hirdetés
lovasi-andras-jogositvany-baleset.jpg

Döntött a bíróság Lovasi András ügyében: egy évre elvennék a jogosítványát

Mivel a zenész közlekedési előélete makulátlan, túlzó lenne ez a büntetés - mondta az ügyvédje.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

A bíróság döntött Lovasi András autóbalesetének ügyében - írja a Blikk.

A zenész és ügyvédje azonban a büntetési tétel csökkentését szeretné.

Az ügy 2019 márciusára nyúlik vissza, amikor a zenész a főváros VII. kerületében szabálytalanul hajtott be egy kereszteződésbe.

Összeütközött egy rendőrautóval, amelynek egy harmadik autó is nekicsapódott.

A rendőrautó egyik utasa súlyosan megsérült. Lovasi András elismerte felelősségét, és később személyesen is felajánlotta a segítségét a rendőr gyógyulásához.

hirdetés

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt közölte a Blikkel, hogy a vádemelés eredményes volt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
betoro_alarc_pixabay.jpg

Belehalt a nagymama, hogy egy betörő a szeme láttára erőszakolta meg három unokáját

A dél-afrikai nagymama 19, 22 és 25 éves unokáját erőszakolták meg, miközben a tettes végig pisztollyal tartotta sakkban.
Képünk illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. június 30.


hirdetés

Feltehetően szívroham végzett egy 71 éves dél-afrikai nagymamával, akit egy betörő fegyverrel arra kényszerített, hogy nézze végig, ahogy egyesével megerőszakolja három unokáját - írja a Daily Mail.

A férfi álarcban tört be a család otthonába a KwaZulu-Natal tartományban található mindössze 230 főt számláló Impendle nevű településen. A támadó előbb az egyik hálószobába zárta a 19, 22 és 25 éves nőket.

Ezután egyesével kivezette őket a nappaliba, ahol a nagymamára pisztolyt szegezett, így kényszerítette arra, hogy végignézze, amint külön-külön megerőszakolja a lányokat.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
ketrecben-tartott-gyerek.jpg

Egy ketrecben találtak rá a másfél éves kisfiúra egy állatokkal és szeméttel teli amerikai házban

Borzalmas körülmények között, 600 különféle állattal élt együtt a kisgyerek. A szüleit és még egy embert letartóztatott a rendőrség.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 01.


hirdetés

Elképesztő körülmények között tartottak egy másfél éves kisfiút egy nashville-i házban az Egyesült Államokban. A gyereket egy kutyaketrecben találták meg, körülötte rengeteg szemét, állat és ürülék volt - számolt be róla az RTL Híradó.

Egy menhely emberei mentek ki a helyszínre, elsősorban a házban nem megfelelő körülmények között tartott állatok miatt, ezért igencsak megdöbbentek, amikor megtalálták a kisgyereket az egyik ketrecben.

Az állatmenhely munkatársa szerint kígyókkal, rágcsálókkal, csirkékkel, kutyákkal és sok más állattal élt együtt a kisfiú. Elmondása szerint mindenhol legyek voltak, csótányok szaladgáltak, és voltak olyan kutyák, amelyeket a konyhaszekrényben tartottak. Összesen 600 különféle állatot szedtek össze, a gyereket pedig azonnal elvitték.

A kisfiút rokonoknál helyezték el, ugyanis a szüleit és még egy embert letartóztattak.

A rendőrök a házkutatás során 20 fegyvert és egy több mint 120 tőből álló marihuána-ültetvényt is találtak.

hirdetés

Az RTL Híradó beszámolója:


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
renner.png

A Kúria döntése: börtönben marad a lúgos orvos

Az áldozat, Renner Erika azt mondja, hogy megkönnyebbült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 01.


hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, februárban az Alkotmánybíróság elrendelte a Kúrián a lúgos orvosként ismert B. Krisztán ügyében 2018 júliusában hozott jogerős ítélet felülvizsgálatát. A tárgyalás előtt leváltották az addigi bírót, Pákozdi Zoltán Rudolfot és női bírót neveztek ki a lúgos orvos ügyének tárgyalására.

