hirdetés
kep.jpg

Disneyland legelső látogatója évente felhasználja az ingyen örökbérletét, amit 1955-ben kapott

Annak idején órákat várt, hogy első lehessen a sorban, de a jelek szerint megérte.
Kép forrása: Disneyland - szmo.hu
2019. október 06.


hirdetés

Több olyan dolog van az életben, amikért életkortól függetlenül rajongunk, és ha ezeknek lenne listája, a szórakoztató parkok biztosan felkerülnének rá. A BoredPanda egy valódi rajongó történetét mutatja be, aki nagyon megbecsüli az ingyenes belépésre feljogosító kártyáját, amit első látogatóként kapott.

Dave MacPherson 22 éves főiskolai hallgató volt 1955 júliusában, amikor az első Disneyland megnyitott. Ennek a parknak lett a férfi az első, valódi ügyfele, írja a portál.

A nyitónapot megelőzően a Disney egy nagyszabású eseményt szervezett a helyszínre televíziós közvetítéssel, amelyen csak Walt Disney családja és hírességek járták be a parkot.

Dave MacPherson Disneyland nagy megnyitásakor csak 22 éves volt, és a Long Beach Állami Főiskolán tanult. Ő volt az első ügyfél, aki jegyet kapott a legendás vidámparkban azon a napon, amikor azt a közönség számára is megnyitották.

Miközben a tévében figyelte az 1955. július 17-i nyitónapi ünnepet, eldöntötte, hogy megteszi a 10 mérföldes utat motorján, és amint lehet, elindul, hogy az első legyen a sorban.

Kikapcsolta a tévét, felugrott a motorjára és robogni kezdett, majd miután éjjel 2 körül odaért, beállt a sor elejére. Jó néhány órát várt, majd megvásárolta az első jegyet, amelyet a nagyközönségnek adtak el.

Jegyével kapott egy ingyenes kártyát, mellyel egész életében ingyen léphet be a parkba, és ezt a lelkes rajongó maximálisan ki is használja: minden évben ellátogat családjával, párjával, és azt mondja: idős kora ellenére nagyon élvezi a park attrakcióit.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kandur_kina.jpg

Legalább 5 nőstényt varrt le egy éjjel a kandúr, amikor a macskapanzióban hagyták – bele is betegedett

A cicát teljesen kimerítette a hosszú éjszaka, gazdája pedig tajtékzik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 05.Egyetlen éjszakára hagyták cicapanzióban a kandúrt, ám ő a "vad éjjel" alatt legalább 5 nősténnyel párosodott és annyira kimerült, hogy végül glükózcseppekre volt szüksége a regenerálódáshoz - írta meg a brit Daily Mail.

Az extrém mennyiségű légyottra azért kerülhetett sor, mivel a dél-kínai panzió munkatársai kiengedték a ketrecéből a Casanovát és a többi cicát is, mielőtt hazamentek.

A Xiaopi névre hallgató orosz kék macska előtt így szabad volt a pálya.

Az állat gazdája fel van háborodva, mivel ő előre közölte, hogy a kandúr nincs ivartalanítva.

Az intézmény azóta bocsánatot kért, és felajánlották, hogy fizetik a macska folyadékterápiáját.

"Azt hittem, hogy profi kezekbe került, de a dolgozók nem etették meg Xiaopit napközben, éjjel pedig hagyták szabadon barangolni"

- írta a dühös gazda közösségi oldalán.

Szerinte valamennyi "szállodavendég" cica szabadon mászkálhatott, miután a hely munkatársai elhagyták a terepet.

"Este 10.40 és hajnali 5 között az én macskám 5 nősténnyel párosodott. És ezek csak azok, amiket a biztonsági kamera felvételein láttam."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
flash.jpg

Felvette a kamera, ahogy a férfi mellé csap a villám, azonnal megállt a szíve

Az esetet a kórház egy biztonsági kamerája rögzítette, azonnal jött a segítség a kutyáit sétáltató férfinak.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. október 05.Alex Coreas a kutyáit sétáltatta épp, amikor a lába melléé csapott egy villám, az esetet végig rögzítette e mellette lévő állatorvosi kórház biztonsági kamerája.

Az 50 ezer fős Spring nevezetű kisváros kórházából az áldozat szerencséjére rögtön a segítségére siettek, és segíteni tudtak Coreasnak. A férfinak már nem dobogott a szíve, és el volt szenesedve a ruhája.

