hirdetés
Drónokkal figyelték a forgalmat, kétpercenként fogtak szabálytalankodókat
Sokan száguldoztak motorral, és volt aki a záróvonalat is átlépte - a francia módszer meglehetősen eredményesnek bizonyult.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 17.


hirdetés

A drónok számtalan helyzetben jó szolgálatot tehetnek, erre jött rá a francia rendőrség is. Egyre gyakrabban használják a korszerű technikát a közúti ellenőrzések alkalmával is.

Egy szerdai balesetnél az autópálya egyik baleseti gócpontjánál próbálták ki, két drónt is a levegőbe küldtek, hogy megfigyeljék a forgalmat.

Az új módszer segítségével több szabálytalanul közlekedő motorost is elkaptak. A motorosok nem csak túl gyorsan száguldoztak, de közben a záróvonalat is rendszeresen átlépték.

Az észlelés után jelezték a közelben lévő kollégáknak a szabálytalanságot, ők pedig elkapták a motorosokat.

Egy óra alatt 35 motorost intettek le, volt aki 90 eurós büntetést kapott. A kétórás akcióban 64 alkalommal kellett a rendőröknek intézkedniük.

A helyszín azért volt fontos, mert idén már történt itt halálos baleset, és három súlyos sérüléses baleset is volt.

A francia rendőrség szóvivője szerint ezt a technológiát egyre gyakrabban fogják használni - írta a Connexion.

Címlapkép: illusztráció


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Meghalt egy 74 éves, járókeretes férfi, akit egy fiatal nő teljes erővel lelökött a buszról
Az esetről készült döbbenetes videót a Las Vegas-i rendőrség tette közzé. A nő azért gurult be, mert az idős ember azt kérte, 'legyen kicsit udvariasabb'.
Independent - szmo.hu
2019. május 16.A 74 éves Serge Fournier Las Vegas-ban utazott a helyi buszon, és az egyik megállónál járókeretével elindul a kijárat felé, mert le akart szállni. Ekkor szállt fel a 25 éves Cadesha Bishop, akit az idős ember ki akart kerülni.

A busz kamerája rögzítette, ahogy a férfi és a fiatal nő váltottak néhány szót egymással, aztán következett a tragikus végkifejlet: az ajtóban álló férfit a nő teljes erőből hátbalökte. Serge Fournier kizuhant a buszból, arccal a járdára, rá a járókeretére.

Az esést még túlélte, de a Las Vegas-i rendőrség tájékoztatása szerint később a kórházban belehalt sérüléseibe. A rendőrség közzé tette a videót, és körözést adtak ki a nő ellen. Meg is találták, és a buszon utazó néhány szemtanút is, akik azt vallották: a nő hangos trágárságokat kiabált már akkor, amikor felszállt a buszra. Az idős férfi ezután halkan arra kérte, legyen egy kicsit udvariasabb. A nő ettől gurult be, és lökte meg a férfit.

Cadesha Bishopot gyilkosság vádjával tartóztatták le. A helyi televízió megszólaltatta az áldozat szomszédait is, akik szerint a bácsi nagyon kedves, jószándékú ember volt, és döbbenetüket fejezték ki amiatt, ahogyan mostanában az emberek egymással bánnak.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Lecsukják az anyát, aki arról csetelt egy internetes pedofillal, hogy milyen „csúnya dolgokat” csinálhat a kisfiával
Pedig a nő visszakozott, és ő maga jelentette fel a zaklató férfit. Amit tett, mégis bűncselekmény, a kisfiát is elvették.
Mirror. Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. május 16.Az angliai Middlesbrough-ban élő anya a Kik nevű csetoldalon elegyedett beszélgetésbe egy vadidegennel, aki megtévesztő módon egy női név, az "Emily" mögé bújt. Valójában azonban egy 37 éves férfi volt, Phillip Glass, aki egy idő után rátért arra, amit valójában akart: szexuális jellegű témákra. Az anyának van egy általános iskolás kisfia, miután ezt Glass feltérképezte, elkezdett arról évődni az asszonnyal, hogy mennyire szeretne egy olyan családot, ahol a szülők és a gyerekek egy ágyban alszanak, és szexuálisan is "nyitottak" egymásra.

