hirdetés
2.jpg

Drámai fotók: Több ezer szalmabála lángolt Reszneken

Teljes terjedelmében égett három mezőgazdasági épület, akár tetemes lehet.
Fotó: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat - szmo.hu
2018. augusztus 06.


hirdetés

3500 szalmabála gyulladt ki Reszneken - tette közzé Facebook-oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oldala.

A posztból kiderült: teljes terjedelmében égett három mezőgazdasági épület Resznek határában. Egy kétezer-nyolcszáz négyzetméter alapterületű és egy hétszáz négyzetméteres, több ezer darab szalmabála tárolására használt bálatároló, és egy terményszárító.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

A tűzhöz nagy erőkkel riasztották a környék tűzoltóegységeit: a lenti, a zalaegerszegi, körmendi és a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat, a pacsai és a szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit. A helyszínre érkezett egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, hét vízsugárral tizennyolc órás oltási munkálatok után tudták körülhatárolni a lángokat.

A tűzben végül senki nem sérült meg.

hirdetés

Az RTL Híradó beszámolója szerint a kár értékét még nem tudni, de a bálák akár 35 millió forint is lehetett, ráadásul az épületek is megsemmisültek a 10-15 méter magas lángokban. A környékbeliek szerint elképzelhető, hogy szándékosan gyújtották fel a bálákat, mert a tulajdonos többeknek is tartozott és több haragosa is volt.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
elhunyt-22-eves-valogatott-birkozo-toth-bendeguz.jpg

Edzés közben rosszul lett és meghalt egy 22 éves válogatott birkózó

Bendegúz társai már a mentők kiérkezése előtt elkezdték az újraélesztést, a kórházban is másfél óráig küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni.
MTI, Címkép: Magyar Birkózó Szövetség/Facebook - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

Huszonkét éves korában elhunyt Tóth Bendegúz, az ESMTK válogatott birkózója.

A magyar szövetség csütörtökön közölte:

a sportoló szabadtéri edzés közben lett rosszul. Társai a helyszínen elkezdték szakszerűen újraéleszteni, amit folytattak a kiérkező mentőegységek is. Tóth Bendegúzt a Honvédkórházba szállították, ahol azonban hiába küzdöttek mintegy másfél órán át az életéért.

Hozzátették: a halál okát az orvosszakértői vizsgálat után lehet megtudni.

Tóth Bendegúz a magyar szabadfogású birkózás nagy ígéreteként 2014-ben kadet Európa-bajnoki ezüstérmet, 2017-ben U23-as Eb-ezüstöt, 2018-ban mindkét fogásnemben egyetemi világbajnoki ezüstöt szerzett. Bekerült a felnőtt válogatottba is, részt vett a tavalyi vb-n és az idei Eb-n.

hirdetés

Tóth Bendegúzt a Magyar Birkózó Szövetség saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
madeleine-mcCann-northfoto.jpg

Új fejlemény: meggyilkolhatták a 13 évvel ezelőtt eltűnt Madeleine McCannt

A kislánynak egy portugáliai üdülőhelyen veszett nyoma 2007-ben, néhány nappal negyedik születésnapja előtt.
MTI, Címkép: Northfoto/PA Wire/PA Images - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

Madeleine McCann meggyilkolásával gyanúsítják a 2007-ben eltűnt brit kislány ügyének új szereplőjét német illetékesek csütörtöki tájékoztatása szerint.

A német férfi ellen gyilkosság gyanújával indult nyomozás, amelynek alapján mindenki előtt világos lehet, hogy "abból indulunk ki, hogy a kislány halott"

- mondta a braunschweigi ügyészség szóvivője német hírportálokon idézett sajtónyilatkozatában.

A szóvivő csak az ügyészség szerda este kiadott rövid közleményének tartalmát ismertette. A nyomozás érdekeire hivatkozva újabb részleteket nem ismertetett, kérdésekre nem válaszolt.

A közlemény szerint a gyanúsított egy szexuális bűncselekmények, köztük gyermekek szexuális bántalmazása miatt többször elítélt 43 éves férfi, aki jelenleg is hosszú szabadságvesztését tölti egy tettéért, amely független a brit kislány ügyétől.

hirdetés

Madeleine McCann egy portugáliai üdülőhelyen, Praia da Luzban tűnt el 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A német gyanúsított 1995 és 2007 között megszakításokkal a térségben, Algarve régióban élt, néhány évig éppen Praia da Luz és a következő nagyobb település, Lagos között lakott egy házban. Voltak alkalmi munkái, de főleg bűncselekményekből tartotta fenn magát, a többi között kábítószerrel kereskedett és betört szállodákba, apartmanokba.

