hirdetés
boat-tragedy-budapest-hableany-20190529-mysecretbudapest-22-1000x667.jpg

Dunai hajóbaleset: a Szabadság hídnál is találtak egy holttestet a vízben

Egyelőre nem azonosították.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 06.


hirdetés

Újabb holttest került a Duna felszínére a halálos áldozatokat követelő múlt szerdai hajóbaleset után.

Június 5-én, szerdán éjjel a Szabadság hídnál találtak holttestet.

A 24.hu információi szerint a hatóságok nem sokkal éjfél előtt emelték ki a vízből.

A lap kérdésére az ORFK szóvivője, Gál Kristóf azt mondta, hogy a holttest azonosítása jelenleg is tart.

Szerdán egyébként nap közben két holttestet találtak a Dunában, mindkettejüket azonosították, mindketten a balesetben elsüllyedt Hableány utasai voltak.

A TEK által kialakított ideiglenes bázison, ahonnan a Hableány mentését irányítják ma sajtótájékoztatót tartottak. Hazai szakértők, a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mondták el a részleteket, és az üggyel kapcsolatban beszélt a sajtó munkatársainak a dél-koreai szakértők vezetője is.

Elmondták azt is, hogy a Hableány esetéhez hasonló ügyekben,

amikor a testek nagy mértékben roncsolódnak, a fényképek, igazolványok alapján történő beazonosítás lehetetlen, ujjlenyomat, DNS, vagy fogászati lelet alapján azonosíthatók a holttestek.

Ezúttal az Interpol DVI Protocol nevű áldozatazonosító eljárást alkalmazzák.

A levett nyomokat össze tudják hasonlítani a dél-koreai adatbázisokkal, így a folyamat gyorsabban halad. Dél-Koreában ugyanis mindenkitől tízujjas ujjlenyomatot vesznek az első személyi igazolványa elkészítésekor, ez pedig belekerül az adatbázisba.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
arviz.jpg

Elmosta az özönvíz az egyik legősibb magyar falut – segítséget kér a polgármester

Hűtőre, gáztűzhelyekre és bútorokra lenne a legjobban szükség.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 05.Május 29-én és 30-án is elöntötte az árvíz Dédestapolcsányt és a település mintegy negyedét, vagyis 150 házat tett ezzel részben, vagy teljesen lakhatatlanná.

A környékbeli városokból hiába küldtek segítséget, a tűzoltók sem tudtak mindent megmenteni.

Sok házat alá kellett dúcolni, de olyan is van, ahová talán soha nem térhetnek vissza a lakók.

Dédestapolcsány mindeddig a Bükk egyik legősibb ékköve volt, most azonban a fennmaradása is veszélybe került.

Az egyik legősibb magyar falu, hiszen már ezer éve lakják, viszont az elmúlt napok heves esőzései és áradásai nagy veszélybe sodorták. A helyi patak kilépett a medréből és egyre inkább elhódítja a száraz területeket, az ott élők az elmúlt évtizedek legnagyobb árvizének lehettek tanúi.

A helyzeten az sem segít, hogy a települést korábban körbeölelő erdőség nagy részét kiirtották, ezért a hegyoldalról lezúduló víz is szabad utat kapott.

Az önkormányzat felmérte a károkat, abban reménykednek, hogy az állam és különböző segélyszervezetek anyagi segítséget nyújtanak a vészhelyzetben.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
hajroncs-hableany-duna-tragedia-halalos-hajobaleset-buvarok-magyarok-1000x666.jpg

Erősnek kell maradnunk, ezt meg kell tennünk - mondják a magyar búvárok

A halálos hajóbalesetben elsüllyedt Habeány roncsainál dolgozók számára a lelki teher a legnehezebb.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 06.Ki kell emelni a holttesteket, hogy a családok elbúcsúzhassanak szeretteiktől, erősnek kell maradniuk, amíg be nem fejezik a feladatot - ezt mondta az RTL Klub Híradójának a Hableány roncsánál merülő búvárcsapat vezetője.

