hirdetés
dardai-blanka-keserges-barbaro_image_1a72c3523a5f0c6ccc13a8b56aa3_16-9.jpeg

Dárdai Blanka összeomlott az X-Faktor felkészülés alatt

Egy nappal az élő adás előtt cserélt számot. Végül Bogi dalát adta elő, de egyik mentor sem volt elégedett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 23.


hirdetés

Az előző adás egyik legsikeresebb versenyzője saját bevallása szerint szörnyű felkészülési hét után állt ki a színpadra. Három dal is a kukában végezte, egyiket sem érezte megfelelőnek, miután a múlt héten annyira magasra tette a lécet.

Végül Bogi sietett a segítségére, saját dalt adott neki, ami viszont ByeAlex szerint egyáltalán nem illett a személyiségéhez, és Gáspár Laci is úgy látta, Blanka nem érezte jól magát előadás közben. Csak saját mentora, Bogi adott neki széket.

VIDEÓ: Blanka teljesen összeomlott

hirdetés

VIDEÓ: a produkció


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
P6LktkpTURBXy8yYWI1MTc2ZDAxMjg0ZjZmYTlmNTE5ZDUyNWYwMTc4NS5qcGeSlQMAfc0PoM0IypMFzQMgzQHC.jpeg

Megvan, kik estek ki az X-Faktor második élő adásából, Puskás Peti szomorú

A nézők szavazatai alapján Dárdai Blankának és a Take3-nek kellett búcsúznia.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 23.


hirdetés

Puskás Peti csapat nélkül maradt, miután kiesett a lánycsapat, amit annak idején a mentorok raktak össze. A mai szereplésükkel kapcsolatban a zsűri ugyan kritikákat is megfogalmazott, de leültették őket. Most is arra hivatkoztak, hogy ilyen formáció jelenleg nem létezik Magyarországon. Ez azonban kevés volt ahhoz, hogy a lányok elegendő támogató voksot szerezzenek.

Dárdai Bogi pedig hiába teljesített olyan nagyszerűen az előző adásban, a jelek szerint a mostani produkciója annyira nem sikerült, hogy a szavazók elpártoltak tőle. Pedig az biztos, hogy tehetséges lány.

VIDEÓ: az utolsó pillanatok

hirdetés

KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZG_5460.jpg

X-Faktor második élő adás: Dallos Bogi nem magas léc

Bogi saját dalával akart lécet emelni, de nincs olyan együttállása a csillagoknak, amiben egy Dallos Bogi dal lécemelésnek számít Barbaróval szemben. Kritika.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2019. november 24.


hirdetés

Mint emlékezhetünk, az első élőadás valóságos vérfürdővel ért véget, a 12 fős mezőny harmada, 4 versenyző búcsúzott.

Egyedül Alexnek maradt versenyben mindhárom mentoráltja, Puskás Peti pedig már csak egy csapattal vágott neki a második etapnak.

hirdetés

Változtak a számok: 8 produkcióból 3 kaphatott széket, 5 került a veszélyzónába és az adás végén 2 versenyzőtől búcsúztunk.

A Take3 nyitotta a műsort egy Ariana Grande számmal. Miután úgy huszonegy-két éves korom tájékán túlléptem azon, hogy érdekesnek tartsak valamit pusztán azért, mert dekoratív hölgyek csinálják, a produkciót unalmasnak találtam. De az az igazság, a popnak ez az ága, amit a lánytrió képvisel, úgy általában unalmas számomra. Érdeklődve vártam a mentorok értékelését.

Összességében mindenki úgy látta-hallotta, hogy voltak hamiskás hangok, főleg a trió részeknél, de a lányok így is sokat fejlődtek magukhoz képest. Ismét mindenki elmondta, hogy mekkora szükség van Magyarországon végre egy lánycsapatra,

én pedig ismét elcsodálkoztam, hogy miért is.

A hamis énekléssel kapcsolatban azért megjegyezném, kicsit visszás állandóan a hamis hangokat felróni. Úgy értem, miért teszünk úgy, mintha a tiszta éneklés elvárás lenne a popszakmában? Szerintem két kezemen meg tudnám számolni azokat a magyar énekeseket, akik élőben, playback és autotune nélkül üzembiztosan tisztán énekelnek.

Persze, miután a székek üresek voltak, leülhettek.

