wave-2391823_1280
Döbbenetes részletek derültek ki a szelfi közben tengerbe fulladt magyar lány haláláról
A lány után ugrott egy helyi büfés, hogy megmentse - majdnem ő is odaveszett a háborgó tengerben.
Szeretlek Magyarország
2017. július 27.

Tegnap írtunk a tragédiáról, hogy vízbe fulladt egy 15 éves magyar lány Szardínia szigeténél. Egy hatalmas, 7 méteres hullám sodorta le a szikla tetejéről.

Eddig mindössze annyit lehetett tudni, hogy a háborgó tengerrel szeretett volna a lány egy szelfit készíteni, ekkor történt a baj.

Most azonban kiderült, hatalmas vihar készülődött, ezért a partszakaszt szinte már teljesen kiürítették.

A vízben senki nem volt, a lány és nagynénje is csak az egyik sziklán álltak. Egy Szardínián élő magyar nő arról számolt be, mivel hatalmas sziklák szegélyezik a partot, a turisták szívesen fotózzák, de nem a legkedveltebb fürdőhely, a helyiek pedig nayon komolyan veszik a vihar előtti riasztásokat.

Így néz ki a környék:

A tragédia akkor történt, amikor fotót akart készíteni a lány nagynénjével: a hatalmas hullám elragadta őt, és a háborgó tengerbe taszította. Az egyik közeli büfé alkalmazottja a lány után ugrott a vízbe, hogy kimentse őt, de majdnem ő is odaveszett. Az olasz Gallura Oggi nevű lap szerint a lány nagynénje is erőn felül próbálta elkapni és megtartani unokahúgát, de nem járt sikerrel.

A már huzamosabb ideje Olaszországban élő nagynéni az eset után sokkos állapotba került, a lány testét a sassari tűzoltóság egyik helikoptere emelte ki a tengerből. A parton a mentők fél órán át próbálták újraéleszteni, de hiába.

Úgy tudni, a 15 éves lány egy Heves megyei településről származik.

"
Négyen vannak testvérek, és minden évben más mehet ki nyaralni a kint élő nagynénihez. Egyszerűen felfoghatatlan, ami történt, nagyon kedves lánynak ismertem meg, életvidám volt

– mondta el egy ismerősük a Blikknek.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!