A Kúria most lezárult vizsgálata nem változtatta meg a korábbi ítéletet, így B. Krisztián börtönben marad 11 évre.

Áldozata, Renner Erika ügyvédje a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal írásában megerősítette, hogy ők is megkapták a döntésről szóló írást:

"Kevés olyan bűnelkövető van, akinek a jogrendszer ennyire kényesen szem előtt tartotta a jogait, mindeközben az áldozatának ennek a töredékét sem biztosította. Az összes jogi fórum most már egyértelműen bizonyította a bűnösségét. Vége. Itt az ideje, hogy több, mint hét év után a jogrendszer a bűncselekmény által elszenvedett károkkal is foglalkozzon!”

„Megkönnyebbültem, remélem, végre valóban vége az ügynek”

hirdetés

- mondta a nő a Blikknek.

Az MTI beszámolója szerint a Kúria szerdai közleményében azt írta, hogy a Kúria megállapítása szerint nem sérült a barátnőjét lúggal leöntő orvos fellebbezéshez való joga. Ezt Kónya István, a legfőbb bírói fórum elnökhelyettese egy sajtótájékoztatón mondta el.

A Kúria elmúlt féléves tevékenységét értékelve jelentette be, hogy befejezték az Alkotmánybíróság (Ab) által előírt felülvizsgálatot és megállapították, hogy a bíróság alkalmazta átmeneti rendelkezés nem üresítette ki a vádlott másodfokú fellebbezésének valós jogi tartalmát.

Az Ab februárban döntött arról, hogy alkotmányellenes a büntetőeljárási törvény egyik átmeneti rendelkezése, amelyet a Kúria harmadfokú eljárásában alkalmazott. Ugyanis a bírósági eljárás alatt megváltozott szabályok kizárták az indítványozó által már benyújtott, az előző törvény által megengedett másodfellebbezés - a másodfokú döntés elleni rendes jogorvoslat - elbírálását a konkrét ügyben. Ezért az Ab megsemmisítette a támadott rendelkezést, és elrendelte a jogerős bírói döntéssel lezárt eljárás felülvizsgálatát.

Az Ab nem foglalt állást a bírói döntés érdemi részéről.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
kave_unsplash.jpg

Koffeintúladagolás végzett egy 36 éves férfivel Angliában

Nem derült ki, hogy a nagy mennyiségű koffein kávéval, energiaitallal vagy más formában került az egyébként alkoholt is fogyasztó férfi szervezetébe.
képünk illusztráció, fotó: Unsplash - szmo.hu
2020. június 30.


hirdetés

Holtan találtak egy 36 éves lengyel férfit angliai otthonában, miután rövid idő alatt túl sok koffeint vitt be a szervezetébe, írja a Daily Star.

Łukasz Sandelewskit még tavaly december 5-én kezdte keresni az édesanyja, mert egy ideje nem hallott a fiáról. Az asszony megkérte a fiú egyik lakótársát, hogy nézzen utána, hol lehet a férfi. Végül este találtak rá Łukasz arccal a föld felé fordult holttestére Peterborough-i otthonában.

A rendőrség megállapítása szerint Sandelewski "jelentős és végzetes mennyiségű koffeint fogyasztott", ez vezetett végül a halálához is. A lengyel férfi szobája a rendőri jelentés szerint "hemzsegett a padlón szétszórt üres bögréktől", ennek ellenére a halottkém szerint nem teljesen világos, hogyan vitte be a szervezetébe a hatalmas mennyiségű serkentőt, de a halálát biztosan koffeinmérgezés okozta.

Hozzátette: a férfi halála baleset lehetett, a körülmények alapján kizárják, hogy így akart volna véget vetni az életének, ráadásul búcsúlevelet sem találtak. A legvalószínűbbnek az tűnik, egyszerűen fogalma sem volt arról, hogy bizonyos mennyiség felett a koffein halált is eredményezhet.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!