hirdetés
fenyvillamos-2017-mervai-mark-1000x598.jpg

Csütörtöktől újra felszállhatsz a tündöklő karácsonyi fényvillamosra Budapesten

Idén is normál BKK jeggyel és bérlettel lehet utazni rajta.
Címkép: Mervai Márk - szmo.hu
2018. november 27.


hirdetés

Már megnyílt a karácsonyi vásár, egyre szebb díszekben pompázik Budapest és november 29-től újra jár a tündöklő karácsonyi fényvillamos is.

A Fényvillamosok néhány év alatt az adventi Budapest elmaradhatatlan kellékévé. Először csak egy vonalon lehetett felpattanni rájuk, most viszont már több vonalon is találkozhatunk velük.

Az eddigiekhez hasonlóan idén is normál díjszabás ellenében érvényes BKK jeggyel és bérlettel lehet utazni a Fényvillamoson.

hirdetés

Az UV nosztalgiavillamoson 3500 méternyi fényfüzéren 39.200 hidegfehér és kék színű LED világít, utasterében pedig ünnepi díszítés látható.

A Fényvillamos november 29-től egészen 2019. január 6-ig jár a különböző vonalakon.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
advent-bazilika-europa-legjobb-karacsonyi-vasara.jpg

Az Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására

Budapest megnyerte az internetes szavazást.
Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

Közel negyedmillióan szavaznak minden évben Európa karácsonyi vásárainak versenyében. Tavaly Budapest, az Advent Bazilika rendezvénysorozat egyetlen magyar helyszínként Európa ezüstérmese lett.

Sokan összefogtak azért, hogy most meg is nyerje Budapest a European Best Destinations oldalon a voksolást.

Mi is megírtuk nektek: "Idén elsők lehetünk, ha elegendően szavazunk ezen a linken, november 29-től tíz napon át". A szavazásra való buzdítást Kende-Hofherr Krisztina tette közzé a Facebook-oldalán.

hirdetés

Mivel a CNN is méltatta az Advent Bazilika karácsonyi vásárt, szerzőnk végigjárta és beszámolt róla:

Nemrég kiderült:

Budapest megnyerte a szavazást, az utazási oldal ezt közzé is tette Twitteren. A második helyezett Bécs lett, a harmadik Gdansk.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
stjames_bonusz.jpg

Elképesztő céges karácsonyi ajándék - a dolgozók nem hittek a szemüknek

Egy marylandi ingatlanközvetítő cég akkora ajándékot adott dolgozóinak, hogy jó eséllyel világrekordot döntöttek. Az átlagos piros boríték többet rejtett, mint amiről a munkatársak álmodni mertek volna.
Fotó: St. John Properties/Vimeo - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

A St. John Properties ingatlaniroda dolgozói gyanútlanul egy átlagos céges bulira érkeztek, de valószínűleg életük legnagyobb meglepetésével távoztak - írja a CNN.

A vállalat ugyanis úgy döntött, 14 év alatt összegyűlt profitjukat szétosztják 198 dolgozójuk között - ez pedig nem kevesebb mint 10 millió dollárt (3 milliárd dollár) jelentett.

Az egy főre jutó év végi bónusz így 50 ezer dollárnak, vagyis körülbelül 15 millió forintnak felel meg. A pénzt azonban nem egyenlő arányban osztották szét: a gyakornokok, és

hirdetés

a cégnél nemrég óta dolgozók néhány száz vagy ezer dollárral lettek gazdagabbak, míg a legnagyobb kiosztott jutalom 270 ezer dollár, kb. 81 millió forint volt.

