hirdetés
bagdi_eniko.jpg

Eddig csak csibeburgereknek énekelt, mégis teljesen elvarázsolta az X-Faktor zsűrijét Bagdi Enikő

Dallos Bogi szerint megvan a magyar Billy Eilish, ByeAlex pedig máris kijelentette, hogy szívesen írna dalokat a fiatal lánynak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 06.


hirdetés

Szombaton elstartolt az X-Faktor friss évada.

Amint arról mi is beszámoltunk, a zsűritagok idén sem vettek vissza a kritikusságból, de szerencsére már az első adásban is voltak rendkívül megható momentumok, mint pl. a 70 éves Antal bácsi testvéri újraegyesülése és fiatal tehetségek is felbukkantak, például a MnlSide művésznévvel alkotó rapperfiú, akinek ByeAlex videóklipet intézett.

Egy másik ígéretes tehetség pedig a gyorsétteremben dolgozó 19 éves lány, Bagdi Enikő, aki különleges hangszínével megbűvölte a mentorokat és a közönséget egyaránt.

Enikő saját elmondása szerint eddig csak csibeburgereknek énekelt, ennek ellenére Dallos Bogi, ByeAlex, Puskás Peti és Gáspár Laci is állva tapsolt libabőrt varázsoló produkciója után.

A visszafogott lány eleinte megszeppentnek tűnt, de Melanie Martinez Pacify Her című dalával végül mégis az eddigi mezőny egyik gyöngyszeme lett.

"Amikor mentor lettem, nagyon bíztam abban, hogy bejön egy ilyen lány, mint te. Szerintem biztosan szereted Billy Eilish-t. Szoktad hallgatni? Szerintem te leszel a magyar Billy Eilish. Ez marha jó volt"

- áradozott Bogi, aki a mostani fiatalok egyik legnagyobb idoljához hasonlította Enikőt.

A lány természetesen négy igent kapott és ByeAlexnek már ennyi is elég volt ahhoz, hogy felvesse, szívesen írna neki dalokat.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
byealex-x-faktor.jpg

A TV2 műsorváltoztatással próbál odaszúrni az X-Faktor nézettségének

Ha a Sztárban sztár leszek! különkiadása és a RTL Klub tehetségkutatója is érdekel, döntened kell.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 04.Hétvégén indul az X-Faktor kilencedik szériája az RTL Klub csatornáján és mostantól szombatonként, este 8 órakor várja a tehetséges és/vagy szórakoztató produkciókra kíváncsi nézőket.

A SorozatWiki információi szerint a TV2 is úgy döntött, hogy változtat az aznapi műsorfolyamán és 18:55-től fogja sugározni a Sztárban sztár leszek! című műsor extra válogatóját, melyben a leggyengébb jelentkezők pillanatain nevethetünk.

Tehát, ha valaki az estét a televízió előtt töltené és nagyon kapható az efféle tartalmakra, akkor választania kell majd a két konkurens műsor között.

A Sztárban sztár háromórás adása egy óra előnnyel indul, a Fókusz ideje alatt.


KÖVESS MINKET:hirdetés
netflix-4011346_1920.jpg

A magyar Netflix-rajongók örülhetnek: mától végre magyarul szól hozzánk a platform

Mostantól nem csak a felhasználói felület lesz teljesen magyar, de sokkal több feliratra, szinkronra és hazai tartalomra számíthatunk.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. október 04.A Netflix hivatalosan 2016 januárjában lépett be a magyar piacra, ám ekkor még nem volt igazán felhasználóbarátnak nevezhető hazai viszonylatban.

Eleinte angol felületen kellett boldogulnunk, alig találtunk magyar feliratokat, a szinkronos tartalmakat pedig szinte nagyítóval kellett keresni.

Idén februártól kezdődően azonban jelentős változás állt be a kínálatban, hiszen egyre több film és sorozat kapott feliratot, sőt felbukkantak az első magyar szinkronnal ellátott alkotások is.

Sokan a televíziózás jövőjeként tekintenek az efféle streaming szolgáltatókra és végre nálunk is újabb szintre lép a felhasználói élmény, hiszen mostantól itthon is lokalizált verzióban érhető el a Netflix szolgáltatása.

