hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Drogosnak hitték, magára hagyták a sztrókos kamaszlányt egy albertirsai játszótéren
A 12 éves lány életét egy polgárőr mentette meg.
Címkép: Google Street View - szmo.hu
2018. szeptember 14.


hirdetés

Nem sokon múlt az élete a 12 éves Szandrának, amikor hirtelen összerogyott egy albertirsai játszótéren - írja a Blikk. A lány rosszul lett, de senki sem segített neki, ugyanis a járókelők azt gondolták, hogy biztosan részeg vagy füves cigit szívott.

Egyedül egy polgárőr, Szemők István sietett a lány segítségére.

"A nővérem kislánya szólt, hogy menjek, mert a közeli játszótéren fekszik egy lány. Azonnal odasiettem: sajnos, sokan elmentek mellette, mert valószínűleg azt hitték, hogy ivott, esetleg füves cigarettát szívhatott. Én rögtön láttam, hogy az ujjai nagyon furcsán állnak. Képtelen volt felemelkedni a porból, mozogni vagy összefüggően beszélni"

- emlékezett vissza a történtekre a lány megmentője, aki a Készenléti Rendőrség köztársasági elnöki őrségénél dolgozik rendőrként.

A kamaszlány sztrókot kapott. Ez a lap szerint gyermekkorban nagyon ritka eset, de kiemelten fontos, hogy a beteg időben segítséget kapjon.

"Csak akkor van esély a gyógyulásra, ha 3, vagy a legújabb protokoll szerint 4,5 órán belül megkapja a szükséges kezeléseket."

A kislány szüleit munka közben érte a hír. Szandra fel is hívta az édesanyját, hogy rosszul van, nem tud felállni. Először az édesanya is azt hitte, hogy gyermeke csak viccel, ám hamar megértette, hogy tényleg bajban van. Így azonnal elindultak hozzá, de útközben már a mentők is értesítették.


KÖVESS MINKET:

Tanulóvezető hajtott a villamossínekre és a megállóba a Király utcánál, leállt a forgalom
A 4-es, 6-os helyett pótlóbuszokat kellett indítani, de már helyreállt a rend.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

Nem tudni, hogyan keveredett egy tanulóvezető a Király utcánál a sínekre, és hogy került fel félig a villamosmegállóba szombaton délelőtt. A BKK a közösségi oldalára kitett fotón mutatta meg a fura balesetet.

A tanulóvezető az autójával egy időre megbénította a 4-es, 6-os villamos forgalmát is, ezért pótlóbuszokat kellett beállítani. A BKK közlése szerint a helyzet már rendeződött, és a forgalom zavartalan.


KÖVESS MINKET:
Órákig feküdt műtétre előkészítve, meztelenül, begyógyszerezve egy nő, mire kiderült, hogy elmarad a beavatkozás
A kezelőorvosa délután közölte a reggel óta várakozó asszonnyal, hogy kapacitáshiány miatt nem került sorra. Majd arra kérte, hogy menjen haza.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

Egy budapesti kórházban vesekő-műtétre előkészítve feküdt egy beteg órákon keresztül, mire közölték vele, hogy a műtét aznap elmarad, mert nincs már rá kapacitás.

Az asszony - akinek már volt hasonló beavatkozása - elmesélte, hogy előző nap feküdt be a kórházba, a műtét napján már 5-kor keltettek, hogy 7-re legyen megfürödve, befáslizott lábbal készen a műtétre. Kapott infúziót, és bódító tablettát is. A szobatársait sorra hordták el mellőle, de őt csak hitegették. Végül a kezelőorvosa ment be hozzá, hogy közölje, nem lesz operáció.

"Közölte, hogy rossz híre van, törölve az operáció, mert az aneszteziológusnak nincs ma már kapacitása, úgyhogy öltözzek fel és menjek haza"

- mesélte el a Blikknek.

Azt is az orvos mondta neki, hogy bár már hónapokat várt erre a műtétre, de a napokban biztosan nem tudják elvégezni a beavatkozást.

Dr. Bense Tamás szerint egy ilyen halasztásnak számtalan oka lehet, akár egy váratlan komplikáció, egy elhúzódó előző műtét, vagy egy nem várt akut eset is. De egy másik osztályon is sor kerülhet egy váratlan beavatkozásra, ami az aneszteziológus kapacitását leköti - közölte a kórház. A lapnak azt írták, hogy a szakma szabályai szerint jártak el, és sajnálják, hogy a beteg elégedetlenül távozott.


