hirdetés
donald-trump-orban-viktor-feher-haz-mti-koszticsak-szilard-1000x667.jpg

Donald Trump Orbán Viktornak: Úgy érzem, mintha ikrek volnánk

David Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerint az amerikai elnök úgy gondolja, Magyarország és az USA barátok és nagyszerű közös történelmük van.
MTI, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2019. május 15.


hirdetés

Donald Trump amerikai elnök az Orbán Viktorral folytatott hétfői washingtoni tárgyalás végén azt mondta a magyar kormányfőnek, "olyan, mintha ikrek volnánk" - erről az Egyesült Államok budapesti nagykövete beszélt a 444-nek adott, szerdán megjelent interjúban.

Azt is mondta Trump elnök: "nem mindenki ért egyet velünk, nem mindenki szeret minket, de nézzük meg az eredményeinket"

- idézte fel David Cornstein, kiemelve, hogy a találkozó egy kicsit valóban hosszabb volt a tervezettnél, ami jól jellemzi az Egyesült Államok elnökének a stílusát: ha érdeklődik valaki iránt, és sok kérdése van, elnyúlhatnak a találkozói.

A nagykövet arról is beszélt, hogy

Budapestre érkezése előtt az amerikai vezetés nem szentelt szinte semmi figyelmet Magyarországnak, "ez még az Obama-kormány hozzáállásából adódott". Trump ehhez képest abból indul ki, hogy "barátok vagyunk, szövetségesek a NATO-ban, nagyszerű közös történelmünk van, és ennek megfelelő kapcsolatban kell lennünk egymással".

Így amikor nagykövetként elkezdte a kapcsolatokat kiépíteni - mondta Cornstein -, az első dolga volt, hogy megmutassa, "Amerika szelleme és szíve is megváltozott Magyarország iránt". Ezután jelentős amerikai politikusok érkeztek Magyarországra, utoljára Mike Pompeo külügyminiszter. "Megmutattuk, hogy mennyire másképpen kezeljük ezt a csodálatos országot" - hangsúlyozta, hozzátéve: remélték, viszonzásképpen Magyarország is tesz gesztusokat az Egyesült Államok irányába. "Néhány nagyon pozitív lépés történt is, úgyhogy eljött az ideje, hogy ez a két vezető találkozzék, én javasoltam a találkozót, az elnök pedig jól fogadta, és ez vezetett a miniszterelnök meghívásához" - fejtette ki.

A washingtoni találkozó szerinte minden szempontból elérte a célját, és leginkább arról szólt, hogy a két vezető megismerje egymást.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
rendor.jpg

Agyonverték a kutyát, és csővel ütötték a gazdáját egy kutyabarát szálláson

A siófoki szállás egyik tulajdonosa már az első napokban is fenyegette a kistestű állatot. A tragédia akkor történt, amikor a családfő békülni akart.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 20.Tragédiába torkollott egy család nyaralása Siófokon, akik az utazásra a kistermetű kutyájukat is magukkal vitték. Mivel tudták előre, hogy a kedvencük is velük tart majd, eleve olyan szállást kerestek, amely kutyabarátként hirdette magát. A siófoki szálláson azonban kiderült, hogy korántsem szeretik és tűrik meg az állatokat.

Az esetről a Kutyabarathelyek.hu számolt be, az oldalnak pedig a családfő részletesen elmesélte, hogy pontosan mi történt a nyaralásuk alatt. A család a hét elején érkezett az apartmanba, ám kiderült, hogy a szállásnak több tulajdonosa is van, ők pedig a helyszínen nem azzal találkoztak, akivel lebeszélték a foglalást.

A kutyus a kertben volt, amikor a nyaralás első napjaiban a gazdik arra lettek figyelmesek, hogy a helyszínen tartózkodó tulajdonos durván kiabált és fenyegetőzött a kiskutyával. Amikor másnap megismétlődött a jelenet és a családfő kiment, a tulajdonos azt mondta, azért kiabál az állattal mert fél, hogy megtámadja őt, így arra kérte a családot, hogy vigyék be.

A kiskutyát ezután az apartmanban tartották és, amikor sétálni vitték a családfő kezében a kutyával a tulajdonoshoz ment, hogy meg tudják beszélni a történteket. A tulajdonos viszont ekkor is fenyegetőzésbe kezdett.