Burai Renátóról a felvezető kisfilmből megtudhattuk, hogy 4 éve kerüli a szerelem, és mentora, Gáspár Laci arra biztatta, a dalban azt énekelje el, hogy még nem volt boldog.

Mondjuk ugyanebben a kisfilmben azt is bemutatták, hogy Renátót ostromolják a csajok, úgyhogy szerintem a boldogságáért nem kell aggódnunk, már amennyiben pusztán ezen múlik.

A produkciója meggyőző volt, Berkes Olivér dalát énekelte, így Renátó is kapott széket.

Amikor Bogi bejelentette, hogy Bagdi Enikő a Pink Floyd legnagyobb slágerével érkezett, vegyes érzelmek támadtak bennem. Egyfelől mindig örülök, ha bekerülnek igazán jó nóták is a X-Faktor színpadára,

hirdetés

másrészt viszont Bogi zenei világát ismerve tartottam attól, hogy mi lesz a végeredmény.

Ahogy vártam, a rocktörténet egyik legütősebb slágerét zeneileg alaposan felhígították, viszont Enikő különleges hangja és személyisége mégis vitt bele valami olyan pluszt, ami összességében izgalmassá és így megbocsáthatóvá tette a produkciót.

Alex szerint nagyot fejlődött Enikő az előző produkciójához képest is. A négy mentorból hárman úgy érezték, széket ér a Pink Floyd átdolgozás, így Enikő is leülhetett.

Vanek Andor az előző adásban mondhatni, kegyelem kettessel ment át, rendesen magába is zuhant. A kisfilmje is elsősorban arról szólt, Alexnek mennyi vesződségébe került kihúzni a srácot a lelki gödörből, amibe került.

A műsorfolyam során először Andor magyarul énekelt, méghozzá Szabó Balázst. A produkció pozitívuma volt, hogy színpadra lépett Maszkura is, aki harmonikán kísérte Andort.

A teljesítmény három igent ért, így leülhetett a Take 3 helyére.

Támadt némi technikai hiba, amiért Ramóna kénytelen volt félbeszakítani Bogit, és gyorsan benyomni egy nem tervezett konfot arról, hogy ki mit nyerhet. Az bájos volt, ahogy megjegyezte, Bogi szerencsére még nem mondta ki a következő versenyző nevét, így nincs spoiler.

De tekintve, hogy Boginak két versenyzője volt, és az egyik már szerepelt, nem rágtuk le a körmünket, hogy vajon ki következik.

Az ismeretlen technikai malőr után következett az adás legmulatságosabb pillanata. Dallos Bogi mentorasszony elmondta, hogy Dárdai Blankával úgy gondolták, magasabbra kell tenni a lécet, ezért – figyelem, dobpergés –, írt neki egy saját dalt!

Dárdai Blanka a múlt héten Barbarót énekelt. Nincs olyan együttállása a csillagoknak, amiben egy Dallos Bogi dal lécemelésnek számít Barbaróval szemben.

Ezt mifelénk nem magas lécnek hívják, legfeljebb magas labdának.

Ha nem is ezekkel a szavakkal, de Alex és Laci is valami hasonlót fogalmazott meg. Ettől még Bogi dalának lehet létjogosultsága, sokféleképpen meg lehet indokolni, miért pont ezt választották, de lécemelésről ne beszéljünk. Hogy nem vagyok egyedül, azt jelzi, hogy Blanka egyedül a saját mentorától kapott volna széket.

Manuel ezúttal az anyai ösztönökre próbált hatni. Anyu büszke című saját dalával érkezett.

Laci vitába került a többi mentorral. Szerinte ez a dal gyengébbre sikerült, mint a korábbiak, Manuel ennél sokkal jobban tud énekelni. Véleményével egyedül maradt, a többiek hellyel kínálták a fiút. Bagdi Enikő bánta.

Már csak két produkció volt hátra, Zdroba Patrik és Ruszó Tibor. Patrik személyes kedvencem, a műsorból az általa képviselt zenei világ áll még talán a legközelebb hozzám, mert jól énekel, és rendre olyan dalokat választ Gáspár Lacival, amelyek nosztalgikus húrokat pengetnek szívem eol hárfáján. Ezúttal a Never Ending Story került terítékre. Nem volt végig annyira elementárisan meggyőző a produkció, mint az eddigiek, de a végére megérkezett az igazi Patrik, és megérkezett a libabőr.