KÖVESS MINKET:

Bomba van a sírban, nem tudja eltemetni hetek óta halott édesanyját egy miskolci nő
Édesapja már 15 éve ott nyugszik, és a sírásók már akkor észrevehették a bombát mellette, de a családnak erről nem szóltak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

Egy miskolci asszony nem akart hinni a fülének, amikor a diósgyőri temetőben az ügyintéző közölte vele: édesanyját nem tudják végső nyugalomba helyezni, mert a családi sírhelyben, ahol a nő édesapja 2004 óta nyugszik, egy bomba van – írta meg a Blikk.

A szerkezetet, mint kiderült, már a nő édesapjának 2004-es temetésekor észrevették ugyan a sírásók, azonban a temető vezetése úgy döntött: nem vetetik ki a bombát földből, hanem mellé temetik a nő édesapját.

A családot azonban erről nem tájékoztatták.

"Sejtésünk sem volt arról, hogy mit rejt a sír, amit ápolunk, gondozunk. Rossz belegondolni, mekkora veszélyben voltunk, pláne a temetés alatt: bármikor felrobbanhatott volna a szerkezet" – mondta az asszony a Blikknek.

Mivel a helyzetet több hete nem sikerült megoldani, a család úgy döntött, hogy a szertartást megtartják, ám a ravatalról az édesanya nem végső nyughelyére került, hanem vissza a hullaházba. Ott azonban csak március 11-ig tudják tárolni.

"Egyértelmű, hogy a rendőrség mulasztása miatt maradt el a bomba hatástalanítása, ugyanis egy kormányrendelet szerint csak ők kérhetik fel a munkára a tűzszerészeket" – közölte a Blikk megkeresésére dr. Lichy József ügyvéd.

A Blikk megkereste a Honvédelmi Minisztériumot, ahová a nő elküldte panaszát. Azt közölték: amint értesültek a problémáról, soron kívül felvették a kapcsolatot a hölggyel, bár, mint írták, nem a Honvédelmi Minisztérium hatásköre és illetékessége a mentesítési eljárás kezdeményezése.

Nyitóképünk illusztráció, fotó: Pixabay


KÖVESS MINKET:
Bezárják a fóti gyermekvárost, szétszórják a gyerekeket
Nem kerülhetnek rosszabb körülmények közé.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

A kormány arról döntött, hogy a fóti Károlyi István Gyermekközpontban biztosított ellátásokat a jövőben más helyszíneken nyújtja a rászoruló gyermekek számára.

Kalocsán, Aszódon, Zalaegerszegen és Budapesten helyezik el őket.

Zalaegerszegen és Kalocsán európai uniós forrásból megvalósuló új, korszerű férőhelyek garantálják majd a gyermekotthoni ellátás minőségének javulását – közölte az Emmi sajtó- és kommunikációs főosztálya a Magyar Hírlap érdeklődésére.

Az a cél, hogy valamennyi gyermek a számára megfelelő, színvonalas ellátáshoz jusson. A kiváltás nem jelentheti az ellátási színvonal csökkenését, az új helyszíneken új férőhelyek is létrejönnek, ami az elhelyezési feltételekben is fejlődést és minőségi javulást jelent - mondta pár hónapja a Magyar Hírlapnak Fülöp Attila, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

A kormány célja 2010 óta, hogy minél több, az állam gondoskodására szoruló gyermek élhessen családi környezetben, ezért erősítik meg a nevelőszülői rendszert. Egy tavaly év végén elfogadott jogszabály alapján 2020 január 1-jétől bevezetik a nevelőszülői gyedet a kétévesnél fiatalabb gyermeket nevelők esetében - közölte a minisztérium.

Ugyanakkor a Károlyi Gyermekközpont nem az '50-es évekből itt ragadt, árvák befogadását végző tömegintézmény. A területen kisebb, néhol egészen új, uniós pénzekből felhúzott épületekben végzik mozgássérült gyerekek, valamint mentális problémákkal küzdő fiatalok gondozását, és működik egy szülő nélkül érkezett menekült gyerekeket gondozó részleg is - emlékeztet a 24.hu. A lap szerint kérdés, kihez kerül a kastély.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x