Azok kedvéért, akik nem ismerik, korábban már írtunk a Netflix működéséről, mely az interneten keresztül szabad lejátszást biztosít a készülékeinken (tévé, tablet, laptop). A rendszer pénzügyi oldala úgy működik, mint az HBO GO – havi előfizetéses rendszerben akármikor könnyen, gyorsan elő lehet fizetni, csupán egy bankkártyára van szükség hozzá, cserébe filmek és sorozatok óriási tárházából válogathatunk.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
SZG_3120.jpg

Az X-Faktor mentorai úgy döntöttek, hogy gazemberek lesznek – megnéztük az első válogatót

Dallos Bogi azonnal felvette a ritmust, gonoszságban sem maradt el kollégáitól. Voltak megható pillanatok, nem maradtak el a bohócok, és mintegy mellesleg, hibaszázalékként feltűnt néhány tehetség is.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2019. október 06.A gyerekek néha zseniálisan rá tudnak tapintani dolgokra. Az én kisfiam például következetesen dementoroknak hívja az X Faktor zsűrijét, dacára, hogy többször kijavítottuk, és tulajdonképpen neki van igaza. Sokkal jobban hangzik, és úgy tűnik, Gáspár Laciék mostanra eljutottak a mentorok személyiségfejlődésében a teljes cinizmusig.

Feladták, hogy az önértékelési zavarban szenvedő sztárjelölteket - akiknek a tehetsége és az önérzete jellemzően fordíottan arányos - emberként kezeljék.

III. Richárdhoz hasonlóan úgy döntöttek, hogy gazemberek lesznek, és mindenkit úgy oltanak, mintha csak kolléga lenne.

Bogi rögtön az elején megtapasztalhatta a szakma szeretetét, de zökkenőmentesen felvette a ritmust. Gáspár Laci közlésére: "De furi, hogy te most ott ülsz" Bogi szemrebbenés nélkül visszakérdezett: "A Peti, vagy én?" amivel rögtön odalökte mentortársát Alex és Laci elé. "Hogy a Peti ott ül, az sokkal furcsább." De Puskás Peti sem maradt adós, mert az alábbi tanáccsal látta el a közönséget: "Ugyanezt kell majd csinálnotok, mint a Boginak. Nevetgélni." Amit Bogi némi bosszankodással elintézett, pedig fel is rúghatta volna, székestül.

Érthető okokból az első adásban nagy hangsúlyt fektettek rá, hogy minél többször, minél több módon reflektorfénybe kerüljön Bogi, az új mentor, aki nem csak éneklésben, gonoszságban is felveszi a versenyt mentor társaival. Az est folyamán többször is Kormos Anettet villantott. Rögtön az első blokkba olyan jelentkezőket vágtak össze, akik Bogi We All című számát gyilkolták. "Ez most nem sikerült. Máskor sem fog" - állapította meg Bogi angyali mosollyal. Az este folyamán egyébként többször is élvezhettük vitriolos oldalát. Azzal a hölgynek például, aki Boggie Parfüm című dalával készült, közölte: "Örültem, hogy nem az én dalom."

Itt kell megjegyeznem, hogy ezzel együtt is alighanem Bogi lesz all time kedvenc női zsűritagom a honi tehetségkutatók történetéből.

Talán az első, akin nem érzek szemernyi műviséget sem.

Beül, és egyszerűen olyan, amilyen, mondja, amit gondol, van egyénisége, nem akar semmilyen lenni. A beszólásai is azért ütnek nagyot, mert ettől a bájosan egyszerű, mosolygós lánytól váratlanul ér. Olyan, mintha a Hattyúk tavát kereszteznék a Jekyll és Hyde-dal, ahol Odette a fehér hattyú olykor átváltozik feketévé.

Bevallom, akárcsak a mentorok, én is döntöttem: mentálhigiénikus megfontolásokból nem fogom percről percre és fellépőről fellépőre felidázni az adást. Végeredményben akit érdekel, nézze meg. Csak a legérdekesebb pillanatokat ragadom ki.

Rögtön az első próbálkozó, Kósz Bence üdítő jelenség volt, őszintén megmondta, hogy nem tud énekelni, viszont nagyon szertne televíziós műsorvezető lenni. A mentorok meg is állapították, kár, hogy nem tud úgy énekelni, mint műsort vezetni.

Bence, innen üzenem, van remény. Egy olyan csatornán, ahol ÉNB Lali műsorvezető lehet, valószínűleg óriási a hiány. Gondoltam, hogy összeírom azokat a műsorvezetőket - és itt a műsorvezető szót most nagyon tág értelemben használom -, akiknél már most jobb vagy. Húsznál letettem róla.

Azt hiszem, a same in English országában nem szabad csodálkoznom, hogy "Gentlemans" (sic!) néven színpadra engednek bárkit is. Az egyik magyarázat, hogy az RTL klubnál végtelenül cinikus emberek dolgoznak. És ez a jóhiszemű verzió.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
joker-cimkep.jpg

Ez az a Joker, amire szükségünk van, de nem érdemeljük meg

A szuperhős-hadseregeket felvonultató megalomán CGI-orgiák után úgy kell a mozinézőknek a Joker, mint egy falat kenyér.
Polák Zsóka - szmo.hu
2019. október 04.Kár elvitatni, hogy a nagy stúdiók számára jelenleg a szuperhősbizniszben van a pénz, a DC és Marvel-gépezet pedig az igények jó kiszolgálójaként évről évre nyomja ki magából az újabb és újabb darabokat a legkülönfélébb felállásban: hol előzményfilmet kapunk, hol összeeresztik az összes szuperembert egy még nagyobb, még drágább balhéra.

