bontotthaz_szeged
Darabonként árulják a neten a bontásra ítélt szép, régi, szegedi házat
A Boldogasszony sugárút egyik ikonikus épülete örökre eltűnik. És használt építőanyagként hirdették meg.
Forrás: Elherdált örökség blog
2017. november 07.

Az Elherdált örökség blog szerzőinek célja, hogy felhívják a figyelmet a magyarországi örökségvédelmi rendszer teljes hiányára. Szeretnék összegyűjteni, bemutatni a Magyarország területén található elhagyatott, pusztulásra ítélt kastélyokat, műemlékeket: elherdált örökségünket.

Több ilyen épület is hasonló sorsra jutott Szegeden az elmúlt időszakban, viszont a helyiek úgy gondolták, ezt a házat BIZTOSAN nem bonthatják le. Tévedtek!

Az épület nem állt védelem alatt, így a bontás rohamtempóban halad, ráadásul múlt héten kaptuk az információt, hogy az épület minden egyes darabját kiárusítják. Gyakorlatilag az egész épület megvásárolható darabokban. Tégla, szarufa, cserépléc, ajtó, ablak, erkély, terasz, díszkő, csatorna... Viszont ha mindezek még használható állapotban vannak, miért is kellett lebontani?

Az egykori lakóház és/vagy irodaház helyén még nem tudni, mi épül. Gyaníthatóan kihasználják majd a saroktelek adta lehetőségeket, és a patinás épület helyén egy "gazdaságos" épület kap majd helyet.

Minden eladó!

szeged_elado6szeged_elado2szeged_elado3szeged_elado4szeged_elado5

Az épület Szűcs Dániel/Szegeder fotóin

cofcof

És az épület egyes részletei Papdi Balázs fotóin:

papdi1papdi2papdi3papdi4papdi5
KÖVESS MINKET:



Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!