A roncsnál dolgozó csapat magyar tagjai szerint ők jól bírják, de a dél-koreai búvárokat lelkileg nagyon megviseli a munka.

A hajóroncs közeléből eddig egy nő és két férfi holttestét hozták fel.

Előbb csak sáros lé, azután vaksötét. A búvár csak ennyit lát, és azután úgy érzi, mintha a semmibe mászna le a létrán. Ráadásul a lámpa sem segít - mondta az RTL Klub stábjának a roncsot felderítő csapat vezetője.

A Dunában most nagyon sok a hordalék. A magyar búvárok már ismerik a magyarországi folyókon a helyzetet, ezért ők vezetik a múlt szerdán történt hajóbalesetben elsüllyedt hajó felderítési és mentési munkálatait. Mi is írtunk róla, hogy videót tettek közzé arról, mennyit láttak a búvárok a vízben.

A csapat vezetője elmondta, hogy nincsen köztük olyan, akit ne kellett volna már kimenteni. Legutóbb hétvégén volt olyan vészhelyzet, amikor mentésre volt szükség.

A videóhoz és a folytatáshoz, kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
margit-hid-virag-mecses-mervai-mark5.jpg

Dél-koreai turista holttestét találták meg a Margitszigetnél

A férfi a múlt heti dunai hajóbaleset tizenharmadik dél-koreai áldozata.
MTI, Címkép: Mervai Márk - szmo.hu
2019. június 05.Azonosították a Margitszigetnél délelőtt talált holttestet.

A férfi a múlt heti dunai hajóbaleset tizenharmadik dél-koreai áldozata

- közölte a rendőrség szerda este az MTI-vel.

A rendőrség közölte, folyamatos a kutatás, a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresnek még 13 dél-koreai utast és a hajó kéttagú magyar legénységét.

Korábban az M1-en arról számoltak be, hogy szerda délután a Duna Fejér megyei és budapesti szakaszán találtak egy-egy holttestet, de az azonosításuk még tart.

Múlt szerda este, nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely 35 emberrel a fedélzetén másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét még aznap megtalálták, 21 ember pedig eltűnt. Azóta nyolc holttestet találtak a Dunában; ha bebizonyosodik, hogy a szerda délután előkerült kettő is a hajóbaleset áldozatáé, akkor még 13 embert kell keresni.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
hajo2.jpg

Hableány-tragédia: újabb holttestet találtak a Dunában, a víz felszínén lebegett

Ő lehet a tragédia 14. áldozata.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 05.A mai nap folyamár már találtak egy elhunytat az elsüllyedt hajó egyik nyílászárójánál.

A holttestre a műszaki mentésért felelős nemzetközi csapat egyik magyar búvára talált rá, miközben a hajóroncs műszaki állapotát mérte fel, és lehetséges rögzítőpontokat keresett a későbbi kiemeléshez.

Az Index szerint délután négy óra előtt egyszer csak megjelent a víz felszínén egy újabb holttest, amelyet aztán motorcsónakokon érkező rendőrök vettek körül, majd kiemelték.

Az információt a rendőrség a hvg.hu-nak megerősítette.

"A mai napon, a délután folyamán a kutatásban részt vevők találtak egy holttestet a Duna budapesti szakaszán, amelynek azonosítása folyamatban van"

- írták.

Múlt szerda este nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elsüllyedt.

Hét embert kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták, 21 ember eltűnt. Azóta több újabb áldozat holttestét találták meg, ám még mindig 10 felett van az eltűntek száma.

Mivel csütörtök délutánig néhány centiméteres vízszintemelkedésre számítanak a Duna budapesti szakaszán, ezért várhatóan még csütörtökön sem próbálják meg kiemelni a múlt heti hajóbalesetben elsüllyedt roncsot.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x