hirdetés
dohanyzas-koronavirus.jpg

A dohányzás is felgyorsíthatja a koronavírus terjedését!

Akik rágyújtanak, jóval többször nyúlnak a szájukhoz, így a fertőzés kockázata is nagyon megnő.
Szebenyi Péter - szmo.hu
2020. március 23.


hirdetés

Több kutatás is bizonyítja, hogy felgyorsíthatja a dohányzás a koronavírus terjedését, ami nem csak a dohányosok, hanem a passzív dohányosok számára is veszélyt jelenthet.

A rossz levegő felgyorsítja a vírus terjedését

Az Olasz Környezeti Orvostudományi Társaság napokban közölt tanulmánya szerint a szennyezett levegő felgyorsítja a koronavírus terjedését. Itt nem csak a közlekedésre vagy ipari tevékenységre kell gondolni, hanem a dohányzás alkalmával létrejött füstfelhőre is. Továbbá a világ másik oldalán amerikai kutatók kísérlettel bizonyították, hogy a vírus megtapad a levegőben szálló részecskéken, amik több órán át is fertőzőek maradhatnak.

A Pó-völgye a legszennyezettebb levegőjű olasz térség és egyben járvány központja. / Fotó: simaonlus.it

Már többször beszámoltunk arról, hogy Olaszországban milyen pusztítást végez a járvány, aminek ottani kiindulási helye és ma napig is a legfertőzöttebb része a Pó-völgye és annak ipari térsége. Ezek után joggal feltétezhetjük, hogy aki dohányzik vagy egészségtelen levegőt szív be az most többszörösen is az egészségével játszik.

hirdetés

Az eldobott cigicsikkek is fertőzés veszélyforrásai lehetnek

Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH) legújabb kutatása szerint több napig is gazdatest nélkül életben maradhat a koronavírus: a műanyagon és acélfelületeken 2-3 napig, kartonpapíron pedig 24 órán át is képes életben maradni. Így joggal feltételezhetjük, hogy a több mint 4000-féle toxikus kémiai anyagokat tartalmazó és nyállal is szennyezett cigicsikkeken is vígan elélhet napokig a vírus.

Az orálisan elszívott dohányipari termékek - legyen itt szó elektromos cigarettáról is - komoly veszélyeket rejthetnek a figyelmetlen dohányosok számára. Emiatt számukra az alábbiakban nyújtunk segítséget, hogy ők is túlélhessék a járványt.

Dohányos vagy és aggódsz a koronavírus miatt? Ezt tedd, hogy elkerült a fertőzést:

- Ne dohányozz!

- Ha mégis dohányzol, akkor minden alkalommal előtte moss kezet!

- Ne dobd el a cigicsikket!

- Ne kínálgasd a cigit és ne fogadj el senkitől!

- Kerüld el a dohányosokat, ne bandázzatok!

- Gyakorta fertőtlenítsd a cigis dobozódat és az öngyújtódat is!

Erre figyelj oda, ha elektromos cigit szívsz:

- Használata előtt moss kezet!

- A készüléket használattól függően lehetőség szerint minél többször fertőtlenítsd!

Öröm az ürömben, hogy a koronavírus most egy újabb lehetőség a dohányosoknak a leszokásra. Ha eddig nem volt, ami elindítsa őket ezen az úton, akkor talán ez a világjárvány lesz az.

Borítókép: pixabay


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

100 százalékban vegán hentesüzlet nyílik, az első 200 vásárló vegán bacont kap ajándékba Londonban

November 1-jén nyitnak, és egyáltalán nem véletlenül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 24.


hirdetés

Még meg sem nyitott, máris mindenki az új londoni hentesboltról beszél a városban, írja a Secret London. A november 1-jén nyitó Rudy's Vegan Butcher lesz ugyanis az Egyesült Királyság első, száz százalékban vegán hentesüzlete.

Már a tervezett nyitás napja is szimbolikus, hiszen 1994 óta november első napja a Vegán Világnap. A Rudy's meglepetéssel is készül a nagy alkalomra, az első 200 vásárló ugyanis vegán bacont kap ajándékba.

Az elsőre furcsán hangzó étel mellett további gyorsételek vegán verzióját is lehet kapni a hentesnél: így van többek között hamburger, BBQ és például húsmentes chili con carne is.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
A_small_cup_of_coffee.jpg

Miért kell reggeli után kávét inni és nem előtte?