Hogy biztosan behúzzanak egy igent, Ruszó Tibor Gáspár Laci slágerével készült. Állítólag Tibi javasolta ezt a dalt, és rajt-cél győzelmet aratott. Ő volt talán az egyetlen ezen az estén, aki az első hangtól az utolsóig jól énekelt, érdekes, karakteres volt.

Nem lehetett kérdés, hogy leül. A közönség Alex másik mentoráltját, Vanek Andort akarta a legkevésbé a következő adásban látni, így visszakerült a veszélyzónába.

Tibi, Patrik és Mánuel tehát már biztos továbbjutónak érezhette magát. Rajtuk kívül Enikővel, Andorral és Márióval találkozhatunk, kiesett Dárdai Blanka és a Take3. Utóbbit elvileg nem kell féltenünk, a mentorok többször elmondták, mekkora szükség van egy lánycsapata, és mennyire szeretnének dalokat írni nekik. Ahhoz, hogy ezt megtegyék, nyilván nincs szükség az X-Faktorra.

Már ha komolyan gondolták.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
zdroba-patrik-atleptem-a-hataraimat_image_971c4f8499f28d328f36208c2777_16-9.jpeg

Never Ending Story - Zdroba Patrik hatalmasat tarolt az X-Faktorban

Végre egy jó énekes, akinek még egy kis Stranger Things utánérzést is sikerült színpadra vinnie.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 23.


hirdetés

Egy biztos, a 80-as évek nagyon jól állnak Zdroba Patriknak, akinek a zsűrit is sikerült levennie a lábáról.

"Nagyon raj vagy!" - mondta neki ByeAlex.

VIDEÓ: a produkció

hirdetés

VIDEÓ: mielőtt énekelt, a nagymamáját is bemutatta


KÖVESS MINKET:


hirdetés
bebi_yoda.png

Bébi Yoda lehet az idei karácsony sztárja - vagy mégsem?

A The Mandalorian című Star Wars-sorozatban felbukkant Bébi Yodáról szól az internet két hete.
Fotó: YouTube/Star Wars - szmo.hu
2019. november 24.


hirdetés

Sokan egyszerűen csak minden idők legnagyobb cliffhangerének tekintették a The Mandalorian első részének végén felbukkanó, jobb híján Bébi Yodának nevezett szereplőt. Mivel az 50 éves, egyelőre név nélküli lény a több száz éves bölcshöz képest valóban egy pólyás, ezért nevezi mindenki bébinek. Fontos azonban tudni, hogy nem Yodáról van szó, hiszen az öreg jedimester a Star Wars idővonal szerint A mandalori cselekményéhez képest néhány évvel korábban már elhunyt.

Mivel néhány napja az űrsorozat hivatalos Twitter-oldalán is megjelent a zöld lényről néhány fotó, ezért már ők sem tekintenek spoilerként a viszonylag gyorsan a világot meghódító, egyébént valóban borzasztó cuki törpére. Akivel kapcsolatban egy dolog nagyon szokatlan: a Disney képes volt visszafogni magát, és még nem került kereskedelmi forgalomba semmilyen Bébi Yodás ajándéktárgy - eddig.

hirdetés

A rajongók véleménye megoszlik: egyesek alig várják az ajándéktárgyakat, mások előre fáznak a marketinggépezet termékeitől:

Jon Favreau, a sorozat showrunnere mindenesetre külön megköszönte a jogtulajdonos filmóriásnak, hogy nem lőtték le a poént korábban és önuralmat tanúsítottak. Ettől persze elképzelhetetlennek tűnik, hogy a Disney gyorsított tempóban ne árassza el az egész bolygót a kis lényhez kapcsolódó különféle ajándéktárgyakkal.

A Mashable összegyűjtött néhány olyan nem hivatalos ajándéktárgyat a 3D-s nyomtatott figurától, a bögrétől, pólóktól, autómatricáktól kezdve egészen a karácsonyfa csúcsdíszig, amiket már ilyen-olyan forrásból be lehet szerezni az interneten.

A nyolcrészes sorozatból eddig három epizód jelent meg. A Disney+ névre keresztelt streaming csatorna Magyarországon hivatalosan csak a jövő év végétől érhető el.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!