Karácsonyi csokikollekció, amit a mák, a dió, a marcipán, a mézeskalács, a lekvár és a fahéj inspirált
Amikor realizáltam magamban, hogy az Andrássy út egyik legszebb üzletében nem szőrmét, nem órát és nem is méregdrága kütyüket árulnak, hanem csokoládét, először nem is hittem a szememnek.
Szöveg: Vass Adrienn, Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2018. december 10.CSOKOLÁDÉT? Luxuskörnyéken? Luxusüzletben? Ajándékba kaptam egy dobozt, és végül úgy döntöttem, hogy kerül amibe kerül, én bemegyek, és választok magamnak valami finomat. És ekkor jött a meglepetés. Nem akarták a legnagyobb csokiszobrot rámsózni, és pár darab bonbon megvásárlása után még a pénztárcám sem ürült ki. 4 vagy 5 csodaszép falatkát választottam, és nagyjából ezer forintot fizettem. Ez az az ár, amit bármilyen magas minőségű csokiért kiad az ember, de szerintem nagyon nem mindegy, hogy hol és hogyan. Míg a hiper polcáról leemelni egy dobozt hétköznapi rutin, addig ide betérni élmény.

A névadó Ghraoui család egyébként Szíriából származik, már az 1800-as évek eleje óta kereskednek, de az 1940-es években mutatkoztak be csokoládé-fronton az arab régióban. A térségbeli konfliktusok hatására befejezték ottani működésüket, és több mint hetvenéves tudásukat magukkal hozva érkeztek Magyarországra.

Az üzletet a világ egyik legnevesebb belsőépítésze és tervezője, Bruno Moinard álmodta meg, és tényleg megadja azt a bizonyos "álleesős" alaphangulatot.

Minden darab csokoládét kézzel készítenek, a kakaóbab kiválasztásától egészen a dekorálásig. A különféle csokikat akár egyesével is össze lehet válogatni, de vannak kész dobozok és idény jellegű újdonságok. A karácsonyi kollekcióra például óriási hangsúlyt fektettek.

A bonbonok csomagolása mélyzöld és fehér lett, és 6 új ízt is kreáltak. Az új receptúrák megalkotásakor a csokoládé készítőket olyan klasszikus karácsonyi ízek inspirálták, mint a mák, dió, marcipán, mézeskalács, lekvár és fahéj.

Karácsonyi bonbonok:

Marcipán álom (mandula, sárgabarack, dió, tejcsokoládé),  pite (sárgabarack, tejcsokoládé, dió), bejgli (mák, mandula, vanília, fehér csokoládé), mézeskalács (mandula, mézeskalács fűszer, csokoládé), zserbó (dió, sárgabarack, tej- és étcsokoládé)

És készült adventi naptár és sokféle csokifigura. A vicces, rollerező Mikuláson keresztül a Szent Családon át elég sok forma megtalálható náluk.

De új szaloncukrokkal is előrukkoltak, és nekem ezek lettek az abszolút kedvenceim. Atya ég! Ha elegetek van a rossz minőségű zselésből, ha igazán különleges díszt kerestek a fára, a Ghraoui szaloncukrokat tudom ajánlani.

A 100 % természetes alapanyagból készült szépségek biztos nem maradnak meg az ünnepek végéig. A gyümölcsösek különösen izgalmasak. Egy ruganyos állagú koncentrátum, isteni csokibevonattal.

Szaloncukrok:

Mézeskalács (mandula, mézeskalács fűszer, tejcsokoládé), mák (mák, mandula, tejcsokoládé), sárgabarack (sárgabarack, étcsokoládé), passion fruit (maracuja, étcsokoládé), cseresznye (cseresznye, étcsokoládé), szeder (szeder, étcsokoládé)

 

Azért a bolt többi finomságát is érdemes megismerni.

Egy manufaktúrához sem tudom hasonlítani őket, de annyit mondhatok, hogy ezekből a csokikból tényleg elég csak egy-egy darabot megenni, csak alkalmanként megajándékozni magunkat vele, mert iszonyatosan markánsak, és jól telítenek.

Ha édességet ajándékoznátok, nézzetek náluk körbe. Szem nem marad szárazon!

Elérhetőség

A karácsonyi szezonban az Allee-ban is találtok egy pultot tőlük, de az igazi csoda most is a belvárosban vár:

Andrássy út 31.

1061 Budapest, Hungary

+36 1 398 87 91

budapest@ghraouichocolate.com

Ünnepi nyitvatartás

Hétfő - Szombat: 10:00 - 19:00

December 2.: 11:00 - 18:00

December 9.: 11:00 - 18:00

December 16.: 11:00 - 18:00

December 23.: 11:00 - 18:00

December 24.: 10:00 - 12:00

December 25 - 26.: Zárva

December 30 - Január 2.: Zárva

Weboldal: KATT IDE!


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x