Éhgyomorra ugyanis nagyon nem egészséges. Pláne cukorral.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 25.


hirdetés

Emberek milliói számára egy nap csak akkor kezdődhet el igazán, ha megitták első kávéjukat. A bath-i egyetem tanulmánya azonban arra figyelmeztet, hogy a kávét mindig reggeli után kell inni és nem előtte. A brit kutatók ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy az éhgyomorra elfogyasztott kávé felboríthatja a vércukor-szintet.

James Betts professzor, a kutatás irányítója felhívta a figyelmet arra, hogy ez a folyamat különösen akkor jelentkezik élesen, ha egy nyugodtan végigaludt éjszaka után a kávé az első dolog, ami testünkkel érintkezik. Sokkal jobb, ha előbb eszünk valamit, és még mindig szükségét érezzük, hogy erőre kell kapnunk, akkor igyunk csak kávét – idézi a Mirror

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
vasgyuro_ck.jpg

Így lesz a gyerekből vasgyúró – eláruljuk, nem a tejtől!

Bár a hagyományos álláspont még mindig tartja magát, miszerint a tej erősíti leginkább a csontokat, ausztrál kutatók most egy egészen új módszerrel rukkoltak elő.
Forrás: Papás Mamás Magazin, Címkép: press ? and ⭐ képe a Pixabay -en. - szmo.hu
2020. október 25.


hirdetés

A Papás Mamás Magazin segít szülőknek és nagyszülőknek a gyerekneveléssel és a család életével kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Mindemellett remek családi programokat is javasolnak a szerzők és a jog útvesztőiben is utat mutatnak.

Az ausztrál kutatók szerint a sikerrecepthez nem kellenek drága vitaminok vagy étrend-kiegészítők, hanem elég az alvás-mozgás-ülés megfelelő kombinációját betartani.

A Dél-ausztrál egyetem kutatói a 11 és 13 év közötti korosztályból összesen 804 gyermeket vizsgáltak, hogy rájöjjenek, mely napi rutin kedvez leginkább a csontok egészségének.

Ideális alvás-mozgás-ülés kombináció gyerekkorban

A kutatók megállapították, hogy a megfelelő csonterősség eléréséhez a testmozgás létfontosságú, ezért nekiláttak, hogy meghatározzák az optimális aktivitást. Ebben az esetben azt találták ideálisnak, ha egy gyerek napi 90 percet sportol vagy fut és további 204 percet tölt úgynevezett könnyebb tevékenységekkel, mint például a séta vagy a háztartási feladatok.

A fizikai aktivitás mellé napi 8 óra ülés lehet a legegészségesebb, amely magában foglalhatja az iskolapadban töltött időt, az olvasást, vagy akár az otthoni tanulást is. Az ideális nap befejezéseként a szakértők 11 óra alvást javasolnak, majd kezdődhet az egész elölről.

hirdetés

A gyermekek egészségének megőrzéséhez tehát nincs szükség csodaszerekre, és még a tejet sem kell nagy mennyiségben fogyasztani. Mindössze a következőkre kell törekedni a gyerekek esetén:

– 90 perc aktív és 204 perc könnyed testmozgás

– 8 óra ülés közben végezhető tevékenység

– 11 óra alvás

Ha programot keresel a családnak, vagy segítségre van szükséged a gyerekneveléssel illetve családjogi kérdésekkel kapcsolatban, jusson eszedbe a Papás Mamás Magazin!


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mobil-Copy.jpg

Gál Kristóf új szerepben: poénos videóval hívják fel a figyelmet a mobilozás okozta balesetekre

Az ORFK szóvivője is szerepet vállalt a figyelemfelhívó kisfilmben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 23.


hirdetés

Egyre több balesetet okoz a mobilozás, szelfizés. Ezért most egy vicces videóval szeretnék felhívni a figyelmet a mobilozás veszélyeire.

Mint írják:

"Ne csak a képernyőt bámuld, mikor szelfit készítesz, hanem a környezetedre is figyelj! Még akkor is, ha a rendőrség legismertebb arcával hoz össze a sors. Spórold meg a kéz- és lábtörést! Az igazi érték Te vagy. Nézz távolabb a telefonodnál!"

VIDEÓ: Száguldás, mobil, elesem. Az igazi érték Te vagy!

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!