A nézők pedig közben lassan immunissá válnak az ingercunamira, már senkit nem zökkent ki, hogy ismét fél New Yorkot letarolta az éppen ügyeletes CGI-rosszfiú, és bár mindez amolyan igazi, agyat popcornba fojtós kikapcsolódás, gépiesen várjuk ki a feliratok utáni jelenetet, hogy lássuk, mi lesz a következő epizódban. Évi kötelező szuperhősadag pipa, jöhet is a következő.

Ebbe a csúcsra járatott, és lassan túl jól ismert világba toppant most be bohóccipőjével Joker és az ő előzményfilmje, amely pont azért hat frissítően, mert szinte semmi szuperhősfilmes nincsen benne. Persze, benne van a szokásos motívum, hogy a rendszer rontja meg az embert, ám mindezt nem 5-6 szájbarágós dialóguson és halott szeretteken át látjuk, hanem Arthur Fleck vizuális kórlapján keresztül. A mentális zavarokkal küzdő férfi a társadalom alsóbb bugyraiban tengődik, ám az minden erejével próbálja kivetni magából őt. A sérült férfi ugyan jár heti tanácsadásra, inkább azzal oldják meg kezelését, hogy kap egy kártyát, amit roham esetén magyarázatként odanyújthat az őt őrültnek gondoló embereknek: beteg vagyok, ezért vannak nevetőgörcseim. Mindezt egy olyan világban gondolják megoldásnak,

ahol az elmebetegektől elvárják, hogy normálisan viselkedjenek, és ez a kettősség kezdi felőrülni Arthur amúgy sem túl stabil idegrendszerét.

Sokatmondó, hogy a közhangulat is olyan mélységekben van, hogy egy gyilkos bohócban látják meg a változás fényét, Arthur akaratlanul is szimbólum lesz.

Az őrület olyan, mint a gravitáció, csak egy kis lökés kell hozzá – hangzott el Heath Ledger Jokerének híres utolsó mondata A sötét lovagban. Todd Phillips filmjében ezeket a kis lökéseket ismerjük meg igen széles skálán: lökés az is, hogy fiatalok összeverik a sikátorban, de ugyanilyen ereje van egy lesajnáló pillantásnak is a buszon – mindegyik lassan, de biztosan lökdösi Arthurt az őrület legmélyebb bugyrai felé.

Jokert még sosem láthattuk ennyire lecsupaszítva: ahogy a gyakran félmeztelenül táncoló férfi minden bordája kilátszik, addig a kínjait sem takarja el semmi,

pedig próbálja vastag bohócsmink alá rejteni. Míg Jack Nicholson 1989-es alakítása ugyan izgalmas és szórakoztató volt, az ő Jokere egy piperkőc elmebeteg volt mindenféle mély karakterrajz nélkül. Phillips nem is ehhez nyúlt vissza, hanem A sötét lovaghoz, és Heath Ledger hátborzongatóan jó bohócához hasonló Joker-ábrázolást választott, aki a már a teljes pompájába fejlődött őrület volt, a Jokerrel pedig aprólékosan be is mutatja a bukás stációit.

A sötét lovagban Nolan a Batman: A gyilkos tréfából merített, amely nagyjából annyira kirívó volt a megjelenésekor 1988-ban a képregények közül mély karakterrajzával, ahogy a Joker 2019-ben a Marvel által uralt színes-szagos szuperhősvilágban.

Phillips szintén ebből merített, ezért is állhat közel egymáshoz a két Joker, bár egészen felesleges összehasonlítani a Batmannel szemben álló, immáron az őrület maximumán pörgő szadistát és az elutasító társadalommal szélmalomharcot vívó sérült férfit.

Joaquin Phoenix ismét bebizonyította, hogy korunk egyik legizgalmasabb színésze, aki jól tette, hogy visszatért a filmezéshez: zaklatott arcát, kilógó csontjait, és a bohócsminket összemosó könnyeit igazi kínlódás nézni, mégsem tudjuk róla levenni a szemünket.

Az, hogy Todd Phillipst ültették a rendezői székbe adhatott némi okot az aggodalomra, hisz ha végigtekintünk eddigi filmográfiáján – Cool túra, Másnaposok-trilógia, Terhes társaság -, akaratlanul is beúszott egy olyan Joker képe, aki a mészárlásait két fingós poén közé rejti.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x