra figyelni, addig 25 év felett már egyre nagyobb hangsúlyt kap a preventív használat is, hogy bőrünk minél tovább maradjon fiatalos és üde.

Az évek múltával azonban más céljaink is lehetnek, mint a regenerálás, a bőrfeszesítés, a bőrfeltöltés, táplálás vagy akár a hámlasztás, hogy minél kényelmesebben érezzük magunkat és továbbra is büszkén, mosolyogva nézzünk tükörbe.

hirdetés

A másik nagy kérdés általában az, hogy mégis, milyen márkát, összetevőket tegyünk be a bevásárlókosárba, ugyanis nem mindig a legjobban reklámozott vagy legdrágább termékek jelentik a legjobb minőséget. Annak érdekében, hogy megtaláld a neked megfelelőt, nézz picit a csomagolás mögé és a feliratok helyett inkább az összetevőkre koncentrálj.

Igazi csodaanyag például az Aloe vera. Ez egy nagyon sokoldalú, rengeteg jótékony hatással rendelkező növény: az Aloe gél gyulladáscsökkentő, segíti a sebgyógyulást és összetevőinek köszönhetően az arcbőrrel is csodát tesz. Gélje serkenti a kollagéntermelést, ezáltal bőrfiatalító hatása van. Nem hiába népszerű hatóanyag. Azonban az Aloe vera érdemei is tovább fokozhatók, ha a megfelelő hatóanyagokkal kombinálják. A Dr. Organic-nál például az összes termék víz felhasználása helyett Aloe vera alaplével készül. A legkülönlegesebb azonban a Csigagél termékcsalád. A csigagélt élő szervezet hozza létre, a csigák ezt használják arra, hogy megvédjék, helyreállítsák és hidratálják saját bőrüket és házukat.

A csiganyák szépítő hatására a feljegyzések szerint már a XVI. században felfigyeltek Franciaországban, ahol a királyi sebész a terhességi csíkok szülés utáni kezelésére javallotta.

A XX. században két felfedezés vezetett oda, hogy ma már mindenki élvezheti a csigagél jótékony hatásait. Egyrészt 1961-ben egy madridi, klinikai onkológus, Dr. Abad Iglesias felfedezte, hogy a csigák röntgen- és gammasugarak hatására olyan anyagot választanak ki, mely segíti bőrük gyógyulását. Később sikeresen kezelte az anyaggal a csernobili atomkatasztrófa áldozatainak égési sérüléseit. Másrészt, 1981-ben egy chilei farmer figyelte meg, hogy csigafarmján a fia kézbőre egyre simábbá válik és meglepően gyorsan gyógyulnak a ketrecekkel való foglalatosság közben szerzett apróbb sérülései is. Később kísérletezni kezdett és végül 1990-ben kerültek piacra az első, csiganyákot tartalmazó kozmetikai készítmények.

Hogyan szépít a csigagél?

Dr. Organic Bioaktív Csigagél az egyetlen csigagél, mely a csiga házának és bőrének regenerálására képes Helix Aspersa Müller kivonatát bőrnyugtató hatású poliszachariddal és tápanyagokban gazdag Aloe vera lével kombinálja. A csigagél anyagai serkentik a kollagéntermelést, ennek köszönhetően újra rugalmassá teszik a bőrt, tápláló, regeneráló, hámlasztó, méregtelenítő, hidratáló valamint antioxidatív hatások összességét egyesítik. Mindezt saját illóolaj-keverékük és hidratáló nátrium-hialuronát teszi teljessé, és alkot egyedülállóan nyugtató és hidratáló gélt.

A különleges krém összetevőinek köszönhetően teljessé teheted az arcápolást, a csigagél alkalmazásával pedig egy teljes termékcsalád áll rendelkezésedre: az arckrém mellett készítenek arcpakolást, szemkörnyékápoló - és arcápoló szérumot, valamint kéz- és körömápolót is. A minél szélesebb körre kiterjedő bőrápolással biztosíthatod, hogy az öregedés jelei is csigatempóban jelenjenek meg rajtad.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
kislany_ablak_karanten.jpg

Karantén 6 gyerekkel: egy brit anyuka hétköznapjai koronavírus idején

Néha egy gyerek is sok, na de hat? Különösen, ha kényszerűségből egész nap össze vagy zárva velük. A 48 éves Kellynek azonban ezzel semmi gondja nincs.
képünk illusztráció, fotó: Unsplash - szmo.hu
2020. március 23.


hirdetés

Pár hete még szinte teljesen ismeretlen fogalmak voltak az egészségügyi távolságtartás vagy az önkéntes karantén fogalma, mára azonban a hétköznapok része lett, így vezeti fel új sorozatát a Metro. A lap Az én karanténom címmel indított sorozatot, melyben bárki elmesélheti, hogyan tölti az önként vállalt vagy hatóságilag előírt bezártság napjait, heteit.

A sorozat első részében Kelly Newton, egy 48 éves nevelőszülő és vállalkozó meséli el, milyen a karantén hat tinivel együtt.

"7:30. Magamtól kelek fel. Csinálok egy csésze teát, miközben átnézem az üzeneteket, és átpörgetem a közösségi médiát"

- kezdi a részletes beszámolót Kelly.

A délelőtt meglepően csendesen telik beszámolója alapján. A lányok tanulnak, az iskola pedig folyamatosan információkkal látja el őket és a szülőket is, a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb tudnivalókról.

hirdetés

Amikor kicsit már lankad a figyelmük, Kelly mindig kiküldi őket egy kicsit játszani a kertbe. A lányok ugrálnak a trambulinon, egymással viccelődnek, szóval igazi tinik. Később ketten nekiállnak süteményt sütni.

A délután első felében jut idő egy kis tévézésre, miközben a férjének összeírja a bevásárlólistát. Külön megjegyzi, hogy a tinik "annyit esznek, mint a lovak", ez különösen igaz az egyik fiára.

Miután a férfi hazaér, két fiúval elindulnak a közeli boltokba vásárolni. Több boltot is bejárnak két óra alatt, de végül vécépapír, csirke és darált hús nélkül kénytelenek hazatérni. Úgyhogy változik a vacsora és hűtő alján még megbúvó kolbász lesz a vacsora hagymával és chorizóval.

Mindig összeülnek az asztalhoz vacsorázni, de ezúttal már egy közös rituálé előzi meg az étkezést: a kézmosás. Este hattól már lazítás van. Van, aki a híreket lapozgatja át, este nyolcra azonban a többség már megfürödve kezd el tévézni. Közben Kelly és a férje arról beszélgetnek, hogy a férfi szerződése lejár a hónap végén, és valószínűleg nem hosszabbítják meg.

Ez még nem is lenne nagy baj, csakhogy a férfi saját vállalkozása (redőnyös) is kezd befulladni: egyre kevesebb a megkeresés a koronavírus-járvány miatt. Mivel nincs jobb taktika a várakozásnál, egyelőre nem feszegetik tovább a kérdést. Este 1-kor mindenki ágyba bújik.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!