Az anya - a bíróságon sem derült ki, milyen indíttatásból - belement a játékba, és két napon át arról csetelt a férfival, hogy milyen "csúnya dolgokat", szexuális tevékenységeket folytathatna a kisfiával.

A nő két nap után észbe kapott, közölte a csetpartnerével, hogy "soha nem engedném, hogy a fiamhoz valaki ilyen módon hozzáérjen". A férfi kérte, hogy gondolja meg magát, felajánlott 20 ezer fontot (majdnem 7 és fél millió forintot), ha összehozza a kisfiával, de a nő törölte a beszélgetést, és a férfit feljelentette a rendőrségen.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Elrabolhatták az eltűnt maglódi vállalkozót
Az 50 éves Pintér Gyulát eddig eltűntként keresték, de már bűncselekmény miatt nyomoznak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 17.Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy kutyájával együtt nyomtalanul eltűnt egy maglódi vállalkozó. Az 50 éves Pintér Gyulát az autósműhelyében látták utoljára pénteken, azóta nem adott életjelet magáról, már a telefonja sem elérhető.

Később a Bors arról számolt be, hogy Szlovákiában megtalálták a férfi kutyáját. Az állatot a lap információi szerint Léva környékén, két település között bóklászva találták meg a helyiek és a chip alapján sikerült beazonosítani. A vizsla a lap értesülései alapján már visszakerült a férfi családjához. A Bors szerint pedig még azt a Hummert is visszakapta a család, amellyel a férfi elhagyhatta lakóhelyét.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság most a Bors megkeresésére megerősítette, hogy átminősítették a nyomozás státuszát. A férfit csütörtökön még eltűntként keresték, most azonban már bűncselekmény ügyében vizsgálódnak. "A Monori Rendőrkapitányság személyi szabadság megsértése miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen" - írja a lap, majd azt is hozzáteszik, hogy a rendőrség a szlovák hatóságokkal is felvette már a kapcsolatot.

A rendőrség információi szerint a férfi körülbelül 170-175 centiméter magas, átlagos testalkatú, barna, rövid hajú. Eltűnésekor pedig fekete színű szövet pólót, amin Lamborghini felirat látható, valamint egy fekete színű, oldalzsebes nadrágot viselt.

A monori rendőrök kérik, hogy aki a képeken látható férfit felismeri vagy tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen munkaidőben személyesen a Monori Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1/236-28-83-as telefonszámon, továbbá bejelentést tehet az ingyenesen hívható a 06-80/555-111-es ”Telefontanú” zöldszámán vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szlovákiában találták meg az eltűnt maglódi vállalkozó kutyáját
A férfiről ugyanakkor péntek óta semmit nem tud a családja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 17.Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy kutyájával együtt nyomtalanul eltűnt egy maglódi vállalkozó. Az ötvenéves Pintér Gyulát az autósműhelyében látták legutóbb, ugyanis a férfi luxusautók felújításával foglalkozott. A vállalkozó péntek óta nem adott életjelet magáról, már a telefonja sem elérhető.

A Blikk most arról számolt be, hogy

a férfi Répa nevű vizsláját megtalálták Szlovákiában.

A kutyáról a lap információi szerint egy kassai nő osztott meg fotót. A Blikk ugyanakkor úgy tudja, hogy az eltűnt férfinak nem élnek rokonai és ismerősei Szlovákiában, a lap szerint Gyula így feltehetően az autófelújítási, illetve értékesítési munkája miatt kerülhetett oda.

A rendőrség jelenleg is eltűntként keresi Gyulát, aki információik szerint körülbelül 170-175 centiméter magas, átlagos testalkatú, barna, rövid hajú. Eltűnésekor pedig fekete színű szövet pólót, amin Lamborghini felirat látható, valamint egy fekete színű, oldalzsebes nadrágot viselt.

A monori rendőrök kérik, hogy aki a képeken látható férfit felismeri vagy tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen munkaidőben személyesen a Monori Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1/236-28-83-as telefonszámon, továbbá bejelentést tehet az ingyenesen hívható a 06-80/555-111-es ”Telefontanú” zöldszámán vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x