hirdetés
sheeran-gyerekek.jpg

Ed Sheeran valóra váltotta két magyar kisgyerek álmát

A gyerekek találkozhattak kedvencükkel a Szigeten, sőt még közös fotót is készíthettek vele.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 10.


hirdetés

Ed Sheeran kétségkívül az idei Sziget egyik legjobban várt előadója volt, és nem is okozott csalódást. A nap teltházas volt, az énekes pedig valósággal elvarázsolta a 60 ezres közönséget szerda este.

De volt azonban két magyar gyerek, akinek hatalmas álma volt, hogy élőben is találkozzon Ed Sheerannel. Ezt a vágyukat a Csodalámpa Alapítvány és a Brit Nagykövetség váltotta valóra.

"Nem kis fába vágtuk a fejszénket, miután két gyermek is azt kívánta, bárcsak találkozhatna Ed Sheerannel. Azonban hála a Brit Nagykövetség közbenjárásának, mindkét gyermek álmát valóra tudtuk váltani! Ezúton is köszönjük Ed Sheeran hihetetlen kedvességét, és a fantasztikus koncertet, amit a két kis rajongója együtt hallgathatott végig!"

- írta posztjában az alapítvány.

A gyerkőcök még közös fotót is készíthettek a sztárral.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
lottonyertes-autista-testver-1000x583.jpg

30 évig havonta 3,5 milliót kap a lottónyertes, aki autista testvéréről is gondoskodik a pénzből

Az ír férfi saját bakancslistás álmaira és családja megsegítésére költené a nyereményét, amely egész életére anyagi biztonságot jelent neki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 07.Egész életében vígan élhetne nyereményéből egy ír férfi, miután hatalmas összeget nyert a lottón, mégsem csak magára költi az egészet, hanem autista testvérén is igyekszik segíteni.

Dean Thomas Weymes a Lottery's Set For Life szerencsejátékon nyert, amelyet idén januárban hirdettek meg először az Egyesült Királyságban.

A lottónak ezen formája garantálja, hogy a szerencsés győztesek nem herdálják el a nyereményüket, mivel nem egyszerre, hanem havi részletekben kapják meg az összeget.

A játékosoknak öt számot kell választani 1-től 47-ig, majd egy úgynevezett Life Ballal egy újabb számot megtenni. Ha valaki eltalálja a számokat a Life Ballon kívül, 10 ezer fontot, azaz 3,5 millió forintot fizetnek neki minden hónapban egy éven keresztül. Ha viszont a Life Ballal együtt minden szám megegyezik, ezt az összeget 30 éven keresztül megkaphatja a szerencsés nyertes, így nagyjából egész életére nem lehet gondja az anyagiakra. Ha esetleg meghalna, mielőtt a teljes nyeremény hozzákerülne, automatikusan a családja örökli a fennmaradó pénzt.

Weymes életében először játszott, a számai pedig azonnal meghozták neki a sikert, így ő lett az első, nyilvánosság elé állt győztes az új szerencsejáték történetében.

Dean Kaitlyn Weymes

Dean Kaitlyn Weymes added a new photo.

Az Amazon webáruháznál dolgozó férfi a számok kihúzásának estéjén nem is foglalkozott azzal, hogy megnézze, nyert-e, másnap pedig ugyanúgy ment dolgozni, mint máskor. Az első szünetében viszont végre lecsekkolta a számokat, ekkor pedig arra gondolt: "Nem kell itt lennem, ha nem akarok itt lenni."

"Azt mondtam, hogy beteg vagyok, és hazamentem. Másnap már fel is mondtam. Amikor a HR-es megkért, hogy töltsem ki a felmondólapot, volt egy olyan rész, hogy miért lépek ki. Azt írtam: megnyertem a lottót, nyugdíjba megyek. Erre azt mondták, ezt nem adhatom így le. Szerintem azt hitték, viccelek" - mesélte Weymes.

"Ez hihetetlen! 24 éves vagyok, és már gyakorlatilag biztosítva van az életem a halálomig. Miután kiderült, hogy nyertem, rögtön tudtam, hogy mi lesz: a havi 10 ezer font lehetővé teszi nekem, hogy megvalósítsam a bakancslistámat."

Lapozz, hogy mire költi a pénzt:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
vetteé.jpg

Leukémiából felépült magyar kisfiú álmát teljesítette Vettel a Hungaroringen

Eriknél 4 és féléves korban diagnosztizálták a betegséget. Ma már tünetmentes, és most különösen boldog, mert találkozhatott legnagyobb kedvencével.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06.Sebastian Vettel ugyan nem nyerte meg a magyarországi Forma-1-es futamot, de hatalmas sikert aratott egy kisfiúnál.

A német pilóta egy magyar fiúnak, Eriknek teljesítette a kívánságát.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) és a A Ments Életet Közhasznú Alapítvány összefogott, hogy egy álmot megvalósíthassanak. Erik minden vágya az volt, hogy találkozhasson kedvencével, a Ferrari pilótájával, Vettellel.