A férfi ellen a braunschweigi ügyészség rendelt el nyomozást a Madeleine McCann-ügyben. A nyomozást a szövetségi bűnügyi hivatal folytatja brit és portugál társszervekkel együttműködve.

Madeleine McCannt az eltűnése óta eltelt 13 évben Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján látni vélték, de sehol nem akadtak a nyomára.

A szülők által létrehozott alapítvány rendszeresen közzétesz számítógépes eljárással "öregített", fotóhű portrékat arról, hogy Madeleine a kora haladtával éppen hogy nézhet ki, de eddig ez sem vezetett eredményre. Ügyében a német férfi meggyanúsítása az első komoly fejlemény, amióta a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket gyanúsítottá nyilvánította, majd a gyanúsítást egy évvel később - érdemi bizonyítékok hiányában - feloldotta.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
orban-parlament.jpg

Orbán megdicsérte Karácsony Gergelyt az egyperces trianoni megemlékezés miatt

„Mindannyian ugyanahhoz a magyar nemzethez tartozunk” – mondta a kormányfő a főpolgármesterről szólva.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

„Nagyra értékelem a főpolgármester döntését a fővárosi trianoni megemlékezés kezdeményezéséről” - ezt mondta Orbán Viktor újságírói kérdésre, mikor Karácsony Gergely kezdeményezéséről faggatták.

Karácsony korábban azt kérte a budapestiektől, „járuljanak hozzá maguk is, hogy egy perce álljon le a város a trianoni döntés századik évfordulóján, június 4-én, 16 óra 30 perckor. Egy percre meg fog állni a budapesti közösségi közlekedés, leállnak a metrók, a buszok, a villamosok, és arra kérek mindenkit, hogy egy rövidke percre álljunk meg mi is, mindannyian, a budapesti polgárok közössége. Álljon meg egy percre a közúti autós, biciklis és gyalogos közlekedés!”

A miniszterelnök az Index szerint erre azt mondta,

június 4-én ez a helyes magatartás, hiszen Budapest a nemzet fővárosa. Szerinte a trianoni békediktátum 100 éves évfordulójának az az üzenete, hogy bár politikai különbségek lehetnek közöttünk, mindannyian ugyanahhoz a magyar nemzethez tartozunk.

Budapest főpolgármestere azt is elrendelte, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján a Lánchíd a nemzeti színekkel legyen kivilágítva. Június 4-én este, a közvilágítással egy időben indul a díszkivilágítás a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. kivitelezésében.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
madeleine-mccane-szulei-mti-epa.jpg

Egy 72 éves nőt is megerőszakolt a Madeleine McCann meggyilkolásával gyanúsított férfi

Az erőszak ugyanott történt, ahol a kislány két évvel később eltűnt.
Címkép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

Korábban is is beszámoltunk róla, hogy új fejlemények jelentek meg a 13 évvel ezelőtt eltűnt Madeleine McCann ügyével kapcsolatban. Az új információk szerint a négyévesen eltűnt kislányt meggyilkolhatták. Madeleine megölésével egy német férfit gyanúsítanak, aki a braunschweigi ügyészség közleménye szerint egy szexuális bűncselekmények, köztük gyermekek szexuális bántalmazása miatt többször elítélt 43 éves férfi. Jelenleg is hosszú szabadságvesztését tölti egy tettéért, amely független a brit kislány ügyétől.

A férfit egy 72 éves amerikai turista megerőszakolásáért is elítélték már

- írja az Index a Süddeutsche Zeitung alapján. A férfi ezt még 2005-ben követte el Praia de Luzban, ott, ahol Madeleine is eltűnt 2007-ben.

A Spiegel információi szerint

hirdetés

a 72 éves nőt különös kegyetlenséggel bántalmazta, kikötözte és meg is verte az asszonyt, mielőtt megerőszakolta.

A lap szerint a férfit már 17 évesen is elítélték szexuális bűncselekmények miatt. Eddig összesen 17-szer állt bíróság elé, többek között lopásért, testi sértésért, ittas vezetésért és kábítószer birtoklásáért is.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!