Lapozz a folytatásért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
kerites.jpg

Combjába fúródott, szinte felnyársalta a kerítés az egyetemista lányt a Balatonnál

A lábánál fogva lógott a kerítésen. A sebésznek készülő lány saját maga kihívta a mentőket, és tájékoztatta őket az állapotáról is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 20.A combját átfúrva felnyársalta a kerítés a 21 éves pécsi lányt, aki Balatonföldváron nyaralt barátaival. A baleset kedden este történt, mikor az orvostanhallgató Gréta visszaérve az apartmanba nem tudott a bezárt kapun bejutni az épületbe.

Megpróbált bemászni a kerítés melletti betonoszlopon keresztül, de a betonfedél megcsúszott, ő pedig a szomszéd hegyes végű kerítésére esett.

A ház tulajdonosai a zajra mentek ki, és akkor látták meg, amint

a lány a lábánál fogva csüngött a kerítésen. A sebésznek készülő lány addigra már maga kihívta a mentőket, és tájékoztatta őket az állapotáról is.

A percek alatt kiérkező mentők, rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai segítettek a bajba jutott lányon. A lába alá téglát tettek, hogy jobban tudja tartani magát, majd rögzítették a sérült lábát, és a kerítésről levágták azt a szakaszt, amely átszúrta a combját.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
elhunyt-ugyfel-takarek-level-1000x526.jpg

2,5 éve halott asszonynak küldött levelet a takarékszövetkezet, 'elhunytnak' címezve

A fia vette át az iratot, aki nagyon megdöbbent a szokatlan eseten. Panaszt is tett emiatt a banknál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 19.Döbbenetes esetről számolt be az RTL Híradó: egy csaknem három éve halott asszonynak küldött levelet az egyik egri takarékszövetkezet.

Orosz Ferencné 2016. novemberéig vezetett ott számlát, két és fél éve azonban meghalt. Ennek ellenére nemrég mégis bedobtak a postaládájába egy levelet, ami a banktól jött.

Fia vette át az iratot, aki alig akart hinni a szemének. Nemcsak magán a levelen döbbent le, hanem a címzésen is, ugyanis

édesanyja neve mellett az "elhunyt" szó is szerepelt.

A férfi szerint felháborító, hogy bár tudták a takarékszövetkezetnél, hogy az asszony meghalt, mégis kipostáztak neki egy levelet.

"Morbid módon még arra is utalnak, hogy minél előbb váltson számlacsomagot, és ehhez a kollégáik szívesen nyújtanak segítséget"

- részletezte a levél tartalmát az asszony fia.

A bank ráadásul azt is beleírta a szöveg végére, hogy bíznak benne, hogy továbbra is elégedett lesz az egykori ügyfél a szolgáltatásukkal.

A történtek miatt Orosz Ferenc panaszt írt a takarékszövetkezetnek, amely írásban azt válaszolta az RTL Híradónak, hogy egyedi hiba történt.

Az egyik kolléga véletlenül rossz helyre, a megjegyzés rovat helyett az ügyfél törzsadataihoz, a név mellé írta az elhunyt szót.

Végül elismerték a hibát és elnézést kértek az elhunyt asszony hozzátartozójától.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
dcsaba.jpg

Letartóztatták magyar bérgyilkost, akit Prágában kaptak el

Több gyilkossággal is gyanúsítják.
MTI - szmo.hu
2019. július 20.Letartóztatták a Prágában elfogott, több gyilkossággal gyanúsított szerb-magyar férfit - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész szombaton.

A több ember sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt

nyomoztak a férfi ellen. Végül a Fővárosi Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, melyet szombaton a nyomozási bíró el is rendelt - szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében. A végzés még nem végleges.

A rendőrség csütörtökön közölte a honlapján, hogy két gyilkossággal is gyanúsítják a férfit, akit Magyarországra szállítottak.

A 38 éves D. Csaba a gyanú szerint tavaly július 30-án Amszterdamban megölt egy horvát férfit, szeptember 19-én pedig Rákospalotán, a Szilas-pataknál újra gyilkolt, ezúttal egy 49 éves magyar férfi vált az áldozatává.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x