Az Álomvarázslók bejegyzésükben mesélték el a történetet:

"Egy újabb kívánság teljesült. Eriknél 4,5 éves korában diagnosztizáltak leukemiát. Szerencsére azóta már tünetmentes és közeledik az 5 év letelte is. Mindig imádta a Forma 1-et és Sebastian Vettelt. A kívánsága ebből adódott, szeretett volna vele találkozni, Magyarországon a Hungaroringen" - írták.

Végül a nagy találkozás összejött, és Erik nagyon élvezte. Az eseményről fotók is készültek, ami külön meglepetés volt, és nagy öröm is egyben.

Ha te is támogatni szeretnéd az alapítvány munkáját, illetve az álmok valóra váltását, megteheted az alábbi számlaszámon: Ments Életet Közhasznú Alapítvány 10702019-67010941-51100005

Fotó: MTI/Illyés Tibor


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ev-macskaja-depresszios-fiu-1000x563.jpg

Kihúzta a depresszióból 14 éves gazdáját a kandúr, az Év Macskája lett Angliában

A 8 éves keverék cica jelentette kis gazdája egyetlen reményét arra, hogy édesapja elvesztése után újra legyen kedve élni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 09.Szó szerint megmentette gazdája életét egy macska, amely elnyerte Angliában az Év Macskája címet - számolt be róla a BBC.

A 8 éves keverék cica ugyanis kihúzta a mély depresszióból a 14 éves Finn Hackesont, aki azután veszítette el az életkedvét, hogy meghalt az édesapja, amit nehezen tudott feldolgozni.

A családapánál tavaly júniusban diagnosztizáltak rákot, három héttel később pedig már elhunyt. Ez hatalmas csapás volt fia számára, akit édesanya szerint burokba zárt a gyász, depressziós és zárkózott lett.

Az Asperger szindrómás fiú teljesen elvonult a világtól, mindig szomorú volt, amit anyja tehetetlenül nézett. Ez viszont megváltozott, amikor Finn meglátta a fekete macskát és örökbe fogadta, "a fekete köd felszállt".

"Végre újra tudott mosolyogni. Teljesen megváltozott a kisugárzása"

- mondta Gayle Atkins, Finn édesanyja.

Cats Protection

Cats Protection added a new photo.

"A macskák nem ítélkeznek, nem kényszerítenek arra, hogy beszélj az érzéseidről. Elfogadják úgy az embert, ahogy van, ez pedig megfizethetetlen.

Remélem, hogy Finn és Jeffree története alapján az emberek megértik, milyen hihetetlen támgoatást tudnak nyújtani a macskák az autista gyerekek és felnőttek számára."

A fiú kis kedvencét jelölték a brit Év Macskája díjra, amit több száz társát maga mögé utasítva meg is nyert.

Csütörtökön tartották a díjátadót, ahol az egyik zsűri azt mondta, maga is látja, milyen elképesztő változást hozott Jeffree gazdája életében.

Az esemény egyik szervezője szintén örül annak, hogy Finn és cicája egymásra találtak, az ő történetük pedig bizonyítja, hogy az emberek és az állatok közötti erős kötelék mennyit tud segíteni a nehéz időkben.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
onkentesek-afrikaban-magyar-kongoi-misszio.jpg

Magyar önkéntesek segítettek egy otthontalanná vált afrikai özvegynek

Kisfilm készült a misszióról, amelynek során a nő számára felépítettek egy házat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 07.Ma a világon 1,6 milliárd ember él megfelelő hajlék nélkül. Közülük 1 milliárdan élnek nyomornegyedekben.

2019. április végén az Afrikáért Alapítvány munkatársai 12 önkéntessel közösen Kongó fővárosába, Kinshasába utaztak.

A misszió célja az volt, hogy megismertessék az önkénteseket a helyi lakhatási és földtulajdonnal kapcsolatos problémákkal és bevonják őket azok megoldásába.

Az Európai Unió által támogatott Teremtsünk Biztos Lakhatást projekt keretein belül szeretnék közelebb hozni és megismertetni az Európai Unió állampolgáraival a globális lakhatási és földtulajdonjogi problémákat, hogy megértsék, hogyan függ az európaiak szociális, gazdasági és környezeti jóléte a világ többi részének fellendülésétől.

VIDEÓ: A film előzetese

A filmben először Kinshasát láthatjuk, hogy képet kapjunk az ott uralkodó állapotokról.

Ezután megismerjük Mama Alphonsine történetét.

Az asszony a férje halála után, nem tudta érvényesíteni jogait és a férj családja kilakoltatta. Neki, lányainak és unokáinak építettek házat a magyar önkéntesek.

A misszió tagjai úgy tapasztalták, hogy közös nyelv nélkül is képesek együtt dolgozni az emberek egy közös célért.

A film utolsó negyedében több helyi ember mondja el, milyen mindennapi nehézségekkel küzdenek. És azt is megtudhatjuk, hogy négy fal és egy tető milyen stabilitást jelent egy család számára. A filmet Gyukin Milovan forgatta és vágta.

VIDEÓ: A magyarok kongói missziója


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x