Nem jutott el a csúcstalálkozóra: összetörték a földön Áder János repülőgépét
A csúcstalálkozót azért megtartották.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 18.


Áder János a földön maradt: nem tudott elindulni az a repülőgép, amely Bukarestbe vitte volna a Három Tenger Kezdeményezés találkozójára.

A nemrég beszerzett, kormánygépként is használt mindkét Airbust használták volna ma reggel - írja a 444.hu. Az egyikkel Orbán Viktor utazott el Moszkvába, Vlagyimir Putyinhoz. Ez rendben el is indult. A másikkal Áder Jánost ment volna Bukarestbe. A 444.hu szerint azonban az aszfalton várakozó kormánygép egy cateringes autóval ütközött. A cateringes autó felemelt rakománya ugyanis nekicsapódott a kormánygép ajtajának, amely emiatt annyira deformálódott, hogy a gép így már nem szállhatott fel.

A lap megkereste Hardy Mihályt, a Budapest Airport kommunikációs igazgatóját. Ő a kormánygépet üzemeltető Honvédelmi Minisztériumhoz irányította a 444.hu újságíróját, a minisztérium azonban még nem válaszolt arra a kérdésükre, hogy a köztársasági elnök miért nem a reggel induló normál járattal, a Tarom gépével utazott volna el Bukarestbe.

A Három Tenger Kezdeményezés 12 európai uniós tagállamot egyesít a Balti-, az Adriai- és a Fekete-tenger közötti térségben.

A találkozót azért Áder nélkül is megtartották – számolt be a Magyar Hírlap. Közlekedési, energetikai és digitális hálózatok fejlesztéséről egyeztek meg Bukarestben a Három Tenger Kezdeményezés országai, és elfogadták a közösen megvalósítandó projektek listáját - idézte a lap Klaus Iohannis román államfőt. A bukaresti csúcson a térség kereskedelmi kamaráinak összefogásáról és egy közös fejlesztési alap létrehozásáról írtak alá szándéknyilatkozatot.

A Három Tenger Kezdeményezés következő csúcstalálkozóját Szlovénia szervezi meg - jelentette be a román államfő.

Nyitóképünk illusztráció, fotó: Pixabay


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x