A kiérkező mentők ellátták a férfit, aki jelenleg is az egyik közeli kórházban lábadozik, fájdalmai vannak, de a körülményekhez képest jól van.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
rolex.jpg

Többmilliós Rolexet talált a kanapéban, amit 7500 forintért vásárolt

Mesébe illő történet...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 06.Ha igaz a Business Insider oldalán megjelent hír, akkor egy nőnek akkora szerencséje volt olcsón vásárolt kanapéjával, mintha lottón nyert volna. Nem is maga a bútor volt nagy fogás, hanem a több milliót érő óra, amit valaki benne felejtett.

A portál úgy tudja: a nő számára a használt kanapé sem volt rossz fogás, amit 25 dollárért vásárolt egy üzletben. A párnák között viszont egy luxus időmérőre bukkant, ami egy valódi Rolex Daytona 6241 Paul Newman-példány volt, melynek értékét 250 ezer dollárra becsülik.

A Bob's Watches alapítója is megszólal a cikkben, aki elmesélte, hogyan jutott az órához.

"Néhány hónapja egy kanadai nő hívott és egy óráról beszélt, amelyet eladni akart. Mint mondta, egy nap a kanapén ült, amikor a párnák közé ejtette a telefonját. Bedugta a kezét a párnák közé, hogy kivegye, de telefonja helyett kihúzott egy órát"

- árulta el a meglepett férfi, a személyes vizsgálat után jött rá, hogy az óra egy eredeti Rolex.

A nő elmondta, hogy először 92 éves apjához ment, és megkérdezte tőle, hogy az övé-e, amire az idős rokon válaszolta: "Természetesen ez nem az enyém. Tudod, hogy nem engedhetek meg magamnak egy Rolexet."

A Rolex a Daytona 6241 példányait 1966-tól 1969-ig gyártotta, melyek között a szóban forgó darab különösen értékes. E rövid, hároméves időszak alatt kevesebb, mint 3000 darab készült a 6241-ből, és ezeknek csak kis része készült a Paul Newman-névre keresztelt design szerint.

A nő ezek után felhívta az áruházat, és megkérdezte, hogy valaki érdeklődött-e az eltűnt óráról, és tudják-e, hogy ki volt az előző tulajdonos. Ám az üzlet egyáltalán nem vezetett nyilvántartást korábbi tulajdonosokról, így a nő lassacskán felfogta, hogy az óra már az övé marad, ezért lépett kapcsolatba a szakértővel.

"Negyedmillió dollár a legtöbb ember életét megváltoztató összeg, és Paul Newman Daytona megtalálása egy áruház kanapéjában egyszerűen az egyik legőrültebb történet, amellyel találkoztam"

- mondta a szakember.

Amikor a nőt megkérdezték, hogy mit fog tenni az újonnan szerzett vagyonával, azt válaszolta, hogy "házat vásárol és egy nagyszerű munkát keres".


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ghost-bu_oh-no-they-are-just-kiddetectives-1000x530.png

Gyerekdetektívek találták meg a demenciában szenvedő eltűnt nőt

Sokkal rosszabbul is alakulhatott volna a helyzet, az ifjú segítők nélkül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 05.A kaliforniai Roseville városában, a rendőrség hétfőn kora délután adott tájékoztatást egy eltűnt nőről, aki demenciában szenved, hogy a lakosság segítségét kérje a kutatáshoz. A 97 éves Glenneta Belford segítségére, a környéken csak "ifjú detektíveknek" hívott baráti társaság is a segítségére sietett, miután hallották a rendőrség felhívását, a helikopterről érkező hangosbemondóról.

A négy ifjú nyomozó, Kashton és testvére Hope, Logan, illetve MacKenna bringával indultak az öreg hölgy felkutatására és még akkor sem adták fel, mikor Logan lesérült út közben. Persze megálltak Loganéknél, ahol a bátyja ellátta a sérüléseit, de utána újra akcióba lendültek.

Logan anyukája, Alyssa Hultman azt nyilatkozta a Yahoo News-nak, hogy a sérülés ellenére is visszamentek keresni a gyerekek Belfordot, amiért nagyon büszke rájuk és persze közülük is a legbüszkébb a fiára.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x