A dolgozók legtöbbje szóhoz sem jutott az ajándék láttán

A CNN-nek nyilatkozó, szinte még sokkos állapotban lévő dolgozók közül többen elmondták, mire költik a váratlanul jött vagyont: van, aki adósságait szeretné törleszteni belőle, míg mások tanulmányaikat finanszíroznák belőle.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
airport-2373727_1920-1000x667.jpg

Több mint 3 millió magyar indul útnak karácsony környékén

A legnagyobb utasforgalom december 24-én várható.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. december 10.


hirdetés

A Mastercard legfrissebb kutatása szerint több mint 3 millió magyar száll majd repülőre, buszra vagy vonatra az ünnepek előtt, hogy a karácsonyt a családjával töltse - írja a cég közleményében. A legnagyobb utasforgalom Karácsony este várható. A Mastercard legfrissebb adatai szerint új rekord születhet:

közel 250 millió ember – köztük 3 millió magyar - látogat majd haza szülővárosába az év végén.

hirdetés

A magyarok átlagosan 396 km-t tesznek meg ez idő alatt, amely körülbelül egy Budapest-Ljubjana távolságnak felel meg. A legtöbben busszal vagy kocsival indulnak útnak, a megkérdezettek 12 százaléka pedig repülőre száll. A most publikált kutatás az év végi ünnepekhez kapcsolódó utazási szokásokat vizsgálta, valamint az ehhez kapcsolódó költésekre is kitért.

Az eredmények alapján a magyarok átlagosan 58 000 Ft-ot költenek magára az utazásra, amely megfelel az európai átlagnak, de az ünnepekre való tekintettel hasonló értékben ajándékot is vásárolnak: átlagosan 63 000 Ft-ot költenek szeretteikre, ez 12 000 Ft-al marad el az európai átlagtól.

“Habár jól megfigyelhető trend, hogy egyre többen élnek és dolgoznak külföldön, az év végén még mindig az a természetes, hogy családunk körében szeretnénk ünnepelni” ─ mondta Rose Beaumont, a Mastercard európai kommunikációs vezetője.

Az otthon töltött idő helyett a magyarok közül mindössze 7 százalék dönt tudatosan a vakáció mellett,

az ő elmondásuk szerint részben az év végi időszakkal járó stresszt, részeben a családi vitákat szeretnék elkerülni. De persze olyanok is vannak, akik egyszerűen nyarat kérnek Karácsonyra. A hazautazás kapcsán érdekesség még, hogy a legtöbben a szüleik, családjuk miatt indulnak útnak,

de minden nyolcadik magyar utas elsősorban kedvenc háziállatát szeretné legjobban viszontlátni.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
johnnygondesen.jpg

54 éve írt egy karácsonyi dalt a gyerekeinek, most leadta egy rádió

A 83 éves nagypapa élete álmát váltotta valóra egy houstoni rádió.
Fotó: Facebook/Johnny Gondesen - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

Komoly kihívót kapott Taylor Swift, aki az idei szezon talán eddigi legjobb karácsonyi zenéjét írta. Johnny Gondesen száma ugyan nem a legfrissebb, de csak most kezdte meghódítani a világot.

A 83 éves egykori countryénekes még 1965-ben írta és vette fel a 'Christmas Is Here' (magyarul: Itt van a karácsony) című dalt, de azóta nem sikerült All I Want For Christmas-i magasságokba emelkednie. Eddig.

Gondesen 54 évvel ezelőtt a gyerekeinek írta a zenét, amit néhány kislemezen meg is jelentetett, de ezekből csak a barátoknak és a szomszédoknak jutott egy-egy példány. Így talán nem csoda, hogy a szám nem hódította meg a világot.

hirdetés

2014-ben jött az újabb fordulat:

a texasi bácsi gyerekei és unokái házi videóklipet forgattak a zenéhez, amiben Johnny Gondesen táncoló télapóként alakítja a főszerepet.

Ezzel együtt a Facebookra posztoltak egy fotót, amin arra kérték az egyelőre korlátozott számú rajongókat, hogy segítsék a nagypapa élete álmának teljesülését: vagyis töltsék le minél többen a számot, hogy az egész világ megismerje. Így jutott el végül a Christmas Is Here egy houstoni rádióhoz, ahol úgy döntöttek, hogy leadják a zenét. A premierre pedig meghívták a szerzőt is.

"83 éves vagyok. Szerettem volna, hogy történjen valami a dallal, mielőtt megismerem a teremtőt"

- mondta a rádiós debütálás után könnyeivel küzdve Johnny Gondesen.

A Christmas Is Here erős mezőnyben kezdi meg a menetelést a világhír felé. Taylor Swift idei karácsonyi száma például kifejezetten örökzöld gyanús már most is:


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!